Džeja sahraniše u aleji...

Vladimir983

Aktivan član
Poruka
1.070
Ne skidaju ga s televizije danima, na naslovnim stranama svih mogućih novina, na radiju se puštaju samo njegove pesme...

Da li je iko negde spomenuo da je prošle godine umro jedan veliki umetnik i pevač Gvozden Radičević? U vreme 1965 do 1980 bio je najpoznatiji pevač u rangu sa Lepom, Silvanom i Cunetom. Čak su mu ploče bile u daleko većim tiražima.

Rade Bogićević - kompozitor, tekstopisac, muzičar i pevač, koji je bio jedan od najtiražnijih autora hitova 1960-ih godina, snimao je duetske pesme sa svojom ženom Bosom Ovukom. Novine nisu odvojile ni jedan ćoškić da objave njegovu smrt. Sahranjen je na nekom seoskom groblju. Ali bitno je da Džeja ima svuda...

Mi smo postali narod koji je potpuno izgubio smisao za umetnost i lepotu, čim smo Džeja uzeli za ozbiljnog umetnika. Po meni, on je više bio pajac, neka vrsta dvorske lude na estradi, nego što se mogao nazvati umetnikom.

Da nam je odavno poremećen sistem vrednosti, shvatam, ali pojedince uzdizati u nebesa, a druge zapostavljati, zaista nije u redu.

Glupo pitanje a zasto folk pevac, ne moze da bude zasluzan gradjanin.
Zato sto od pevanja nema neke vajde. Okej sigurno su se mnogi dobro provodili uz njegove pesme ali sta je to po cemu je on zasluzan? Zbog pesama? Ziveli bismo i bez toga najnormalnije.

Sto se teme tice, Dzej mi je dobar pevac ali mislim da se njegova smrt stvarno predugo razvlaci po medijima i one baklje, u redu je umro je ali dokle vise ta tema?

Ne skidaju ga s televizije danima, na naslovnim stranama svih mogućih novina, na radiju se puštaju samo njegove pesme...

Da li je iko negde spomenuo da je prošle godine umro jedan veliki umetnik i pevač Gvozden Radičević? U vreme 1965 do 1980 bio je najpoznatiji pevač u rangu sa Lepom, Silvanom i Cunetom. Čak su mu ploče bile u daleko većim tiražima.

Rade Bogićević - kompozitor, tekstopisac, muzičar i pevač, koji je bio jedan od najtiražnijih autora hitova 1960-ih godina, snimao je duetske pesme sa svojom ženom Bosom Ovukom. Novine nisu odvojile ni jedan ćoškić da objave njegovu smrt. Sahranjen je na nekom seoskom groblju. Ali bitno je da Džeja ima svuda...

Mi smo postali narod koji je potpuno izgubio smisao za umetnost i lepotu, čim smo Džeja uzeli za ozbiljnog umetnika. Po meni, on je više bio pajac, neka vrsta dvorske lude na estradi, nego što se mogao nazvati umetnikom.

Da nam je odavno poremećen sistem vrednosti, shvatam, ali pojedince uzdizati u nebesa, a druge zapostavljati, zaista nije u redu.
Volim neke Dzejeve pesme,ali kao sto kazes,mnogi pre njega su trebali biti shranjeni u aleji zasluznih gradjana,a nisu.Pisao sam vde negde,ne znam da li je ovaj PDF,ali sam isao u skolu na Dorcolu u MSC Petar Drapsin i vidjao sam ga na ulici kako sibicari,ali ajde da mu se to uzme na nemastinu i mladost.Bilo je tu i dzeparenja po javnim prevozima i Sajmu.Sta da radimo,nepravde je uvek bilo.Zgotivio sam ga,jer je sve ovo priznao da je radio dok je bio mladji u mnogim javnim gostovanjima na TV-u.

Nista licno protiv pokojnika, ali sahranjivanje u Aleji zasluznih gradjana pokazuje samo koliko je ova danasnja Srbija pala na niske grane kad je folk pevac zasluzni gradjanin.
Да направимо петицију да се стара Алеја измести негде... да остане места за модерне великане, да се деца окрену и виде кад је дошло до коначног слома нације, да упореде старе и нове великане...

Nista licno protiv pokojnika, ali sahranjivanje u Aleji zasluznih gradjana pokazuje samo koliko je ova danasnja Srbija pala na niske grane kad je folk pevac zasluzni gradjanin.
jbg, da si i ti imao marke i evre da turas dzeju kao oni koji se pitaju za ovo, mozda bi drugacije mislio

a ne valja se ciganima prkositi u ovako turbulentnim vremenima.

inace ako cemo, dobro igrati sa reketom,driblati loptu ili mikrofon...koja je razlika?

130936970-3548665885214792-5096973414813686537-n.jpg

Da je imao milion hitova - imao je
Da je dosta njih plakalo sto im je Dzej maznuo na sibicarenju - plakalo je
Zao mi ga je ipak ali zasto u aleji zasluznih, cime je zaduzio ovaj grad, ovu drzavu ?
Imao je možda 10-ak hitova. A zar ih drugi pevači nisu imali? U šta hoćeš da se kladimo, da naprimer jednog dana Mitra Mirića neće sahraniti tamo i ako je imao mnogo više hitova od Džeja.

Ovde nisu u pitanju ni hitovi, ni zasluge, nego lobi. I naravno, uvlačenje vlasti u bulju manjinama.

Није ствар толико до конкретне заслуке и објективног суда, већ у мањку свести шта је то заслуга за нацију.
Да парафразирамо Топузића, који узима 'поклопчићи од бомбоњеру, маце зеке куце, коњићи, па све метне на зид... ' али сад га срамота...
Код нас се изгубио тај момент срамоте, а што је најгоре, они који треба да донесу такву одлуку су неки модерни Топузићи, без свести о култури, вредностима и без разумевања те Алеје и тога шта су они којима је она посвећена били и чиме су заслужили своје место ту.

и онда није ни чудо што се та места додељују онима који су голицали ниске побуде широких народних маса јер о томе одлучује неки испрдак који је по компетентности и свести врло ниско чак и испод просека те широке масе...

Kako su krenuli, jednoga dana možemo očekivati da u aleji bude sahranjena "lepa" Brena (zaslužna za uništenje narodne muzike), zatim Jelena Karleuša (zaslužna opajdara), Miki iz Kupinova (zaslužni neradnik), Kristijan Golubović (zaslužni kriminalac) i svi drugi zaslužni za ponešto...

To su sada naši narodni idoli.
Zaboravio si Cecu..."Majku Srbije"... Arkan je već kupio grobnicu na Novom Groblju, tako da Ražnatovići ne brinu...Od opljačkanih para onih kojima je glave odsecao...

Back