Dvocilindrični ili trocilindrični plastikaneri u 21 veku?!??

mario80

Legenda
Banovan
Poruka
72.837
Pre neki dan stojim pored auta na nbgd kod onih turbo stanova u belvilu kaaad čujem zvuk peglice! Okrećem se u čudu i ladno pored mene frkće glanc novi fijat 500c.
Dvocilindrični mikser, kosilica za travu!

Dal je smešno ili tragično, u kom smeru ide auto industrija?!??

Koji su vaši favoriti u tim turbo smradovima koji se u leru tresu kao da imaju parkinsona? Troše ko tenkovi a ne traju duže od 100 tkm?

Poslednja izmena:
Pa kako da ih ispeglaju kada tu nema pomoći?!?? To su abortus motori skrojeni za nekoliko serija i to kupuju totalne neznalice ali i oni se opamete posle par godina jer se pročuje. Čudna mi čuda što su pre 40 godina prestali sa dvocilindričnim motorima u peglici uopšte svojim automobilima? Konstrukcijski je neizvodljivo.

Ima ih sa 300 tkm loču ulje i zamenjena već 3-4 motora ako ne i više. Zgražavam se svaki put kada uzmem da gledam konstrukcijska rešenja.

Prosto mi neverovatno kako bezobrazno varaju i kradu kupce.

Mislim da su u Fiatu izbacili taj twin air. Sad i oni imaju 3 cilindra i 1000 kubika. Inače probao sam nekoliko tih novih trocilindraša i nijedan nije tresao kao što pričaš. E sad kako će biti posle 2 - 3 stotine hiljada videćemo. Potrošnja nije ''tenkovska'', ali nije ni manja od odgovarajućih četvorocilindraša, osim u nekim baš idealnim uslovima ili blizu tome.

Mislim da su u Fiatu izbacili taj twin air. Sad i oni imaju 3 cilindra i 1000 kubika. Inače probao sam nekoliko tih novih trocilindraša i nijedan nije tresao kao što pričaš. E sad kako će biti posle 2 - 3 stotine hiljada videćemo. Potrošnja nije ''tenkovska'', ali nije ni manja od odgovarajućih četvorocilindraša, osim u nekim baš idealnim uslovima ili blizu tome.
Citao sam da Renault turbo motori prelaze pola miliona km sigurno i da su bolji od Vw ,ipak Renault ima i iskustva u Formuli 1 .

Back