``Džin`` u Hadžetu - novopazarsko naselje teroriše zloduh!

Ajde da i ja dam svojih 2 minuta!

Da se ovo desilo u bilo kojoj razvijenijoj drzavi ili drugom delu Srbije covek koji tvrdi da je to video i da uverava ljude u to bio bi poslat na proveru kod psihijatra.
To da su se pazarci uplasili, da se mole ili da stvaraju paniku nema nista od toga! Splet okolnosti je samo izazvao ovu burnu reakciju!

1. Mesec je Ramazan, Pazarci imaju poseban nacin zivota u toku tog meseca. Ta pojava nije uobicajna za druge muslimane sirom sveta. Ali Pazar je Pazar. Ljudi dokoni.... po ceo dan setaju voze se u kolima. Svakog dana "uvece" grad pun da moras i u poslasticari da gledas ima li mesta a kamoli u kaficima. E sada jos mesec ramazan ljudi sede duze do 3h ujutru i cekaju Sehur.. igraju karte, sah... pricaju, facebook i tako dalje. Da bi kada "sufurisu" jedu otisli i spavali do 3-5 casova po podne.
Tako skracuju vreme posta :) pametno nema sta. E sada pitate se a rade li ? Pa vecina Pazaraca ima prihode iz inostranstva jer svaka porodica ima par clanova sirom evrope. A ostali mute po nesto , prodaju se kola , svercuje se po nesto , za ostale stvari da nepricam. Tako da znate kako uspevaju da nerade a spavaju :)
Ovo je izazvalo paznju jer ima se vise vremena za dokonluk. Na to dodajte da svaki Pazarac ima facebook i da je neka budala napravila profil sa imenom duh sa hadzeta. I tu se malo salili na racun toga i ostalih zbivanja u NP. Kao duh ti odgovara i prica kog ce sledeci put napasti. Npr jedan napravi profil muftija Muamer Zukorlic i kaze duhu ... blizu smo ti .. kao hodze ga pohode. Duh odgovara nepomaze ti ni obezbedjenje! "znajuci da muftija ima obezbedjenje koje nema ni Tadic" ovakve stvari dodju parodija.
I ljudi to prosledjuju i tako dalje.
2.Snimao se film u Novom Pazaru. Nisam siguran koji , pomislio sam da je u pitnaju Bata Zivojinovc jer je najavio snimanje filma Valter brani Sarajevo za kinesku produkiciju. A neko kaze da se snima o ratu 1999 kao Albanka i Srbin u vezi.
Nebitno je koji je film bitna je scena gde su ljudi u belom igrali oko kuca i dzamije a ima i scena gde snajperisti idu na krovove kuca.
Velika mogucnost da je to u pitanju ili da je covek koji daje izjave bolestan kao sto sam reko.
3. Ponovo se vracamo na Mesec Ramazan.. Iftar " kada ljudi mogu da jedu "kada zadje sunce" sledi Klanjanje 5og namaz "zadnji" u toku dana koji je obavezan. Ali u ovom mesecu klanjaju se i teravije "kao ovo je mesec" kada bog daje ljudima najvise blago stanje i prasta. Taj deo se klanja malo duze i to u svakoj dzamiji vecina ljudi koji ne klanjaju tokom godine u ovaj mesec klanjaju. Ljudi ima vise nego sto pojedine dzamije mogu da prime a i leto je i vrucine su pa izlaze ispred dzamije i klanjaju. Uz to su dosli i hodze imami iz Bosne i drugih islamskih zemalja sirom sveta koji uce kuran.

Ovaj deo su povezali sa tim i proneli vest da hodze isteravaju te dzine i sejtane ili sta vec :D
Obe verske zajednice su odgovorile da tom nepridaju nikakav znacaj cak Zukroliceva zajednica nije ni dala izjavu samo odgovorili "ne zaslužuje ama baš nikakvu pažnju".

4. A stampa i tv su ispricali svoju verziju da bi imali pricu za taj dan. Mislim ljudi teraju cirkus dokoni a ovi objavili da se ljudi plase :D

Zakljucak... lud covek ili umislio nesto video "slepog misa, goluba" i stvorio nesto u sovjoj glavi zacinite sa dokonim ljudima , fejsbukom, mesecom ramazanom, hodzama koji u obliznjoj dzamiji klanjaju i drze predavanja do kasno i taj film.. stvorise duha.

Mislim kako je znao da je duh ili dzin. Dzini po islamu su bica stvorena od vatre plamena.
Sto covek nije video drekavaca , vukodlaka, vanzemaljca :D

I sada novinari pricaju o tom duhu a niko nepominje zasto hodze klanjaju. Pa onda su videli auto policije ispred kuce i nisu napisali da samo regulisu saobracaj nego da cuvaju kucu kao da tu ima nesto.

Mucno mi vise da pisem :)

Poslednja izmena:

Back