Džejms Kameron objasnio zašto su Avatari plavi?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
394.050
Džejms Kameron otkrio je tokom ntervjua razlog zbog kojeg je Avatare napravio plavima u istoimenom filmu.
Objasnio je da je važno da Avatari imaju snažan osećaj "da su drugačiji" jer je boja kože "tako veliki problem na našoj planeti".
Reditelj je objasnio da su sve druge boje kože već prisutne ovde na Zemlji, a u vreme prvog filma 2009. godine zelena je boja bila kliše kada su u pitanju vanzemaljci.
"Imali smo velike plave žene, a ne male zelene muškarce", rekao je Kameron.
Kameron je intervju dao uoči izlaska nastavka filma Avatar "The Way of Water".
https://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2022&mm=11&dd=04&nav_id=2237051

Više od decenije nakon događaja iz prvog filma, „Avatar: Put vode“ počinje da priča priču o porodici Sali (Džejk, Nejtiri i njihova deca), na planeti Pandora,nevolji koja ih prati, družinama koje idu da čuvaju jedni druge, bitke koje vode da bi ostali živi i tragedije koje trpe. Kada se vrati poznata pretnja, Džejk mora da radi sa Nejtirijem i vojskom Na'vi rase da zaštiti svoju planetu.

Glumci: Zoe Saldana,Jamie Flatters,Michelle Yeoh

Premijera 16.12.2022.

Ja sam mislio da plava boja Avatara ima veze sa Krišnom, hindu božanstvom koji je bio prikazan plav na slikama...a i pojam Avatar je vezan za hinduizam.

220px-Sri_Mariamman_Temple_Singapore_2_amk.jpg

Džejms Kameron otkrio je tokom ntervjua razlog zbog kojeg je Avatare napravio plavima u istoimenom filmu.
Objasnio je da je važno da Avatari imaju snažan osećaj "da su drugačiji" jer je boja kože "tako veliki problem na našoj planeti".
Reditelj je objasnio da su sve druge boje kože već prisutne ovde na Zemlji, a u vreme prvog filma 2009. godine zelena je boja bila kliše kada su u pitanju vanzemaljci.
"Imali smo velike plave žene, a ne male zelene muškarce", rekao je Kameron.
Kameron je intervju dao uoči izlaska nastavka filma Avatar "The Way of Water".
https://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2022&mm=11&dd=04&nav_id=2237051

Više od decenije nakon događaja iz prvog filma, „Avatar: Put vode“ počinje da priča priču o porodici Sali (Džejk, Nejtiri i njihova deca), na planeti Pandora,nevolji koja ih prati, družinama koje idu da čuvaju jedni druge, bitke koje vode da bi ostali živi i tragedije koje trpe. Kada se vrati poznata pretnja, Džejk mora da radi sa Nejtirijem i vojskom Na'vi rase da zaštiti svoju planetu.

Glumci: Zoe Saldana,Jamie Flatters,Michelle Yeoh

Premijera 16.12.2022.

Bolje da nisam citao ovaj intervju, unistio mi je Avatar za sva vremena sa ovom izjavom o velikim plavim zenama ...

Sta ti pomislis kad neko kaze, velika plava zena ... koliko god volio Avatar, i koliko god mi pricali o njemu, slike dolaze

Na primjer, imamo lika koji se zove Djoka, i on je onako tvrd karakterom, i kad neko kaze - bas je tvrd ovaj Djoka, sta ces ti pomisliti ? :D

Godinama je na spratu iznad mene, ziveo covek kojem je pravo prezime i ime: Popov Đoka! 😁

Back