Двери подносе кривичну пријаву против организатора изложбе где се вређа Исус Христос

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Protector

Elita
Poruka
15.085
Двери подносе кривичну пријаву због изложбе

БЕОГРАД - Покрет "Двери" саопштио је данас да ће поднети кривичну пријаву против организатора изложбе "Ече Хомо" у оквиру "Недеље поноса" због кривичног дела изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, јер сматра да је та маниФестација уперена на вређање свих традиционалних религија и верских заједница.

http://www.tanjug.rs/novosti1/61293/dveri-podnose-krivicnu-prijavu-zbog-izlozbe.htm

Двери ће кривичну пријаву поднети и против руководства Центра за културну деконтаминацију где ће изложба бити одржана.

Према кривичном закону Србије, за онога ко верске симболе излаже порузи предвиђена је казна од једне до осам година затвора, док казна од две до 10 година затвора може да се изрекне ако дође до нереда и тежих последица, или као и лицу које је то дело учинило злоупотребом службеног положаја и овлашћења.

Као вид протеста против одржавања геј параде, која је најављена за суботу, Двери су за исти дан заказале протест испред Владе Србије.

У саопштењу се даље наводи да ће Двери ненасилно, цивилним обликом отпора учинити све да зауставе геј параду и манифестације које њени организатори најављују, а које, како тврде, на најгрубљи начин провоцирају већину грађана Србије.

Tај покрет је за среду пријавио штандове на којима ће делити летке против геј параде испред Центра за културну деконтаминацију, где ће бити организована изложба "Ече Хомо".

Двери у саопштењу оцењују да "под видом 'борбе за људска права' и 'права на уметничко изражавање' организатори такозване Недеље поноса свесно спроводе безочно вређање верских осећања, не само православних хришћана као доминантне верске популације у Србији, него и свих традиционалних религија и верских заједница".

Став Двери је да "уметничка слобода" престаје када се вређају национална, религиозна и верска осећања других људи, наводи се у саопштењу.

Ако има правде организатори ће завршити у затвору, укључујући ту и ону НВО бабетину Борку Павићевић...

Ovakva ponasanja su kaznjiva u citavom svetu - nadam se da ce popiti zasluzenu kaznu i u Srbiji ...

a pogotovo da ce Borka - Guzna Crnogorka odrapiti neku vremensku kaznu na zatvorskom buckurisu ..... :hahaha:

Hoće sigurno ,a i Partizan će uću u finale LE !

Ако има правде организатори ће завршити у затвору, укључујући ту и ону НВО бабетину Борку Павићевић...

Takav delikt ne postoji u srpskom krivičnom zakonu. Tako da su izduvali unapred. I znaju i oni to, nego im odgovara da dižu halauku.

И само да додам - АКО УОПШТЕ ИМА ПРАВДЕ У ОВОЈ СРБИЈИ - СВЕ НВО ОРГАНИЗАЦИЈЕ КОЈЕ СЕ КАО БОРЕ ЗА ЉУДСКА ПРАВА КОЈА УКЉУЧУЈУ И ВЕРСКА ПРАВА - ТРЕБА МОМЕНТАЛНО ЗАТВОРИТИ И ЗАБРАНИТИ ИМ ДАЉЕ ДЕЛОВАЊЕ ЈЕР НЕ ОБАВЉАЈУ ОНО ЗА ШТА СУ РЕГИСТРОВАНИ.......

А дукљанско-шокачку крмачу - У ЋОРКУ као главног организатора........

Poceli kopirati muslimane ~ plagijatori !

Pa tako nešto. Venici su postali krajnje razmažena kategorija. Sve ih vređa, peče, svrbi.... Čim nešto nije po volji, odmah se potežu verska osećanja i tralala. A da paradoks bude još veći, sipanje drvlja i kamenja po neistomišljenicima im uopšte nije strana kategorija ponašanja. Tako smo letos saznali da su nevernici krivi za sušu na primer. Pa čak i ovde na forumu čitam da se pojedini neistomišljenici nazivaju bitangama, sataninim slugama, krmačama i tako to. A to ne vređa njihova, khm, ljudska osećanja. Naravno da ne to je normalno tako reći sve dok ti ne uzvrate istom merom pa dobiješ izložbu Isusa u štiklama.....

Eeeeee muko moja, pređi na drugoga.

A kako The Doorsi pouzdano mogu da znaju da je gospodin Hristos uvredjen tom izložbom ? :think:

Kako neće, pa ti nemaš pojma. oni su od boga izabrani da budu pastiri ovom narodu (ili barem tako sebe vide u svojim pobedničkim vizijama). Sledi da imaju pravo da odlučuju šta je uvredljivo a šta ne.

A kako The Doorsi pouzdano mogu da znaju da je gospodin Hristos uvredjen tom izložbom ? :think:

Нек се нађу ришћани и педери на ливади па нека расправе. А нас остале нек оставе у миру.

Pa tako nešto. Venici su postali krajnje razmažena kategorija. Sve ih vređa, peče, svrbi.... Čim nešto nije po volji, odmah se potežu verska osećanja i tralala. A da paradoks bude još veći, sipanje drvlja i kamenja po neistomišljenicima im uopšte nije strana kategorija ponašanja. Tako smo letos saznali da su nevernici krivi za sušu na primer. Pa čak i ovde na forumu čitam da se pojedini neistomišljenici nazivaju bitangama, sataninim slugama, krmačama i tako to. A to ne vređa njihova, khm, ljudska osećanja. Naravno da ne to je normalno tako reći sve dok ti ne uzvrate istom merom pa dobiješ izložbu Isusa u štiklama.....

Ма најбоље да попови благосиљају овакво приказивање Исуса. Можда да их позову да одрже изложбу у некој цркви, нпр. Цркви Светог Марка, то би онако баш било кул, модерно и европски уз поштовање људских права.
Мани ме тих прича, наравно да ћу се увредити кад тако приказују Исуса.

Нек се нађу ришћани и педери на ливади па нека расправе. А нас остале нек оставе у миру.

Ко вас дира, не видим да се игде помињу атеисти у овој причи. Не видим да ико у Србији напада атеисте или ишта слично.

Kako neće, pa ti nemaš pojma. oni su od boga izabrani da budu pastiri ovom narodu (ili barem tako sebe vide u svojim pobedničkim vizijama). Sledi da imaju pravo da odlučuju šta je uvredljivo a šta ne.

Mogao bi da se kultivišeš i ne provociraš. Provociranje je zabranjeno Pravilnikom.

Ко вас дира, не видим да се игде помињу атеисти у овој причи. Не видим да ико у Србији напада атеисте или ишта слично.

Праве се тензије око ситница а ситуација је и овако затегнута до пуцања. Ебеш изложбу, не треба да будемо ко турци да правимо стампедо због фотографије. А и брате, мораћу да бирам између два зла а то ме нервира.

Ма најбоље да попови благосиљају овакво приказивање Исуса. Можда да их позову да одрже изложбу у некој цркви, нпр. Цркви Светог Марка, то би онако баш било кул, модерно и европски уз поштовање људских права.
Мани ме тих прича, наравно да ћу се увредити кад тако приказују Исуса.

Ma n kažem ja da izložba ok. Neumesna je i ima veze sa umetnošću ko dupe s okom. Ali to nije krivično delo. A Dverjani su se malo zaneli u proceni pa pomisli da je ovo Pakistan ili neka slična džamaharija...

Праве се тензије око ситница а ситуација је и овако затегнута до пуцања. Ебеш изложбу, не треба да будемо ко турци да правимо стампедо због фотографије. А и брате, мораћу да бирам између два зла а то ме нервира.

Niko ne pravi stampedo. Samo se traze legalni nacin da se nesto tako uvredljivo za oko 90% gradjana ove drzave pravno onemoguci.

Ma n kažem ja da izložba ok. Neumesna je i ima veze sa umetnošću ko dupe s okom. Ali to nije krivično delo. A Dverjani su se malo zaneli u proceni pa pomisli da je ovo Pakistan ili neka slična džamaharija...

Како није. То је изазивање верске мржње. Или се њима може све дозволити јер су педери ?

Ovo nije bilo sta, vec izvrgavanje Isusa najgroznijem ruglu.

Ja se prvi bunim kada neki vernici u svemu vide netrepeljivost i vriste na diskriminaciju, ali ovo je stvarna diskriminacija.

Нико није рекао да правимо стампедо, него су Двери позвале на миран протест. Ваљда се у овој држави може ненасилно протестовати, или се можда и то треба забранити ?

A kakve veze sad ima Isus sa tim gejevima.. ???

Sačuvaj me Bože !!

Па ево погледај ШТА ХОЋЕ ДА ПРОМОВИШУ ПЕДЕРЧИНЕ У СРЕД ЦЕНТРА БЕОГРАДА У СРБИЈИ:

У ОКВИРУ ТЗВ. „НЕДЕЉЕ ПОНОСА“ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРНУ ДЕКОНТАМИНАЦИЈУ ПЛАНИРАНА БОГОХУЛНА ИЗЛОЖБА „ECCE HOMO“
02959.jpg
„Тајна вечера“

Dopet.jpg

А ово ти је сцена Крштења у Јордану (на слици педери представљају Св.Јовна Претечу и Крститеља и Господа Исуса Христоса)

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back