Džipovi, ali pravi!

Moguce,ja sam dosad vidjao dizele.

tc312_3.wmv.jpg

Moj tata je skoro prodao ladu nivu. Sta ce kad ne zna da je vozi. Bolje se snalazi po snegu kad ode na zabljak sa citroenom c5. Jbg, on ima 50 i kusur god , malo neke elektronike protiv proklizavanja njemu mnogo znaci.

ni elektronika ne pomaze puno. U vrnjackoj banji sam bio i kroz jednu ulicu izasao bez problema,ove godine,prvi put kad je pao sneg...skoro da sam prvi presao tu ulicu posle padavine, i kroz tu ulicu moj drug se posle 20 metara zaustavio i kraj...

ja vozim opel kadett 1.3 od elektronike jedva migavci da rade :D
a on zadnja vucha volvoa s80 automatic...ima STC + je ukljucio Winter mod za automatske menjace... i nea sanse...

Lose sam se izrazio,mada ne razumem se mnogo u mehaniku,samo ono sto sam cuo od ljudi koji se bave tim.Zato ukljucis reduktor i pici.
Recimo sporohodno na Nivi je toliko jako da nema teorije da izgubi snagu.Da je ne znam kakvo uzbrdo,ona ce pre da se okrene sa prednjim tockovima unazad nego da stane.Gledao sam kad je tip sa Nivom pokusao da vuce natovareni sleper.Nije mogao da ga povuce ali su sva 4 tocka orala po betonu.Znaci nije gubitak snage vec prenos snage.
Onu sliku sto sam stavio,gde sam popeo Nivu na uzbrdo,tuda sam izvlacio prikolicu sa pola tone cementa bez problema :) znaci da se ugusi motor nema teorije,mogu jedino tockovi da proklizaju.

Back