Dvonosci = Laz= Besmisao

Zasto ljudi ( u obracanju na dalje..necu koristiti ovaj sinonim za dvonosce..dok ne bude zasluzen) imaju problem kada je iskrenost u pitanju?
Da li je moguce da je ogromna vecina dvonozaca na ovoj jadnoj planeti toliko nesvesna kompletne situacije..da cak i na ovakvim mestima koja pruzaju toliko mnogo mogucnosti..po pitanju prepoznavanja i na kraju..kontakta.. NE UME DA KAZE CISTO, JASNO I GLASNO..makar TO-sopstveno misljenje..vezano za NESTO sto nas sve na ovoj nasoj majci Zemlji SKORO podjednako muci..a to je OPSTANAK..prvenstveno sopstveni, ali..sigurna sam i OPSTANAK - UOPSTE..PROBLEM ogromne vecine nas preostalih normalnih, (previse zamaskiran GLUPOSTIMA i cusnut u cose iz razloga sopstvene NEMOCI..)
U cemu je problem..sem u cinjenici da je tesko promeniti svet..?Da li trebamo da ZIVIMO SOPSTVENE ZIVOTE U LAZI..TJ. DA SE PRAVIMO DA NE PRIMECUJEMO.. samo zato sto ne znamo RESENJE PROBLEMA?
Da li treba celog zivota (tvoj, moj..svaciji zivot=nekim cudom poklonjeno prekratko bitisanje na bas ovoj planeti)..razmisljati o zivotu na nacin koji nam TEK..TRENUTNO ODGOVARA i to na tako jadan nacin )..?
Ja se ne slazem sa tim..i STRASNO MI SMETA CUTANJE NA TU TEMU...

Zasto ljudi ( u obracanju na dalje..necu koristiti ovaj sinonim za dvonosce..dok ne bude zasluzen) imaju problem kada je iskrenost u pitanju?
Ne može se imati problem sa nečim što ne postoji

Da li trebamo da ZIVIMO SOPSTVENE ZIVOTE U LAZI..samo zato sto nismo jos dosli do ODGOVORA?

Da ili možda imaš neki bolji predlog?

Dali treba celog zivota (tvoj, moj..svaciji zivot=nekim cudom poklonjeno prekratko bitisanje na bas ovoj planeti)..razmisljati o zivotu na nacin koji nam TEK..TRENUTNO ODGOVARA ILI NE ODGOVARA..).

Ne naravno, mislim čak da ovde to malo ko tako radi?

Ja se ne slazem sa tim..i verovatno cu otici sa ovog sajta(lako..) samo iz razloga sto ovde ne postoje LJUDI(zadnji put sam dvonosce nazvala tako..)..koji imaju bilo kakve slicnosti samnom..Nista licno

OK ajd ćao, pozdravi tamo.

Za buduća pitanja/odgovore stojim (na šest nogu trenutno) ti na raspolaganju

Dvonožac

Ukoliko si sebe, i bez neke vrste normalnog dijaloga samnom, doziveo kao dvonosca...zasto mislis da su tvoji komentari, uopste, potrebni..?
Obzirom da se nisi slozio samnom..niti si argumentovano opovrgao moje razmisljanje..a kamoli dao ideju..uneo pozitivne misli..i sl..
meni tvoje reci ne znaci mnogo..
Ono sto je meni potrebno ..samo je iskren sagovornik..nikako neko neskoncentrisan na ponudjenu temu.. i usput..neprijatan..

Poslednja izmena:
Ukoliko si sebe, i bez neke vrste normalnog dijaloga samnom, doziveo kao dvonosca...zasto mislis da su tvoji komentari, uopste, potrebni..?
Mislim da moji komentari uopšte nisu potrebni.
Sebe ne doživljavam samo kao dvonožca, ali ne mogu da ne uočim notornu činjenicu da od prirode imam samo dve noge, ostale četiri prethodno pomenute otpadaju na stolicu, izvini ako sam te uvredio, nije mi bila namera.
S obzirom na ton tvoje poruke, uopšte nisam siguran da po tebi zaslužujem išta bolje, pa reših, dobro mi je i to za poćetak. Nada da možda zaslužim štagod bolje je ponekad veoma vredan dar, hvala ti
Obzirom da se nisi slozio samnom..niti si argumentovano opovrgao moje razmisljanje..a kamoli dao ideju..uneo pozitivne misli..i sl..
meni tvoje reci ne znaci mnogo

Da sam se složio, mislim saglasio s tobom, nisam siguran da bih bio iskren.
Argumentovano pak opovrgavanje tvojih misli ne bi uspelo jer tu nekih jednostavnih i očiglednih protivargumenata stvarno nema. Naravno, osim onih licemernih, mediokritetskih, kojih sam se naslušao i još uvek ih slušam.
Mislim da bi svaki razgovor trebalo razumeti kao razmenu argumenata i osećaja. Prvi mogu da dobiju primerenu kontru, ali drugi nikako, jer to odmah spušta nivo i uzima nepotrebno vreme, ništa dobro u tome ne vidim. Možda grešim?
Dalje, ideje i pozitivne misli su kao i sve dobre stvari, jako vole da nađu svog para, a kod tebe je jedina ideja bila da odeš i ja sam to odmah podržao, dopalo mi se. Rekoh sebi vidi ti akciju, osula se drvlj i kmnj i oće da se okrene. To majstore, sidro gore izgleda pučina zove. Jako mi je poznat taj osećaj, ja sam isto dosta sidara podigao tamo gde ih se više ne usuđujem baciti.
A pozitivne misli kod tebe ne videh.
Kako onda da uzvratim, a da sam sebi ne ispadnem nešto kao ograničen roditelj koji teši na direktnom putu da ga razmazi preko svake mere?
Stvarno kakve pozitivne misli očekuješ?
Setio sam se jedne, koja je jedne od najdebilnijih:
"Život je takav, čupav i dlakav" ne mož bit pozitivnije
Kažeš,
mi smo opsednuti golim fizičkim opstankom organa koji se nalazi obično odmah tu negde iznad naše dve noge, omogućava udobno sedenje, toliko jako da ne vidimo u čemu je glavni problem.
Okej stoji, spolja gledano celo društvo stvarno tako ponekad izgleda, jako bih voleo od toga da mogu da pobergnem, zato sam ti i napisao, da pozdraviš tamo, ako to tamo nađeš, jer onda stvarno ima nade za nas nomade.
I na kraju da ti moje reči ne znače mnogo, pretpostavljam, misliš ostavljaju te bez ikakvog osećaja, a to je najvažniji uslov da se argumentovano diskutuje hladne glave rekli bismo i to mi jako odgovara, mada nisam baš sasvim siguran u to .
Ono sto je meni potrebno ..samo je iskren sagovornik..nikako neko neskoncentrisan na ponudjenu temu.. i usput..neprijatan..
Takvih sagovornika ima, veruj mi ali obavezno ne dotrče na zvižduk kao kučići, valja ih malo tražiti, ali ima ih . Sigurno nisi jedina kojoj treba iskrena reč veruj mi.

Izvinjavam se, nisam uoćio temu. Nekako mi je bilo mnogo zagrada sa digresijama od zoologije preko etnolingvistike do metafizike, pa sam se malo pogubio. Neće se ponoviti, potrudiću se
A neprijatan, to je nažalost, česta pojava u razgovorima gde se argumenti pretpostave osećajima otud sintagme poput bolna istina, neprijatna istina hladnokrvna i ne znam šta sve ne.
Slatka istina, veličansvena, divna isl pripadaju u lirsku poeziju, a toga isto ima ovde podosta.
Pozdrav sa punog meseca

Poslednja izmena:

Back