DVB T2 iskustva

Da li ste se spremili za digitalizaciju?

• Da

glasova: 3 33,3%
  • Ne

glasova: 6 66,7%
  • Nisam ni čuo/la za to

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    9
  • Anketa je zatvorena .
Digitalni tjuner je sasvim OK sprava i postaće nezamenljiva i tu više nema diskusije.
Lako se podešava i radi savršeno. Mađarski i Hrvatski kanali...nisam ni znao da ih toliko ima.
Snimanje ? Još nisam stigao da probam ALI upravo sam doneo kući Bear DTV-202 ( HDMI, USB 2.0, pVr ready, DV3 t2, H264 MPEG-4/AVC ) Uputstvo na Srpskom, 3.500 din.
E, da...još uvek je antena najvažnija stvar. I ne može još uvek 2-3 TV-a na 1 resiver, za one koji to ne znaju. Znači 1 na 1 :D

Digitalni tjuner je sasvim OK sprava i postaće nezamenljiva i tu više nema diskusije.
Lako se podešava i radi savršeno. Mađarski i Hrvatski kanali...nisam ni znao da ih toliko ima.
Snimanje ? Još nisam stigao da probam ALI upravo sam doneo kući Bear DTV-202 ( HDMI, USB 2.0, pVr ready, DV3 t2, H264 MPEG-4/AVC ) Uputstvo na Srpskom, 3.500 din.
E, da...još uvek je antena najvažnija stvar. I ne može još uvek 2-3 TV-a na 1 resiver, za one koji to ne znaju. Znači 1 na 1 :D

uredjaj vec moze da se ukljuci iako tv prima analogni signal i radi ?

Dopuna : Digitalni resiver koristi USB za ažuriranje softvera i priključenje spoljnog HDD (PVR funkcija). To verovatno znači da ne snima već ipak samo reprodukuje preko USB. Dalje, iako je digitalni NE MOŽE se koristiti za ZAKLJUČANE HD kanale

Dopuna : Digitalni resiver koristi USB za ažuriranje softvera i priključenje spoljnog HDD (PVR funkcija). To verovatno znači da ne snima već ipak samo reprodukuje preko USB. Dalje, iako je digitalni NE MOŽE se koristiti za ZAKLJUČANE HD kanale

Koji risiver? Ima ih više, mnogi od njih imaju PVR opciju (da snimaju materijal na USB fleš drajv).

uredjaj vec moze da se ukljuci iako tv prima analogni signal i radi ?

Odavno, još 2012. može da se gleda (preciznije 2005. kad je pušten DVB-T1). Sada je tranzicioni period, ljudima je omogućeno da pređu na digitalnu tv, niko ne očekuje da kupi uređaj i da ga drži u fioci do ASO.

Prikaz razlike prijema, C.Cot RTS2 analogni i digitalni sa istom antenom

image.gif

Ja sam uzeo Horizons set top box i stvarno je lak za upotrebu i skroz je OK, ali ono sto je interesantno da su mi pojedini kanali mnogo cistiji sa analagnim signalom nego sa digitalnim (digitalni nemaju snega ali deluju zamuceniji). Ono sto ne mogu da provalim je da sa analogni signalom svaka slika mi je razvucena na 16:9 a kada prebacim na digitalni pojedini kanali budu na 4:3 sto mi je bas bljak. Koja antena je najbolja za prijem digitalnog signala LOGA ili mrezasta, sa ili bez pojacivaca ?

Koji kanal konkretno ti je lošiji? Trenutno je samo Pink lošiji na analogiji, jer se protive tome očito. Inače, često sneg može da daje utisak oštrije slike.

Što se tiče 16:9, 4:3, imaš podešavanja unutar risivera, tamo možeš podesiti kako ti odgovara. Ako ti je tv povezan HDMI kablom, proveri da li ti je u podešavanjima namešteno na 720p ili 1080i.

Što se antene tiče, sve zavisi od lokacije, mrežasta sa crvenom pločicom kod mnogih daje dobre rezultate. Antena se čak može montirati i bez onog crnog adaptera, ali je tada potrebno uključiti napajanje antene iz risvera.

U nekim prodavnicama sam dobio informaciju da se nikako na SET TOP BOX ne priključuje antena sa pojačivačem zbog ukrštanja struja sa pojačivača sa strujom STBox-a.Može doći do spaljivanja,tj. uništavanja STBox-a.

Kako kažu samo neki STB mogu da primaju signal sa pojačivačem ako imaju u meniju,podevanjima opciju za tako nešto.

1.- Da li je tačno da pojačivač nije uopšte bitan i da je isti prijem signala sa običnom žicom,antenom bez i sa pojačivačem?
Koja su vaša iskustva?

2.-Kako funkcioniše daljinski?Da li svaki program ima svoj broj npr. 1,2, program se nalaze na tasteru 1 i 2.Video sam u jednoj prodavnici da na daljinskom stisne tipku 1 i otvore
se 10-ak programa pa onda skroluje i traži odgovarajući program...

To sa pojačalom je možda tačno sa nekim jeftinim uređajima. Kada se koristi pojačalo na antenama, deo koji ide u TV ili u ovom slučaju STB je DC izolovan, pa napon ide samo ka anteni. Pojedini (ako ne i većina) ima aktivno napajanje antene, tj. umesto adaptera koji stoji kod TV-a mogu da šalju struju anteni.

Svi STB funkcionišu sa pojačalom, tu nema problema. Ja nisam iskusio da je neki uređaj stradao zato što je dobio DC na ulaz od antene!?

1. To nije tačno, pojačivač je bitan tamo gde nivo signala nije dovoljan za pojavu slike. TV silka je ista, nezavisno od jačine signala, ali je bitan prag na kome se slika može pojaviti i ostaviti još malo rezerve za vremenske uslove koji dovode do fluktuacije jačine signala i propratnog kockanja slike. Pojedina jeftina pojačala mogu uneti distorziju i poremetiti još gore signal i sistem može funkcionisati još gore sa pojačalom!

2. Daljinski uglavnom funkcioniše tako da kada se pritisne 1 treba da se sačeka, jer risiver čeka još tri ciftre pre prebacivanja. Može se desiti kada je uključen LCN (Logičko numerisanje kanala) u risiveru da ih on ređa od 101,102... ili od 901,902,... pa onda ako kanal 1 ne postoji izbaci listu svih kanala. Ovo moraš probati u tim prodavnicama i odabrati koji ti najviše odgovara.

Probao sam DENVER DTB 131
1-Kod većine tastera postoji problem...Kada stisnem taster i prebacim program ili nesto drugo cekam 5-7 sekundi da se operacija izvrši.

3-3-Teletext nije kompletan,malo je pomeren uklevo,nedostaju redovi,rečenice, a i neke programe često ne mogu da gledam jer slika se iskrivi,blokira,ton secka a signal je dobar.

Koja su Vaša iskustva?
Preporučite mi neki STB
-Gde tasteri reaguju brzo,1-2 sekunde kao na nekadašnjim daljinskim

Poslednja izmena:
1-Da li daljinski sa jednog tipa STB štima za druge,npr. od VIVAX-a na STRONG,DENVER?

Neophodno je koristiti 2 daljinska.Prvo upalim TV,pa prebacim na kanal AV,onda uključim STB i menjam programe.
Bilo bi dobro kada bi sa 1 daljinskim moglo sve ...

2-Mogu li neki univerzalni daljinski koji su za TV,VIDEO,muzičke uredjaje,itd. odgovarati i za STB?
Da li je neko probao?

prvo sam bio u dodiru sa bear-om radi korektno , malo sporije menja kanale

zatim horizons koji sam kupio i radi dobro , brze menja kanale od beara jedino sto bear ima napred displej(kad radi pise broj kanala , kad ne radi sat)

ugadjao sam denver 131 sestri i on je dobar ,slican kao bear daljinski od beara mu menja kanale i funkcionise kao da je original.

mozda najvece iznenadjenje je orionov koji ima antenski digitalni izlaz ( rf modulator) tako da se moze gledati i na najstarijim televizorima , ima dosta izlaza i veci je od ostalih.

uglavnom svi rade bez problema , jedino sto mislim da jedino kod mog horizonsa mogu pauzirati program a zatim nastaviti gde sam stao jer ima memoriju dok orion i bear traze usb za tu operaciju.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Imam jedan problem sa set top box-om, pa me zanima je li se slicno desavalo nekome, i da li znate uzrok problema, jer u pordavnici dje sam ga kupio, navodno ne znaju.

Problem je taj sto kad ukljucim film preko usb-a, normalno ga ocitava do 30-31-og minuta, tu nastaje blokada nekoliko minuta, zatima pise JEDINICNA GRESKA. Filmove skidam uglavnom preko torenta, dvd rip, blu ray rip, razni formati, uglavnom, sa svakim je isti problem. Da napomenem da imam 3 set top boxa u kucu, sa svima je isti problem. Prvo sam mislio da je do uredjaja, nije, zatim sam promijenio 3 usb-a (jedan je bio potpuno nov), i jedan externi hard disk, skenirao ih od virusa, svi su bili ok, ali nista nije pomoglo. Model boxa je Vivax dvb-t2 153

Ako neko zna nesto o ovome, neka kaze, bio bih mu zahvalan

Pozdrav svima,

Imam jedan problem sa set top box-om, pa me zanima je li se slicno desavalo nekome, i da li znate uzrok problema, jer u pordavnici dje sam ga kupio, navodno ne znaju.

Problem je taj sto kad ukljucim film preko usb-a, normalno ga ocitava do 30-31-og minuta, tu nastaje blokada nekoliko minuta, zatima pise JEDINICNA GRESKA. Filmove skidam uglavnom preko torenta, dvd rip, blu ray rip, razni formati, uglavnom, sa svakim je isti problem. Da napomenem da imam 3 set top boxa u kucu, sa svima je isti problem. Prvo sam mislio da je do uredjaja, nije, zatim sam promijenio 3 usb-a (jedan je bio potpuno nov), i jedan externi hard disk, skenirao ih od virusa, svi su bili ok, ali nista nije pomoglo. Model boxa je Vivax dvb-t2 153

Ako neko zna nesto o ovome, neka kaze, bio bih mu zahvalan
A, pa gde si našao da kupiš te najgore box-eve. Oni koče sliku kad puštaš filmove sa usb-a.

УЖАААААСССС!

Мало мало па НО СИГНАЛ!

Нераде сви канали, поготово ови са територије Баната, Војводине, ноћу никако!

Прорадиће када престану да се баве сатанизацијом Народа! Дато је банди секташкој да ради на модерним комуникацијама...

ВРАЧАЈТЕ АНАЛОГ!!!

Back