Dve veze istovremeno...

Aleksej_BASO:
Samo onaj ko je imao dugu i emotivnu vezu zna zasto se posle takvih veza covek vise ne vezuje za sledeceg partnera, iako sex moze da bude ok.
bulsh.ii.ting

prvo
nadobudno je pomisliti "samo onaj koji je...."... cak i bezobrazno

drugo
tekst treba prepraviti na "ko se plasi da se ponovo ne razocara..."

Devilishgirl:

strah..nemas mooda za normalnu emotivnu vezu..
a imas mooda za kres semu..pathetic..

smorila si :twisted:
meni to deluje kao nesto dosadno, treba jednu osobu da gledas stalno plus da se kreses sa istom stalno a da pri tome niko drugi ti ne bude zanimljiv, stalno moras da se lupas po glavi da ne gledas ostale. neprirodno. imala sam drugaricu u osnovnoj i stalno smo se druzile (to je valjda slicno, samo bez sexa) ok nije mi bila dosadna...pa je to puklo...ok mozda nije moralo...ok s roditeljima se druzim jer su tu..ne znam da se s nekimdruzim intenzivno stalno..zato mene i nece za vezu vidi se sve to. nisam dobra na trzistu iako umem da ispechem jaje i slusam. u stvari ovo je bas patrijarhalno kao neko ce mene da trazi a ja sam pasivna. u stvari ja sami inace pasivna. bilo bi lepo da zavrsim fakultet vidim da su onda zenke opustenije. sad cu to i pokusati ali prvo da rascistim krsh
ok nisam ni sposobna za te veze pa pricam teoretski. ali prvi koji naidje i zatrazi mi ruku bicu srecna i prepusticu se sto je bas mene izabrao i resio me devojacke sramote. hmm...ruku?
ja cu da zivim u shumi
a i onda ne smes da radis neke stvari makar podsvesno imas tu prepreku da ne bi izgubio taj odnos...ovo mogu d aobjasnim. mada...ko da sad radim neke ultraneverovatne stvari : ))
i sad kad je ljudima to tako upisano oni nadju prvog i trpe i ne znaju da mozda ima i bolje i tako se blokiraju. ali idu u nebesko carstvo. eto.

?:
Devilishgirl:

strah..nemas mooda za normalnu emotivnu vezu..
a imas mooda za kres semu..pathetic..

smorila si :twisted:

i mene...

@ d1 ima nesto i u tome sto ti kazes. Hteo sam da kazem posle duge veze sa teskim raskidom, ono, bar je necu da se vezujem dok ne budem hteo da trazim devojku koju cu da zenim ( ako cu se i zeniti, jer mozda to i nije za mene!!!), i zbog toga sto sam video kako i druga strana pati, a ne jer sazaljevam sebe, kako su neki interpretirali, jer necu nekog drugog ponovo da povredim!

Gazdarica:
Ko je bez grijeha, neka baci prvi kamen...

Najbolji odgovor na celom topic-u...
Ljudi cine svasta iz svakakvih pobuda, i nema tog koji nema neki 'greh' na dusi... Face it, mi smo samo fragilna, nagonima vodjena bica - sve ostalo smo smislili samo da bi sebi stvorili iluziju o nekoj yebenoj velicini i razlicitosti od ostalog sveta...

Od svega mozemo pobeci, ali od prirode nikako... Cak nije ni zdravo truditi se...

ja najvise volim sebe...sve ostale...ko yebe...najvaznije je da je meni zanimljivo...a da li sam u vezi sa jednom...ili dve devojke...to je najmanje vazno...kad uhvatim sebe da svesno ne zelim da prevarim devojku...ima da se dobro zapitam da nisam poludeo...ili se zaljubio...kuku....a to sto neki unapred planiraju...koja ce veza da im bude ozbiljna...mada ne razumem tu rec...samo jedu ...ono sto ne treba da se jede...kako neko moze unapred to da isplanira...e sad sam se smuvao sa nekom tamo...i kao resio...to ce da bude ozbiljna veza...malo morgen...opet sam poceo da pricam gluposti....dovidjenja...

Incognito:
Gazdarica:
Ko je bez grijeha, neka baci prvi kamen...

Najbolji odgovor na celom topic-u...
Ljudi cine svasta iz svakakvih pobuda, i nema tog koji nema neki 'greh' na dusi... Face it, mi smo samo fragilna, nagonima vodjena bica - sve ostalo smo smislili samo da bi sebi stvorili iluziju o nekoj yebenoj velicini i razlicitosti od ostalog sveta...

Od svega mozemo pobeci, ali od prirode nikako... Cak nije ni zdravo truditi se...

eeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjj!!!
sta ti sad ovo znaci....nagonima vodjena bica..i od koje to prirode ne mozemo pobeci? svi imaju istu prirodu? i sta znaci baciti prvi kamen? nikog ne osudjujem, ali ne podrzavam paralelne veze...mislim da su izraz slabosti...sto ne znaci da ja nemam slabosti, ali to , definitivno , nije jedna od njih...najbolja mi fora koju sam cula pre neki dan...profa poljubio ucenicu..i kao, pitaju ga, zasto???a on kaze desilo se.... :roll: a drugi profa kaze kako se, leba ti, desilo, oklizuo si se na bananu pa pao na njene usne?! :twisted:

Ma ne opravdavam ja to... Daleko bilo... Samo sto ako je verovati ovom topicu, ispadosmo takve moralne gromadetine, sto vec napisah, da je to cudo jedno...

Ljudi su vodjeni nagonima pre svega, razum dolazi na drugom mestu i nivelise i ogranicava te nagone kako se zaista ne bi vratili na divno doba od pre jedno 15-ak hiljada godina kad smo bili samo zivotinje sa kognitivnim aparatom. E sad, razum ume nekad da napravi kompromis sa nagonima, jer su isti mnogo jaci, i onda covek sve i svasta uradi...

Ja samo kazem - never say never... Sto sam stariji, to mi neki 'principi' sve vise popustaju, i radim stvari koje nikada nisam sanjao da cu raditi...

Ne mislim direktno na ne znam kakvo odbacivanje morala ili sta vec, nego me to, npr., podseca na mene tamo u prvom-drugom osnovne skole kad sam pricao: 'Cigaretu ni u ludilu necu zapaliti', a evo danas pusim kao fabricki dimnjak u sve tri smene. Mnogo toga vremenom popusti, i covek mnogo toga u zivotu uradi sto nikada ni sanjao nije da ce uraditi. Ne samo da nije sanjao, nego s' gadjenjem odbacivao takvu mogucnost...

Takva nam je priroda... i zato kazem - od svega covek moze napraviti otklon, ali od sopstvene prirode - tesko...

hehehehhehehe..malocas sam citala na flertu sa koleginicom..ni slucajno, valjda covek moze da kontrolise nagone :wink:

sve to stoji da se mi menjamo i da nam se stavovi menjaju...i u skladu sa tim postupamo...ali, covek moze da kontrolise nagone, ako zeli..ako ne zeli, i to je odluka...i to je moja poenta.
nisam uopste govorila o moralu,govorila sam o cinjenici da mnogo ljudi zivi dvostruke trostruke zivote iz prostog razloga-jer ne mogu da izadju na kraj sam sa sobom i svojim problemima...i sex za jedno vece ne ubrajam tu, mada ni to ne odobravam..al, ajd, svako se nekad oklizne na tu bananu.. :lol: :lol: :lol:
paralelna veza je citav mozaik lazi, zavaravanja i igara ...i ima tu mnogo vise od nagona ili prirode...zar ne?

Ja jesam, ali to je bilo kada sam bila u vezi sa deckom koji je mene mnogo voleo, a ja njega nisam. Paralelno sam se vidjala sa drugim deckom sa kojim sam imala samo seks, ali je taj seks bio fantastican, postojala je prava hemija izmedju nas dvoje. A sa onim sa kojim sam bila u vezi nisam ni spavala... :twisted:

Back