Џингис-кан

48278_1024-dzajic_f.jpg
covek ima retko svetle oci ,kad su srbi u pitanju ...moje su svetle ,al ni blizu ovako.

И године могу да имају везе. Не морају, али има и тога.

Можда је слика мало тамнија, али има и светлијих очију, нарочито код жена.

Имао је смеђу косу, али упадљиво светле очи. Чак и на овој мутној слици се види да су светле:

43481.gif

Није то ништа чудно, те две ствари често не иду заједно. Ја знам неколико плавих људи са смеђим и тамно смеђим очима, као што има и црнокосих са плавим очима (наводно, женски идеал мушке лепоте, а код мене обрнуто).

Имао је смеђу косу, али упадљиво светле очи. Чак и на овој мутној слици се види да су светле:

43481.gif

Није то ништа чудно, те две ствари често не иду заједно. Ја знам неколико плавих људи са смеђим и тамно смеђим очима, као што има и црнокосих са плавим очима (наводно, женски идеал мушке лепоте, а код мене обрнуто).

U koju genetsku grupu bi spadao recimo gospodin sa slike ??Dali bi tako trebali da izgledaju srbi ,oni autenticni ???

Нема гаранције. И балкански типови су ти чисти европски, на пример грчки и трачки, а знаш како су Грци сликали себе - као типичне црнооке и црнокосе медитеранце са коврџавом косом.

Турци, данашњи Турци, махом су асимиловани народи Анадолије и Блиског истока, јер су прави Турци из севернијег климата, из Централне Азије, и светлије су комплексије.

Словени на Балкану су се интензивно мешали са Турцима, али не са Турцима-Османлијама, већ са Аварима (са којима су били у племенском савезу), са прото-Бугарима (чија држава се протезала преко целе данашње Бугарске и Румуније и пола Србије) и са Куманима. Сви ти турски народи су се потпуно асимиловали у Словене и њихова крв данас делимично тече кроз жиле свих Срба, Хрвата, Бугара. Живећи са Словенима, постали су Словени.

Слично се дешавало и на подручју Украјине и рубних делова Турске. У прастаро време, време паганизма, додири словенских и туркијских племена и народа су били чести и плодни и било је обостраног мешања.

Са Турцима-Османлијама није било интензивног мешања ка Србима (због вере, јер су Османлије биле муслимани, а Срби хришћани и културно и физичко мешање није било могуће), али јесте било мешања ка Турцима, јер је сваки Србин који пређе на ислам постајао равноправан са Турцима и сматрао се Турчином и на тај начин уносио своје гене у турску нацију. Значи у преводу, има много Турака који су европоидног порекла, а што се види и по многим турским фацама у европском делу Турске, које су изразито европоидне. На пример, Кемал Ататурк је био светло смеђ и плавоок и више личио на Руса него на Турчина, а светлији је од бар 40% Срба (а наводно су Срби тамнокоси јер су се мешали са Турцима :roll:):

turko-italian_war_1912_mustafa_kemal_ataturk.jpg
ataturk.jpg

Poslednja izmena:
Нема гаранције. И балкански типови су ти чисти европски, на пример грчки и трачки, а знаш како су Грци сликали себе - као типичне црнооке и црнокосе медитеранце са коврџавом косом.

Турци, данашњи Турци, махом су асимиловани народи Анадолије и Блиског истока, јер су прави Турци из севернијег климата, из Централне Азије, и светлије су комплексије.

Словени на Балкану су се интензивно мешали са Турцима, али не са Турцима-Османлијама, већ са Аварима (са којима су били у племенском савезу), са прото-Бугарима (чија држава се протезала преко целе данашње Бугарске и Румуније и пола Србије) и са Куманима. Сви ти турски народи су се потпуно асимиловали у Словене и њихова крв данас делимично тече кроз жиле свих Срба, Хрвата, Бугара. Живећи са Словенима, постали су Словени.

Слично се дешавало и на подручју Украјине и рубних делова Турске. У прастаро време, време паганизма, додири словенских и туркијских племена и народа су били чести и плодни и било је обостраног мешања.

Са Турцима-Османлијама није било интензивног мешања ка Србима (због вере, јер су Османлије биле муслимани, а Срби хришћани и културно и физичко мешање није било могуће), али јесте било мешања ка Турцима, јер је сваки Србин који пређе на ислам постајао равноправан са Турцима и сматрао се Турчином и на тај начин уносио своје гене у турску нацију. Значи у преводу, има много Турака који су европоидног порекла, а што се види и по многим турским фацама у европском делу Турске, које су изразито европоидне. На пример, Кемал Ататурк је био светло смеђ и плавоок и више личио на Руса него на Турчина, а светлији је од бар 40% Срба (а наводно су Срби тамнокоси јер су се мешали са Турцима :roll:):

ataturk.jpg

razumem ,a to za crnokose je glupost ...pre bi bilo da su recimo tamnog tena ,pa da se kaze da su se mesali sa turcima .

Ма, не може чак ни то, јер су изворни Турци белог тена, а тамнијег тена су домаћи народи Балкана и Анадолије из времена Византије. Осим ако је неко баш претерано тамног тена, попут арапског или ромског, али тамнији тен и јача пигментација су домаћи елемент на Балкану и у Јужној Панонији, а не страни.

Колико људи за само 10 дана на летовању поцрни као да су Роми. Лако црне, а блеђи тен имају јер се не излажу толико сунцу. Да живе на начин како се живело пре 300 година, да су у току лета по читав дан у раду на сунцу, били би много тамнији и у зимском делу године. То је онај фактор климе који је спомињао Константин. Зато и Роми који генерацијама живе у Северној Европи имају светао тен, јер једноставно никад не долазе у додир са јаким сунцем који би им одржавао такву пигментацију кроз генерације.

Poslednja izmena:
Evo malopre sam bas pricao sa jednim Turcinom i bas smo nesto pomenuli opet ovu temu u nekom kontekstu i on mi rece da su pravi Turci smedji i nikako ne sme da bude crne koze i da imaju malo azijsku facu , blago mongoloidnu , a ovi ostali su usli u njihov narod za vreme imperije i da se ne znam kako bese rece da ih zovu , imaju neko ime... Kaze jos da su ti sto su mali i crni ko Cigani uglavnom Kurdi kao ....

Generalno ne volim Turke , ali ima ok ljudi i medju njima pa ponesto i saznas novo...

Poslednja izmena:
Pa Turci su originalno iz centralne Azije. Genetika nam daje određene rezultate po pitanju homogenosti današnjeg tuskog naroda. Prosto rečeno - četvrtina današnjih stanovnika Turske su "pravi" Turci. Sećam se kako su se moje komšije čudili kada su na letovanju u Turskoj viđali ljude sa plavim očima, izrazito belom kožom itd. To su one naše, smešne predrasude. Isto kao što mislimo da su svi Finci plavi, Irci riđi i Turci crni i niski (mada bih ovo pre rekao za Italijane, dobrim delom).

Pa Turci su originalno iz centralne Azije. Genetika nam daje određene rezultate po pitanju homogenosti današnjeg tuskog naroda. Prosto rečeno - četvrtina današnjih stanovnika Turske su "pravi" Turci. Sećam se kako su se moje komšije čudili kada su na letovanju u Turskoj viđali ljude sa plavim očima, izrazito belom kožom itd. To su one naše, smešne predrasude. Isto kao što mislimo da su svi Finci plavi, Irci riđi i Turci crni i niski (mada bih ovo pre rekao za Italijane, dobrim delom).

Ljudi su tako izmesani da nema pravih Turaka.

A Haplogrupe su druga stvar, to veze nema za pravim poreklom.

Zato sto postoju jos hiljadu od zenskih linija.

a bre

Otomani su bili multinacioalni.....a Ataturk,je poreklom,vrlo moguce sa prostora bivse Juge ili mozda cak Rumunije ili juzne Rusije

Kazu da je Grckog porekla...tako da je moguce Makedonac...sloven...recimo,Deda otisao u Tursku posle 1878..ili 1821.lupam,ali na tu foru ima Turaka sa plavim ocima

ataturk.jpg

Na ovoj drugoj slici Kemo isti Rade Šerbedžija!

Back