Dva Prsta

DeteSunca:
Primetio sam da pristalice nezavisne Crne Gore u toj zemlji salutiraju sa dva prsta, kaziprstom i palcem. Nije mi jasan taj pozdrav i njegovo znacenje. Ukoliko neko zna poreklo i znacenje tog (meni) novonastalog i nakaradnog znaka neka mi javi :-D .

To formira latinicno slovo L - kao Liberali, koji su jos nekada davno pokrenuli ovu pricu o nezavisnosti. Eto, ukratko.

Plava Bilja:
Znaci, kriv je Vuk Draskovic, ipak :razz:
Medjutim, ne mislis li da je malo nezgodno dizati ruku uvis sa skupljena tri prste :confused:
Tri prsta su simobl pravoslavlja, to je vazno.
Ne vidim razloga da se na ovaj nacin prepucavamo, samo da kazem moje (mozda subjektivno misljenje) zasto su Crnogorci dizali dva prsta : Moguce da su hteli da pokazu da su izbacili
"srpske" simbole, sta bi drugo?
Znamo kako izgleda V (vikotorija-pobeda) mozda i to, ne znam, i ja sam prvi put videla, mogu samo da nagadjam.

Pade mi na pamet!
Ako kazes da su izbacili srpske simbole - izbacili su srednji prst! Sta si zapravo htejla da kazes?
Simbol pravoslavlja - Pravoslavci se krste sa tri prsta - skupljena sto je simbol svetog trojstva. Ne podrzavam ovo razdvajanje sveog trojstva radi gluposti (promocie, svadbarenje, utakmice, svadje, inacenje, skupovi ove ili one vrste...), mada mi je simbol zanimljiv i ako nista drugo originalan.

Back