DVD rezači neće da režu!?

motorheadsd

Ističe se
Poruka
2.689
Imam dva NEC DVD rezača i ni jedan od njih neće da reže.
Oba čitača normalno očitavaju diskove i kopiraju sadržaj sa diskova na komp.

Inače, imam 64bit matičnu ploču a rezač je povezan preko flet ATA (pljosnatog kabla) na jedini ATA priključak na matičnoj ploči.

Drugi rezač nije povezan, stoji za ukras.

Radi se o Nec ND-3500AG rezačima

Da li možda treba da ih povežem u slot za SATA hard diskove? Ili pak nešto drugo.

Neće da reže ni preko Nera ni preko ImageBurn.

Kada pokušam rezanje izbaci sledeću poruku:

rezac.jpg

- - - - - - - - - -

62c9b86d64eba52b3d9527d90fd69eba.1480342244.jpg

Требао си да снимиш само оно мало прозорче, али колико сам успео да прочитам...резач није могао да стартује.

Или ти је цркао ласер за резање ( јер је отказала електроника која подиже интезитет ласерског зрака да би могао да " реже " ) ...или је оптика тог ласера запрљана, али пре ће бити оно .." прво "...:(

Пробај да нарежеш неки ЦД ( и он користи тај повећани интезитет ласера, али не тако висок и узаног снопа као за ДВД ) ...па ако неће да реже ни ЦД...онда је... 100% отказала та електроника...:aha2:

Imam dva NEC DVD rezača i ni jedan od njih neće da reže.
Oba čitača normalno očitavaju diskove i kopiraju sadržaj sa diskova na komp.

Inače, imam 64bit matičnu ploču a rezač je povezan preko flet ATA (pljosnatog kabla) na jedini ATA priključak na matičnoj ploči.

Drugi rezač nije povezan, stoji za ukras.

Radi se o Nec ND-3500AG rezačima

Da li možda treba da ih povežem u slot za SATA hard diskove? Ili pak nešto drugo.

Neće da reže ni preko Nera ni preko ImageBurn.

Kada pokušam rezanje izbaci sledeću poruku:

Pogledajte prilog 414574

- - - - - - - - - -

62c9b86d64eba52b3d9527d90fd69eba.1480342244.jpg
Mogao bi da probas dazamenis taj ATA kabl.Ili proveri da li jetajkontakt od tog kabla dobro prokljucen i na rezac i na plocu.

Cincilator mu otisho :)

Ne verujem da su crkla oba DVD rezaca, tim pre sto ih nisam nesto mnogo koristio.

Probao sam i da li su kablovi dobro spojeni i jesu.

Inace, preko istog kabla mi je i stari ATA HDD povezan na plocu, tako da nije do kabla sigurno.

Mislim da je ne[to softverski.

Sad cu vas opskrbiti sa više slika

Неро обриши тотално, и репове који су остали у регистрима, итд.

Инсталирај овај или сличан програм:

http://www.driverguide.com/driver/device/DVD-Drivers.html

http://www.drivers.com/fix_dvd_cd_drivers.php

Ако неуспе, реинсталирај Виндовс.

E, dobar si sa ovim tvojim linkovima... Ali hvala

- - - - - - - - - -

iskljuci disc at once

Gde da ga iskljucim, gde je ta opcija? :)

Kad si stiklirao start onda odstikliraj finalize disc i probaj da li ce poceti rezanje jednog fajla,ubaci obican disc ne dvd,mozda si ubacio dvd+,znaci ne da pise dvd nego cd,neka je glupost u pitanju

Ma neće da reže ni preko ImageBurn ni preko onog windowsowog programa... Jedino još da pokušam sa CD-om običnim. Inače sa DVD-R sam pokušavao rezanje.

Ili da kupim onaj kabl što ide iz ATA slota na rezaču u SATA slot na matičnoj?

- - - - - - - - - -

Neće ni preko Windows Media Player-a

media.jpg

Probaj obican cd ,idi redom jbg ,neki drugi nero,da mozes prikaciti drugi rezac ili taj probati na drugom kompu

Aman, nije do Nera brate Georgejune! :) Kakav crni nero kad neće ni preko jednog mogućeg softvera da reže. Probaću ga na drugom kompu kod ortaka i sa običnim CD-om.
Ili treba na SATA slot da se poveže ili je nešto do drajvera/sistema ili je rikno.
Znaću kada ga budem probao kod ortaka
Nov rezač mi se ne kupuje, bolje da kupim eksterni hard ili flešku neku od 64gb...

PRE ZAMENE REZACA BIH PROBAO VISE DVD DISKOVA! imam dva ispravna rezaca,jedan prodajem. oba rade,ali sam pre nekog vremena kupio verbatim dvd diskove na trafici,ni jedan nece da se reze! zatim sam kupio nekoliko komada PRINCO diskova i rezu se lagano!
Ma ako je ispravan mora da cita ireze sve vrste diskova.Mada si u pravu ima nekad kad naidje da nece sve vrste CD-a,ili DVD-a da ocita ili nareze.ovde je neki drugi problem.

- - - - - - - - - -

Isprobaću na drugom računaru.
Ako radi na drugom računaru, onda je kabl u pitanju. Softver sam izbacio kao opciju jer nije radio ni na 32 bit win 7 ni sad na 64 bit vin 7 a drajveri su apdejtovani itd...
Probaj promeni kontakte napajanja.I probaj na taj drugi kontakt prikljucii drugi rezac,nek budu prikljucena oba,pa da vidimo kako se ponasa.

Isprobaću na drugom računaru.
Ako radi na drugom računaru, onda je kabl u pitanju. Softver sam izbacio kao opciju jer nije radio ni na 32 bit win 7 ni sad na 64 bit vin 7 a drajveri su apdejtovani itd...
Ала ложиш све овде младе мајмуне. :lol:

У Виндовсу си нешто укењао, дигни Линукс са флеша па пробај да нарежеш било шта.

Back