DZIP / SUV

Dobro ajde sad ti nama Tihi reci sta je to na BMW-u ili nekom drugom nemcu sto je sfusereno?
Ajde reci sta to ne valja i sta je to lose.
Tako ces nam reci pravu informaciju a sa tvojom odvalom da je nesto lose bez pokrica ona ne vazi.
Isto tako reci sta je to dobro na kosookim dzipovima u odnosu na nemce i samo tako mozemo da razmislimo dali su tvoje izjave merodavne ili ne.

'' the 2007 X5 maintenance and repair costs at around $3,300 per year. For comparison, the maintenance and repair costs for the 2007 Toyota Highlander are estimated at $1,600 per year, so over five years, you would spend $9,000 more to keep your X5 running compared to the Highlander. ''

Skuplji u nabavci, skuplji u popravkama, a nije brate ni najpouzdaniji. Čitaj malo na netu, kvari se, nije da se ne kvari.

I najbitnije pitanje za mnoge, ako su tako kvalitetni kao što pričate, zašto onda ne daju 10 godina garancije? Svi tvrde da je VW najkvalitetniji, pa što onda ne daju 10 godina garancije kad su toliko kvalitetni i time apsolutno izdominiraju tržištem. Ovde može i pežo da se nadje sa 8 godina fabričke garancije.

'' the 2007 X5 maintenance and repair costs at around $3,300 per year. For comparison, the maintenance and repair costs for the 2007 Toyota Highlander are estimated at $1,600 per year, so over five years, you would spend $9,000 more to keep your X5 running compared to the Highlander. ''

Skuplji u nabavci, skuplji u popravkama, a nije brate ni najpouzdaniji. Čitaj malo na netu, kvari se, nije da se ne kvari.

I najbitnije pitanje za mnoge, ako su tako kvalitetni kao što pričate, zašto onda ne daju 10 godina garancije? Svi tvrde da je VW najkvalitetniji, pa što onda ne daju 10 godina garancije kad su toliko kvalitetni i time apsolutno izdominiraju tržištem. Ovde može i pežo da se nadje sa 8 godina fabričke garancije.

to je to.

megafavor je objasnio.

Najskuplji za kupovinu, skupo odrzavanje, kvari se vise od konkurencije - sem dizajna nista lepo ne mogu da kazem. A generalno sada i drugi prave jako lepe automobile i dizajniraju lepo enterijere. Npr KIA i Mazda imaju lepsi dizajn nego nemci trenutno

Opet bulaznis jer ovde nigde ne pise da se kvari vise od konkurencije.
A to sto je najskuplji je stvar do kupca dali hoce da da pare ili ce da se stisne pa kupi nesto sa losijim izgledom i manje zvucnim imenom.
A to svakako nije razlog da ti obde pricas o fuserenju i da nesto blatis a nemas argument niti dokaz da je tako.
Samo se nadogradjujes na neciji posto a na moje pitanje sta je lose nemas odgovor.
Dokaz samo da te ne treba uzimati za ozbiljno kad ovde komentarises o nekom automobilu.

Opet bulaznis jer ovde nigde ne pise da se kvari vise od konkurencije.
A to sto je najskuplji je stvar do kupca dali hoce da da pare ili ce da se stisne pa kupi nesto sa losijim izgledom i manje zvucnim imenom.
A to svakako nije razlog da ti obde pricas o fuserenju i da nesto blatis a nemas argument niti dokaz da je tako.
Samo se nadogradjujes na neciji posto a na moje pitanje sta je lose nemas odgovor.
Dokaz samo da te ne treba uzimati za ozbiljno kad ovde komentarises o nekom automobilu.

Nemci fusere . Tacka. Da ne fusere ne bi motori od svih proizvodjaca automobila crkavali ubedljivo najvise na Audiju. Die beste - malo sutra.

Pa na kraju i sam dizajn je stvar dopadanja, a i mode... ja sam ove godine razmišljao između nove Mazde 6 i novog Passata, i na kraju opet uzeo Mazdu samo jer mi se više dopada kako izgleda, uprkos tome što znam da je za servis bolji VW (a nadam se da mi neće ni trebati bar prvih par godina, kuc kuc)

Moj brat je uzeo A4 isto novi, mada meni se recimo taj auto uopšte ne dopada kako izgleda. OK je, ali nije uzbudljiv, bar meni. Neka je i najkvalitetniji na svetu (a verovatno nije), opet ne vredi kad se ne okrećeš za njim na ulici...

Pa na kraju i sam dizajn je stvar dopadanja, a i mode... ja sam ove godine razmišljao između nove Mazde 6 i novog Passata, i na kraju opet uzeo Mazdu samo jer mi se više dopada kako izgleda, uprkos tome što znam da je za servis bolji VW (a nadam se da mi neće ni trebati bar prvih par godina, kuc kuc)

Moj brat je uzeo A4 isto novi, mada meni se recimo taj auto uopšte ne dopada kako izgleda. OK je, ali nije uzbudljiv, bar meni. Neka je i najkvalitetniji na svetu (a verovatno nije), opet ne vredi kad se ne okrećeš za njim na ulici...

trenutno od svih marki Mazda ima najbolji dizajn.

trenutno od svih marki Mazda ima najbolji dizajn.
Definitivno, ali od svih koje sam mogao da priuštim... :lol:

A ne živimo u Dubaiju pa da nam bude svejedno.

Inače, ovo je tema o SUV pa da se držimo teme evo nečega što se mom ćaletu dopalo:

Mazda-CX-5-Urban-1.jpg

Nemci fusere . Tacka. Da ne fusere ne bi motori od svih proizvodjaca automobila crkavali ubedljivo najvise na Audiju. Die beste - malo sutra.

Ovim postom si samo jos po ko zna koji put dokazao da samo lajes u prazno.
AV-AV-Av-Av-av-av i na kraju ce ti neko zacepiti labrnju pa neces vise lajati.
Bezobrazluk je da se pljuje po necemu o cemu pojma nemas a to dokazujes novim svojim odvalama.
Isto tako ja tvrdim da je Mazda 6 u pocetku zaista bila prelepa ali sad kad je vidim vec je pocela da tone sa izgledom jer retko koji japanac ima tu moc da zadrzi atraktivan izgled.

Nema potrebe za takvim teškim rečima. Svi mi ovde iznosimo samo svoja mišljenja, i dok god razumemo da je svako dopadanje subjektivna stvar, i da je lepota u oku posmatrača, problema nema.

Sećam se kada sam pre jedno dve-tri godine umalo razbio nos videvši prvi put novi BMW M6 na parkingu Mercatora - toliko sam se zablenuo u njega u hodu da nisam primetio stepenik. A isto tako sam kao klinac obilazio u krug oko parkiranog 635CSI, koji mi je tada izgledao otprilike kao Falcon F16.

Međutim, jedini auto koji mogu da kupim a oko koga sam isto tako obilazio kao dete pre jedno dve godine kada sam ga prvi put video parkiranog gore kod Kalenića bio je nova šestica... a to da se mator konj od skoro 40 zaljubi kao klinac, to se retko dešava i sa ženama i sa kolima. :lol:

(A uvek kažem da je vozač zaista zaljubljen u auto sve dok ga drži ono da se osvrne za njim kad ga ostavlja na parkingu)

To šta drugi misle, to je manje bitno...

Slazem se ja sa tobom u potpunosti ali ovaj provokator ne zeli da saslusa druge i da se edukuje nego otkad je na ovom forumu sampo pljuje i pljuje a visi non stop na njihovim stranicama i umesto da daje dobr komentare retko je naci ijedan njegov post gde ne pljuje neopravdano po nemackim automobilima.
Ja nisam ni za nemce ni za japance ni za francuze jer gledam samo da je dobar auto a evo za primer LEon koji mi je stigao sa 243k km i koji radi kao singerica i utegnt je kao struna kako to neki vole da kazu. Nema nijednu nepravilnost u radu i ne dimi na auspuh a po tihijevoj prici ovaj je odavno trebao da bude na otpadu.
I to kaze on koji nikad nije imao dizeasa ili noviji automobil nemacke proizvodnje.
Naravno da nijedan nije savrsen i da svaki ima poneke mane ali to njegovo trabunjanje je neverovatno i covek je uporan kao da je placen za to a uostalom i verujem da ima neke veze sa njegovim poslom to glupiranje.
E pa ne dam da po necemu pljuje a da nesto hvali i to neopravdano.

Kod Tihija je više ljubav prema Jeepu nego neko namerno pljuvanje po Nemcima, rekao bih... :lol:... a ljubav je čudna stvar. Gledam recimo ove Alfiste, to je kao sekta, a opet mnogi vozači pljuju po Alfi u smislu pouzdanosti (dok je dizajn većni prijatan za oko). Ja je nisam vozio nikad duže vreme, pa ne mogu da sudim.

Mog bivšeg Neona su svi redom pljuvali (u Americi važi za kola za srednjoškolce), a opet ja se navozah lepih 200 i kusur hiljada bez i jednog većeg problema. Međutim ne sumnjam da će se za svaki auto naći i neki nezadovoljni vlasnik koji će da ga pljuje na sva usta, kao što će se naći zaljubljenik koji svoja kola voli više nego išta na svetu iako su ga 100 puta izdala... znači sve je to nebitno, bitno je da je čovek zadovoljan i da se ne ljuti ako naiđe neko ko ima drugačije mišljenje... bilo bi strašno dosadno da svi vozimo ista kola. (Ko je rekao Bosna i Golf 2) :mrgreen:

Kod Tihija je više ljubav prema Jeepu nego neko namerno pljuvanje po Nemcima, rekao bih... :lol:... a ljubav je čudna stvar. Gledam recimo ove Alfiste, to je kao sekta, a opet mnogi vozači pljuju po Alfi u smislu pouzdanosti (dok je dizajn većni prijatan za oko). Ja je nisam vozio nikad duže vreme, pa ne mogu da sudim.

Mog bivšeg Neona su svi redom pljuvali (u Americi važi za kola za srednjoškolce), a opet ja se navozah lepih 200 i kusur hiljada bez i jednog većeg problema. Međutim ne sumnjam da će se za svaki auto naći i neki nezadovoljni vlasnik koji će da ga pljuje na sva usta, kao što će se naći zaljubljenik koji svoja kola voli više nego išta na svetu iako su ga 100 puta izdala... znači sve je to nebitno, bitno je da je čovek zadovoljan i da se ne ljuti ako naiđe neko ko ima drugačije mišljenje... bilo bi strašno dosadno da svi vozimo ista kola. (Ko je rekao Bosna i Golf 2) :mrgreen:

nemam ja neku narocitu ljubav prema dzipu nego je to jednostavno najbolji auto na trzistu za off road voznju. Ovi noviji modeli vec nisu na tom nivou, i mnogo su skuplji ...

Vise su asfaltno orijentisani nego off road jer je generalno takav trend u auto industriji.

Novi grand cherokee je kod nas skup ko otrov, u Americi je dosta jeftin.

To je takva politika Fiata . I ovog novg zato ne bih kupio.

Auto ko auto ima svoje i vrline i mane, ali ono sto je najbitnije jeste da motor i menjac ne crkavaju i rade kao sat. To je generalno bitno kod svakog auta.

Ne ostavlja te na putu, i jako bitno, auto je fenomenalno udoban i ima sedista kao najbolje fotelje.

Prošlog leta mi je čovek nudio za jako male pare Grand Cheerokija 2007-mo, full oprema, ali motor 5.7... uplašio me malo tom niskom cenom da budem iskren, i otišao je već sledećeg dana. Posle mi bilo žao što sam propustio priliku.

Prošlog leta mi je čovek nudio za jako male pare Grand Cheerokija 2007-mo, full oprema, ali motor 5.7... uplašio me malo tom niskom cenom da budem iskren, i otišao je već sledećeg dana. Posle mi bilo žao što sam propustio priliku.

propustio si priliku zivota :)

Auto je jeftin jer je skupa registracija . Inace taj 5.7 motor je HEMI motor i to je besmrtan motor .

Fenomenalna snaga fenomenalan zvuk. Visa potrosnja se amortizuje dodavanjem TNG uredjaja i prakticno te kosta posle ko da vozis neki obican auto na benzin.

sa magnaflow auspuhom zvuk motora je ovakav

koliko je bio para auto ?

Poslednja izmena:
Ne znam sto uopste poredis nemacke fensi terence sa Jeepom.
Tamo gde prodju Jeep,UAZ,Toyota,Nissan,Lada ovi Nemci mogu samo da sanjaju.

Uz to,kvalitet nemackih automobila je drasticno opao poslednjih godina.

Ja bih uvek pre uzeo W140 nego novu S klasu.
A moj sledeci auto ce biti C200 kompresor.

Moja Alfa, sto je starija, sve bolja. da kucnem u drvo da je ne ureknem :D Ove godine, zamenjene zadnje plocice i uradjen mali servis, kvaka zadnjih vrata, tu sam ja kriv, zaledjena, a ja sam malo nestrpljiv i puce plastika, nove letnje gume ne racunam. Ima jos nekih sitnih ulaganja koja cu da resim u toku ove nedelje, imam neko lupkanje na prednjem trapu, mislim da su gumice b. stangle, na prednjim kocionim crevima sam video pukotine, tako da ce biti zamenjena, a zamenicu i ulje, ne skodi :D S vake godine sve manje ulaganja, da se ovako nastavi, pa sledece da ne ulozim nista :D

PS

Kad smo kod dzipa tj. Jeepa, moj kraj je bogat sumom, a drvosece se nalozile na Jeep, do skoro su vozili Nive i slicne stvari, svi do jednog benzinci sa plinom i neregistrovani :D Uzivanje kad ih cujes da prolaze.

Poslednja izmena:
Moja Alfa, sto je starija, sve bolja. da kucnem u drvo da je ne ureknem :D Ove godine, zamenjene zadnje plocice i uradjen mali servis, kvaka zadnjih vrata, tu sam ja kriv, zaledjena, a ja sam malo nestrpljiv i puce plastika, nove letnje gume ne racunam. Ima jos nekih sitnih ulaganja koja cu da resim u toku ove nedelje, imam neko lupkanje na prednjem trapu, mislim da su gumice b. stangle, na prednjim kocionim crevima sam video pukotine, tako da ce biti zamenjena, a zamenicu i ulje, ne skodi :D S vake godine sve manje ulaganja, da se ovako nastavi, pa sledece da ne ulozim nista :D

PS

Kad smo kod dzipa tj. Jeepa, moj kraj je bogat sumom, a drvosece se nalozile na Jeep, do skoro su vozili Nive i slicne stvari, svi do jednog benzinci sa plinom i neregistrovani :D Uzivanje kad ih cujes da prolaze.

kako izbegavaju da ih kazne ? Ok voze po sumi tamo nema policije al opet treba da odu s vremena na vreme do pumpe

Mala opstina, 15-ak hiljada stanovnika, svi se znaju, svako svakome treba, gazda casti neki rucak, neki metar drva i resen problem. Gomila neregistrovanih automobila, gomila vozaca bez dozvole i nikom nista. Posto istoj PU pripadaju jos 2-3 takve opstine, ponekad se menjaju i samo tad mozes da platis kaznu :) ali se to brzo procuje, pa samo u prvih dva-tri sata naplate po neku kaznu.

Mala opstina, 15-ak hiljada stanovnika, svi se znaju, svako svakome treba, gazda casti neki rucak, neki metar drva i resen problem. Gomila neregistrovanih automobila, gomila vozaca bez dozvole i nikom nista. Posto istoj PU pripadaju jos 2-3 takve opstine, ponekad se menjaju i samo tad mozes da platis kaznu :) ali se to brzo procuje, pa samo u prvih dva-tri sata naplate po neku kaznu.

pametno. Ovamo kod nas u raskoj u policiji sve rade jajare, pojedini rodjenim ocevima i braci pisu kazne :sad2:

Back