Dve godine bezuspešno tražim praksu u računovodstvu, a imam završen fakultet

milanrsfc

Zainteresovan član
Poruka
197
Pozdrav svima,

Naime, imam 25 godina i završio sam Ekonomski fakultet, smer računovodstvo i revizija na Univ. u Novom Sadu ali nikako da pronađem praksu ili da radim u oblasti računovodstva. Imam 7 meseci praktičnog iskustva u oblasti revizije u jednoj od Big4 u Beogradu, ali zaista ne mogu da verujem koliko je teško pronaći praksu u oblasti računovodstva, a planiram dugoročno da se bavim time. Kako uopšte i da se prijavim u SRRS bez iskustva?!!

Je li moguće da se ljudi toliko plaše konkurencije???

MILAN

Imam 7 meseci praktičnog iskustva u oblasti revizije u jednoj od Big4 u Beogradu
Nije mi jasno zasto si uopste napustao praksu u takvoj instituciji??? Totalno sumanut potez... Ili jednostavno nisi dorastao da se nosis sa obavezama takvog tipa, pa te nisu zadrzali kao valjanog kandidata, jer iskustvo takvih revizorskih kuca jeste da vrse selekciju kadra upravo na bazi prakse.

Kako uopšte i da se prijavim u SRRS bez iskustva?!!

Sto se ovog tice, jedno nepopularno resenje jeste da isfalsifikujes potrvdu tj. uverenje o radnom iskustvu (kao sto mnogi danas cine), tako da neces biti usamljen slucaj. Obzirom na to da se za inicijalnu prijavu u SRRS trazi iskljucivo potvrda tj. uverenje ali ne i dokaz u vidu overene fotokopije radne knjizice u kojoj je evidentiran radni staz.

Je li moguće da se ljudi toliko plaše konkurencije???

Vrlo nadobudan stav ukoliko mislis da si ti jedina pretnja u ovoj profesiji. Ljudi svakodnevno ostaju bez posla, i to kakvi strucnjaci.... Kao da ne pratis desavanja u zemlji pa je iznenadjujuce to sto ne mozes da nadjes posao. Poznajem veliki broj svojih kolega koji i nakon 7 godina po zavrsetku fakulteta nisu mogli da nadju ne samo posao u struci nego bilo kakav posao u Srbiji, a izuzetni su strucnjaci u finansijama koji odradjuju krupne stvari za inostrano trziste honorarno, ad hoc.

Poslednja izmena:
Nisi me dobro procenila :)

Sam sam odustao od prakse jer mi je u to vreme bitnji fakultet bio, a imam izuzetnu referencu od te firme. Nisam nadobudan, naravno da nisam pretnja u profesiji, preteruješ sa ocenom. A to što stručnjaci ostaju bez posla me iskreno ne zanima, ne mogu svi stručnjaci u Srbiji imati posao koji žele ili uopšte posao, to je prosto nemoguće, nema mesta... ;)

Pozz

Sam sam odustao od prakse jer mi je u to vreme bitnji fakultet bio, a imam izuzetnu referencu od te firme. Nisam nadobudan, naravno da nisam pretnja u profesiji, preteruješ sa ocenom. A to što stručnjaci ostaju bez posla me iskreno ne zanima, ne mogu svi stručnjaci u Srbiji imati posao koji žele ili uopšte posao, to je prosto nemoguće, nema mesta... ;)

Pa eto, odgovorio si sam sebi, nema mesta. Po sopstvenoj tvrdnji kako dve godine tražiš posao a imaš završen fakultet, reklo bi se da očekuješ da ti posao dođe sam od sebe zbog završenog fakulteta. I meni je takođe čudno da neko radi u boljoj revizorskoj firmi a posle ne može da nađe posao, to mi nekako ne ide jedno sa drugim. Biće da se nisi pokazao baš najbolje.

Mogli biste malo da odhebete već sa tim odgovorima. Pročitaj moj prvi post, ako imaš konkretan odgovor slobodno ga reci, ako nemaš, marš..

Evo bas se nesto razmisljam da te angazujem u praksi, tebe takvog sa takvim stavom i jos boljim recnikom z:lol: , a verujem da je i strucnost u skladu sa tako ljupkim manirima z:shock: Nadam se da je ovo sasvim konkretan odgovor z:lol:

Back