Džipovi, ali pravi!

Za koju godinu Hummeru ce da se pridruzi J8, dakle Willys se vraca.. :)

jeep-wrangler-j8-sarge.jpg

A sto se mene tice, samo ovo... Unlimited!

embedded..ee90774

Zbog duzeg medjuosovinskog rastojanja je udobniji nego bilo koji Wrangler koji sam vozio ili sam se vozio do sad a nista nije izgubio od terenskih sposobnosti. Ima nekoliko firmi koje u Unlimited ubacuju i 5.7 Hemi ( cuo sam i za 6.1 SRT swap ).... ;)

Za koju godinu Hummeru ce da se pridruzi J8, dakle Willys se vraca.. :)

jeep-wrangler-j8-sarge.jpg

A sto se mene tice, samo ovo... Unlimited!

embedded..ee90774

Zbog duzeg medjuosovinskog rastojanja je udobniji nego bilo koji Wrangler koji sam vozio ili sam se vozio do sad a nista nije izgubio od terenskih sposobnosti. Ima nekoliko firmi koje u Unlimited ubacuju i 5.7 Hemi ( cuo sam i za 6.1 SRT swap ).... ;)

Imam takav sa chetvoro vrata ali standardni 3,8L V6 Sahara Unlimited maslinasto zelene boje.

Kad bih imao para, uzeo bih BMW X1, nahvalili su ga kao dobro terensko vozilo ovde. A BMW bi trebalo da bude garancija kvaliteta...

Još ga nema u prodaji ali će mu cena biti oko 30.000 evra, dosta manje od X3 koji nema pogon na sva 4 ali i dalje mnogo za moj džep...

Ne bih mogao da te ubeđujem jer ga nisam vozio, čitam samo šta su ljudi napisali (dao sam link). Čitao sam i na nekom stranom sajtu, novinari koji su bili na test vožnji su isto hvalili offroad sposobnosti.

Uostalom, ne treba mi čistokrvni terenac koga ću samo po planini da vozim, imam i ženu i decu... vikendom malo po selu kod rođaka ili po Kopaoniku...

ni jedan od BMW terenaca nije terenac ( X1, X3, X5 )
X3 je kompletan promasaj u svakom pogledu, glava mi je udarala u plafon a kolena u tablu, dok je X5 odlican ali samo kao drumski auto nikako kao terenac.

Terenac je ne odredjuje visok klirens, veliki tockovi i bull bar napred. Terenac cini ono sto ima ispod lima.
Da bi jedno vozilo bilo pravi terenski automobil, za pocetak, mora da ima cvrstu sasiju a ne samonosecu karoseriju, mora da ima terensko vesanje sa masivnim komponentama ( eventualno, zadnjom krutom osovinom ), mora da ima reduktor, mora da ima veliki prilazni i silazni ugao i motor sa ogromnim obrtnim momentom koji je kod terenca daleko vazniji nego snaga. Dakle, mora da bude konstruisano i mehanicki opremljeno za terensku voznju dok elektronski sistemi dolaze kasnije i samo unapredjuju karakteristike date konstrukcijom.

Na danasnjem trzistu je mozda 10 % takvih modela od svih koji se nazivaju terencima. Onaj ko o terencima sudi po izgledu a ne obraca paznju na mehaniku i bazira svoje znanje na lovackim pricama, apsolutno nema nikakvog pojma

X3 je kompletan promasaj u svakom pogledu, glava mi je udarala u plafon a kolena u tablu, dok je X5 odlican ali samo kao drumski auto nikako kao terenac.

Terenac je ne odredjuje visok klirens, veliki tockovi i bull bar napred. Terenac cini ono sto ima ispod lima.
Da bi jedno vozilo bilo pravi terenski automobil, za pocetak, mora da ima cvrstu sasiju a ne samonosecu karoseriju, mora da ima terensko vesanje sa masivnim komponentama ( eventualno, zadnjom krutom osovinom ), mora da ima reduktor, mora da ima veliki prilazni i silazni ugao i motor sa ogromnim obrtnim momentom koji je kod terenca daleko vazniji nego snaga. Dakle, mora da bude konstruisano i mehanicki opremljeno za terensku voznju dok elektronski sistemi dolaze kasnije i samo unapredjuju karakteristike date konstrukcijom.

Na danasnjem trzistu je mozda 10 % takvih modela od svih koji se nazivaju terencima. Onaj ko o terencima sudi po izgledu a ne obraca paznju na mehaniku i bazira svoje znanje na lovackim pricama, apsolutno nema nikakvog pojma

Klirens je jako bitan. Nemoj sad da preterujemo...

pozdrav ljubiteljima off roda , malo sam citao i resio sam da se i ovde kod vas malo ukljucim ,( inace posedujem jeep ( dzip ) wrangler 4.0 YJ high output limited edition ) i samo bih vas zamolio za jedno , ako moze , i to da je samo jeep jeep ili dzip je samo dziip , ostalo su samo terenska vozila jer ni jugo nije mercedes iako su oba auta putnicka ili ako imas frezu da kazes da imas traktor, dzip je samo gde pise jeep ili kazite SUV . hvala na razumevanju, jer je za mane uvreda kad neko vozi na primer neki micubisi i kaze dai on ima dzip, ima malo sutra, isto nikad neko ko vozi hamera nece da kaze da vozi dzip om vozi SUV., ili jednostavno hamera, mozda je micubisi i bolji na terenu ali ne mora da znaci da ko vozi coper da kaze da vozi harli. nemojte da mi na ovo zamerate ali ko hoce dzip nek kupi jeep, ili nek i dalje vozi terenca sto ima, jos nesto kad se sretnu 2 jeepa na putu oni se pozdravljaju kao motoristi, jer drze do sebe i tradicije JEEP jos jednom se svima izvinjavam ali sta je tu je . hvala

Prilozi

• jeep.jpg
    jeep.jpg
    21,4 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:

dobar si...:worth:

nije da je dobar nego odlican jer je u pravu ali elektronika hoce i da se pokvari a kod mene je cista mehanika i gde se pokvari tu ga otvorim i po mogucnosti i popravim to je real live a ta elektronika ? neznam , da je dobra jeste , da pomaze pomaze , ali onda mogu odma i da ostanem kuci uzmem 2e sluge i posaljem njih u teren , ovako je malo interesantnjie, bar po nemi,, normalno da svako ima svoje misljenje i pogled na neku stvar i zato ko se ne slaze samnom da ne zamera

Back