Џепароши : "Шта гледаш, окрени се на другу страну !"

Посвађао се са њима,
пробао да их отерам,
залетали су се сво троје на мене :
"Шта је матори, шта се мангупираш ..?!"

Незгодно је што сам изложен,
сваки дан туда пролазим,
запретили су ми да ће неко да се позабави са мном ...

A policija.

Ja bih za ovu temu rekao da ima elemente negativnog nacionalizma,

jer celim grupacijama pripisuje negativne osobine koje tolerise u svojoj naciji.

Nije tacno da samo romi dzepare, naprotiv mnogo je vise srba koji dzepare,

istina je da romi to rade bez straha od otkrivanja, dok srbi dzepare po evropi, a u srbiji

samo ako se radi o nuzdi i onda to rade nasilno, dajuci sebi robinhudovske epitete.

Recimo da je mene pokusao da dzepari srbin, javno, na sred ulice.

Da vam komsije kradu bez osecaja krivice, cele bande imate koje otimaju iz dzepova,

torbi, vozila i bez problema ce izvaditi noz ili pistolj.

Cemu onda prozivanje roma kao osnovnih nosioca negativnosti?

Problem s kriminalom se nalazi mnogo vise od ulice.

Цигани то раде организовано, као банде, и врло су дрски.

Зашто је проблем назвати ствари правим именом?

Отворена је тема са конкретним догађајем који коментаришемо.

Изволи и ти отвори тему кад те организована банда Срба застраши и покуша да опљачка, исто ћемо коментарисати.

to je neka lazna dobrota

da bi se izjednacili , zbog ravnopravnosti , a ne mogu tebe da podignem , sebe cu da spustim

ajd da se spustim malo vise , da se vidi da sam tolerantan

- - - - - - - - - -

A vlast po svaku cenu hoce da uvede pomoc od desetine hiljade evra za novorodjenu decicu.Da bi ovakvih klosara bilo sve vise.Nekazem roma nego klosara.Ima i civilizovanih roma kao i necivilizovanih belih.

da njihovi roditelji su uglavnom korisnici tih usluga

ima i kulturnih ljudi sa manjkom novca tu , ali su oni velika manjina

Ja bih za ovu temu rekao da ima elemente negativnog nacionalizma,

jer celim grupacijama pripisuje negativne osobine koje tolerise u svojoj naciji.

Nije tacno da samo romi dzepare, naprotiv mnogo je vise srba koji dzepare,

istina je da romi to rade bez straha od otkrivanja, dok srbi dzepare po evropi, a u srbiji

samo ako se radi o nuzdi i onda to rade nasilno, dajuci sebi robinhudovske epitete.

Recimo da je mene pokusao da dzepari srbin, javno, na sred ulice.

Da vam komsije kradu bez osecaja krivice, cele bande imate koje otimaju iz dzepova,

torbi, vozila i bez problema ce izvaditi noz ili pistolj.

Cemu onda prozivanje roma kao osnovnih nosioca negativnosti?

Problem s kriminalom se nalazi mnogo vise od ulice.

Nacionalizam ne može da bude negativan. Možda si mislio na neko drugo osećanje, ali ljubav ne može da bude negativna.

A vlast po svaku cenu hoce da uvede pomoc od desetine hiljade evra za novorodjenu decicu.Da bi ovakvih klosara bilo sve vise.Nekazem roma nego klosara.Ima i civilizovanih roma kao i necivilizovanih belih.

Trebali su davno da uvedu dečiji dodatak.Evo i ovde se bore da deca dobiju jedno 300 franaka dečijeg dodatka.

...
Зашто је проблем назвати ствари правим именом?
...

Ма пусти ц-а,
он подмукло скаче на све што ја напишем ...

Осим тога видиш да није уопште прочитао шта сам писао,
и да сасвим произвољно напада !

Ne zanima me politika.

Rome treba kontrolisati.Postoje i drugi ali njih je najvise.Redovno prave probleme kod crkvenih dvorista kada se vencanja desavaju,ljudi idu da se mole,krstenja ili sta god da je u pitanju.Na ulici su u stanju da budu ekstremno agresivni.Divljanje po busevima,dzeparenje.
Sve pise u novinama ko ne zna neka cita.
Koliko puta lome vocke iz obesti,ne da uberu nego polome.Koliko puta udju u neki salon/radnju i agresivni su da im se daju pare,nece da odu.U prolazu na ulici kad uhvate za torbu/odecu...
Citajte,sve pise.Ljudi dele iskustva sa tim jer je to ugrozavanje sigurnosti.

...
Rome treba kontrolisati.
Postoje i drugi ali njih je najvise.

Redovno prave probleme kod crkvenih dvorista kada se vencanja desavaju,
ljudi idu da se mole,
krstenja ili sta god da je u pitanju.
...

У праву су они који кажу :
"Удри море сваког безобразника - без разлике !"

Али нисмо сви рођени за то.
Ја рецимо нисам довољно храбар
( или сам превише разуман - не знам ).

Када се мој брат од стрица женио у Земуну
дошли гарагани,
њих буљук ( од маленог једног до једног баш дугог ),
да свадбарима наплате паркинг.

Мој буразер је пришао највећем ( коњини једној )
само једним прецизним аперкатом га сложио на земљу,
мирно се окренуо и вратио игри и песми - проблем је био решен.

Али нисмо сви тако спремни као тај мој брат !

Ја проблем видим управо у нама који нисмо тако спремни.
Ем не решавамо проблем,
ем акумулирамо негативна осећања
која морају негде да ескалирају.

Е о томе сам писао још на почетку,
али многи не читају.

И онда се сва жуч излије,
али врло често на погрешном месту,
па страда неко невин
само зато што је црнпураст.
Разумете о чему говорим.
( нисте ваљда ко ц ! :eek: )

Uzasno me nerviraju i vozaci koji stanu da zavire na mesto nesrece,

bez namere da pomognu na bilo koji nacin, vec samo da imaju sta da pricaju.

Mali dozivljaji za male ljude, posmatraci zivota i smrti,

puni straha za taj svoj mali sitni zivot.

Kao sto si sam opisao, ti nisi ni stao da pomognes,

i nije ti vazno sto dzepare staricu, nego je tvoj ego povredjen

a on je vazniji od svega drugog.

Ne zanima me politika.

Rome treba kontrolisati.Postoje i drugi ali njih je najvise.Redovno prave probleme kod crkvenih dvorista kada se vencanja desavaju,ljudi idu da se mole,krstenja ili sta god da je u pitanju.Na ulici su u stanju da budu ekstremno agresivni.Divljanje po busevima,dzeparenje.
Sve pise u novinama ko ne zna neka cita.
Koliko puta lome vocke iz obesti,ne da uberu nego polome.Koliko puta udju u neki salon/radnju i agresivni su da im se daju pare,nece da odu.U prolazu na ulici kad uhvate za torbu/odecu...
Citajte,sve pise.Ljudi dele iskustva sa tim jer je to ugrozavanje sigurnosti.

A Vi bi uveli takozvani "rezervat" ko Amerikanci indijancima.E pa neće da može.

Код нас на послу су почели да се врзмају једно време, два циганчића оперишу по канцеларијама, као уђу да нешто питају, осмотре ситуацију, па почеше да нестају ствари, новчаници...

Наша чистачица их сачека један дан, па метлом по леђима, они почели да прете, видећеш ти, нас доле чека брат, што нас бијеш...

Ова луда каже, сад ћу ја да сиђем и вашем брату да дам по леђима :lol:

Нису више долазили, а њој се ништа није десило.

А стварно их је доле чекао неки старији момак, организована банда.

Nema razloga da se kacis sa grupama sitnih kriminalaca zbog naroda...
Ranije sam se kacio , njih devet ja sam i bio sam spreman i za sacekusu, ali je nije bilo iako je bilo ponekad i priprema, ali se sve zna a oni se plase da i ja znam.
Jer ako ne znam, onda ih zabole za sacekusu, a ako znam , ima da padaju posle mesecima.

Sada je narod bezobrazan, gleda da se opari, druge gleda da zaebava bez potrebe i kad im ne smetaju za to oparivanje i onda ne zele ni dinar da daju za povecanje bezbednosti...e pa onda svako nek se snalazi.
A snalaze se tako sto se svi plase i sabijaju u kutijice, ali takav narod, svi bi voleli da neko za njih radi posao , a jos da ga zaebavaju i da mu se rugaju...

Posle onaj ko rastera goveda pre zurke je agresivan, primitivac i nije kulturiska i ugladjen....
Zato mirno se zabavljas za svoj gros, kad krene frka, tebe znaju i nece te niko dirati, a ostale , pa nekog ce da pljackaju nekog da ponizavaju, nekom da otimaju...
Pa ce posle ovi drugi da se svete trecima i tako , kao u seljackoj prici....

Samo da se zna, mozda ima malo vise ciganskih takvih grupa, ali apsolutno je neopravdano da se to zove ciganska grupa bilo da su u pitanju dzeparosi bilo da su u pitanju siledzije na nekom prostoru ili uzurpatori i reketasi sitnog naroda.
Po mom iskustvu ima ih isto kao i ostalih, ali Srbija postaje zensko ciganska drzava pa onda raste broj ciganskih grupica...
Cekaj da krene a vec je krenula isplata za 3 i vise dece....ima da bude tu lepih organizacija...

Mislim da narod mora da shvati da vise nece dobronamernici ili oni koji su shvatali situaciju dok ostali bleje turati ledja da odrzavaju ugodno stanje, npr suncan dan i tebi se bas sheta i da ti nista ne poremeti fino raspolozenje...
Nego kako ti zapadne...
Slucajno se vraca jedna curica od mene i ja krenuh par stanica sa njom da kupim nesto...
Slucajno se pogodi da je zapala za oko nekim napaljenim ludacima koji su dobili batine malo pre toga...
Slucajno su vec krenuli da dobacuju dok se nije oslobodilo mesto pored nje i ja se parkirah sa markiranjem svoje teritorije.
I to ce biti sutrasnjica...
Emancipovanost zena se trenutno izgradjuje u BG uglavnom, a u unutrasnjosti se ipak trazi muski amin.
Iako je vec bilo problema tipa otimacine sa stanica (naravno nikad razjasnjena a ni prijavljena) ili zicerisanje neke koja se vraca poslednjim busom pa su tu bile raznih kriminalnih radnji protiv bezbednosti , sve je to sitna zrtva mainstreama emancipatorskog pokreta ili da nazovem to feminacizma...
Sitne zrtve su tu samo da udju u statistiku...

Prava i vredna zena ima sponzora i ima para kao starlete sa estrade...odakle , pa prava je..
Nije jadnica.

...

Kao sto si sam opisao, ti nisi ni stao da pomognes,

i nije ti vazno sto dzepare staricu, nego je tvoj ego povredjen

a on je vazniji od svega drugog.

Све си схватио,
и ти ћеш сад постати бољи човек !

Браво ја !
Одгајам бре ове са планина ... :kpozdrav:

Мислим да ромском малолетничком делинквенцијом
треба да се позабаве сами Роми,
јер ако се позабаве неке српске расистичке организације
страдаће неко добро и невино ромско дете.

Срби не само да не могу да се шетају слободно Косовом
већ то не могу да раде ни Београдом !

Да мени неко не да да гледам ... ццц ...

Pre par dana sam jednom cigancicu koji je pritom mislim i stariji od mene,
rekla da cu sledeci put kad to pokusa obe ruke da polomim,
a on se jos i sokirao :eek:
jadnicak isao iza mene i pokusao rancic da mi otvori :(

Back