Двоструко огледало, или како вас шпијунирају

Владан

Buduća legenda
Poruka
37.700
Interesantan test!
Da li nas netko promatra kroz dvostruko ogledalo? :zblesav:
Ogledalo ili 2-sistemska stakla (2-Way Glass)?
Kako možete znati kada ste u sobi toaleta, motela, itd. s ogledalom ili 2-sistemskim staklom?
Evo kako! Mislim da je vrlo interesantno! I znam da ćete za oko 30 sekundi učiniti ono što sam i ja uradila i naći najbliže ogledalo.
Da li znate kako utvrditi da li je ogledalo 2-sistemsko ili ne?
Policajka koji putuje diljem SAD i drži seminare i tehnike za suvremene žene preporučila je ovo.
Kada posjetite toalet, kupatilo, hotelsku sobu, itd., koliko vas zna za sigurno da je ogledalo što visi na zidu pravo ogledalo, ili zapravo 2-sistemsko ogledalo (tj. oni mogu vas vidjeti, ali vi ne možete vidjeti njih)? Bilo je mnogo slučajeva instaliranja 2 - sistemskih ogledala u ženskim svlačionicama. Gotovo je nemoguće razlikovati ove površine gledajući u njih.
Dakle, kako ćemo odrediti sa sigurnošću u koju vrsta ogledala gledamo?
Samo izvedite ovaj jednostavan test: Stavite vrh nokta na površinu ogledala i ako postoji jaz između nokta i slike nokta, onda je PRAVO ogledalo.
Međutim, ako vaš nokat DIREKTNO Dodiruje sliku vašeg nokta, onda PRIPAZITE!! TO JE 2-sistemsko OGLEDALO!
"Napuste mjesto." Tako zapamtite, svaki put kada vidite ogledalo, učiniti test "nokat". To ne košta ništa.
Podijelite ovo s drugima.
Dame: Podijelite ovo svojim prijateljicama, sestrama, kćerima, majkama ...
Muškarci: Obavijestite o ovome supruge, djevojke, kćeri i vaše prijatelje ...

извор инфо: http://ispeciparecideci.wordpress.com/2012/03/10/огледало-или-2-системскa-стакла-2-way-glass-2/

thruthemirror.jpg

Preko mobilnih aplikacija, NSA i njihove britanske kolege mogu da dođu do najintimnijih podataka - o lokaciji i polu, pa čak i seksualnoj orijentaciji korisnika. saznalo se da i NSA i britanski Državni komunikacioni štab imaju razvijene alate za hakovanje smart telefona, kao što su programi koje je britanska agencija nazvala "The Smurfs" (Štrumpfovi).

Ubacivanjem takvih programa, korisnik se prisluškuje i prati čak i kada mu je telefon ugašen. Razvili su i programe koji automatski uključuju mikrofon telefona, kao i one koji uključuju telefon nakon što ga korisnik isključi.

I američki i britanski obaveštajci ponavljaju da nijednu od tih metoda ne koriste kod običnih građana, već samo kod "osoba od interesa".

))))))

Poslednja izmena:

Back