Dvocilindrični ili trocilindrični plastikaneri u 21 veku?!??

Pala potrošnja na auto putu sa koferom na krovu

IMG_20230926_181002.jpg

Lupaš gluposti kao i svaki preprodavac polovnjaka. Sve površno, slatkorečivo hvalisanje onoga što prodaješ, svađa i vređanje kada nisi u pravu (logično kada nemaš pojma)
A ti znas koliko prodavaca polovnjaka?
Niti imam sa tri cilindra kola a i ne verujemn da cu imati.
Imao sam one stare 1,2 HTP koji su se odlicno pokazali i nekoliko 1,4TDI motora i to je to.
Jednostavno ja ne vredjam dok to ti ne uradis a vredjanje je i kad napises da lupam gluposti kao svaki preprodavac polovnjaka.
Ako toga nisi svestan onda si bolid.
Kad bi samo napisali kakve ti gluposti odvaljujes mislim da bi otislo nekoliko stranica na forumu.

https://hr.avtotachki.com/1-2-htp-e...ostatki-na-chto-obraschat-vnimanie-avtorubik/

Evo odličan tekst o 1.2 htp mašini ali i općenito o trocilindrašima. Iz ovoga shvaćam zašto ja malo trošim( trenutno 7L plina) a Mario puno više, samo što Mario zato što je takav kakav već je, neće prihvatiti ni ovakva stručna objašnjenja
Prosta stvar voziti ispod ili do 100 da bi ostvario manju potrosnju, cim se gazi vise vise ce i da vuce goriva.
Bese @snowtrooper ti imas taj motor, kako te sluzi do sada?

Prosta stvar voziti ispod ili do 100 da bi ostvario manju potrosnju, cim se gazi vise vise ce i da vuce goriva.
Bese @snowtrooper ti imas taj motor, kako te sluzi do sada?

Moja Fabia ima 1.2 HTP motor sa 12 ventila.
Za sada me sluzi odlično, juče urađen servis na 152000 km. Imao sam sreće da kupim auto koji je pravilno održavan.
Za gradsku vožnju je odličan dok je na auto-putu priča drugačija. Ako se vozi 90 u 5 brzini potrošnja može da bude i ispod 5L ali ako se da gas iznad 100 to drastično raste na 130 već ide duplo.
Došao sam iz Ceske u Srbiju pre par dana i prosek mi je oko 8L a imao sam preko 1000 km auto-puta i menjao se sa drugarom za volanom. Drugacije vozimo pa je kod njega trošila vise a kod mene manje.

https://hr.avtotachki.com/1-2-htp-e...ostatki-na-chto-obraschat-vnimanie-avtorubik/

Evo odličan tekst o 1.2 htp mašini ali i općenito o trocilindrašima. Iz ovoga shvaćam zašto ja malo trošim( trenutno 7L plina) a Mario puno više, samo što Mario zato što je takav kakav već je, neće prihvatiti ni ovakva stručna objašnjenja
Da ti troši toliko benzina PLAKAO BI KAO ŽENA prosečna koja kupi trocilindraša z:lol:

Elem sipali smo od do čepa 2 puta i na 250 km smo dobili potrošnju 7,5 na 100 km hr goriva. Prosečna brzina 120-130 kmh kroz hrvatsku auto put.

Da ti troši toliko benzina PLAKAO BI KAO ŽENA prosečna koja kupi trocilindraša z:lol:

Elem sipali smo od do čepa 2 puta i na 250 km smo dobili potrošnju 7,5 na 100 km hr goriva. Prosečna brzina 120-130 kmh kroz hrvatsku auto put.
Ne trošim toliko benzina nego plina koji košta ispod 50% benzina😁 Već ti je rečeno, potrošnja od 7,5 L benzina po autoputu s 130km/h uopće nije nešto naročito velika, pogotovo zato što C3 baš i ne izgleda aerodinamično. Doduše ti ćeš opet po svom, samo nastavi, briga me za tebe🤪🤪

Kako si uspeo sa 8 litara plina da spustiš na 6,5 jel na šlepu? :rotf:
Mario, pa resetiram prosječnu potrosnju, ali ti ne znaš za tu mogućnost :D

U nedilju išao za Plitvička jezera iz Splita. Stali na benzinskoj prije autoputa nekih 18 km od Splita, natankao plina i benge do vrha. Iza nas išla opet Astra G 1.4 benzin u koju je isto natečeno benge do vrha. Išli autoputom pa onda kroz Liku cestom nekih 60 km. Vraćali smo se sutradan starom magistralnom, vozač Astre upozorio da nema puno benzina, ja preko pa tanka plina još uvik prilikom starta s Plitvica. Prošli kroz Korenicu u njoj samo jedna benzinska i to u smjeru Zagreba. Ma kažem ja nećemo stajati, zovem ima li goriva do Gračacu, da ima. Dolazimo do Gračacu, to grada vidilo nije, Korenica ko Megapolis prema Gračacu. Prošao taj navodni grad i idem u smjeru Knina, zovem ovoga iza, on da nije siguran oče li stići s tim gorivom do Knina. Okrećemo se i na obližnjem kružnom toku odlazimo u smjeru Obrovca di za minut nalazimo benzinsku stanicu. On uliva gorivo, ja nisam, ne treba, a i nemaju LPG. Krećemo opet za Knin pa prema Splitu. U Split sam došao s plinom kojeg još uvik imam.

To je malo stariji benzinac ali opet ne prestao, ima multpoint ubrizgavanja npr, ali opet nevjerovatno koliko je moja Dacia s tri cilindra ejonomicnija. Troši manje plina nego Astra benzina i dodje vožnja barem 4 puta jeftinija.

Back