Halo,hardveraši!Pošto sam po struci električar interesuje me da li je moguće jedan PC napajati sa dva napajanja?Npr.jedno za ploču i sve što je nakačeno na nju,a drugo za ostatak.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Probaću biti malo precizniji.Zbunjuje me taster za pokretanje PC-ja.U kakvoj je on vezi sa napajanjem?Ako nije ni u kakvoj to bi onda značilo da on ustvari pokreće ploču.Zašto se onda ne vrti ventilator na napajanju čim se on utakne u struju?Da li bi to neki prekidač na samom napajanju rešio ili treba neko premošćavanje?Da li to znači da ventilator ne radi sve dok se ne aktivira ploča.Ako je tako onda moja ideja pada u vodu.acakrpa:Halo,hardveraši!Pošto sam po struci električar interesuje me da li je moguće jedan PC napajati sa dva napajanja?Npr.jedno za ploču i sve što je nakačeno na nju,a drugo za ostatak.
acakrpa:Halo,hardveraši!Pošto sam po struci električar interesuje me da li je moguće jedan PC napajati sa dva napajanja?Npr.jedno za ploču i sve što je nakačeno na nju,a drugo za ostatak.
xa-xa-xaCelavko:Nista te nisam razumeo ali znam da mnogo ljudi imaju po 2 napajanja.Jedno je zakaceno na plocu (sa njim palis kompjuter, napajas plocu i ostale normalne komponente kao i sad), a drugo van kompjutera koje ti sam palis i sa njim napajas recimo 2-3 neonke, 10 ventilatora na 20000rpm,frizider ,stavis sve sto ti treba.
StORM48:Da, moguće je. Skupa (serverska) kućišta nekad imaju čak i više od 2 napajanja. Jedino što je nezahvalno uparivati loša napajanja, zbog više razloga.
Ako baš želiš, preporučujem ti da to uradiš sa Enermax-om ili Chieftecom.
sedi:Halo,hardveraši!Pošto sam po struci električar....
Posto smo kolege po struci,iznenadjuje me tvoje pitanje vezano za dubl napajanje! Istina je da na to drugo mozes vezati neonke i Exstra fanove kao sto kaze Celavko,ali ako si mislio da ti, kao sto kazes,jedno bude za plocu i procesor a to drugo za npr. hard,rom,flopy..!?!...posalji mi *leba ti shemu u kojoj ces mi razjasniti kako ces resiti pitanje polariteta kod 2 nezavisna napajanja!! Nemoj samo da mi kazes -GLINERICOM.A da! da te podsetim da se hard,cd,fl. napajaju i preko mreznog i preko data kabla!
NE kazem da je nemoguce,ali je sizifovski posao i na kraju ces jednom slucajno okrenuti jednu uticnicu i .......PUF
![]()
StORM48:sedi:Halo,hardveraši!Pošto sam po struci električar....
Posto smo kolege po struci,iznenadjuje me tvoje pitanje vezano za dubl napajanje! Istina je da na to drugo mozes vezati neonke i Exstra fanove kao sto kaze Celavko,ali ako si mislio da ti, kao sto kazes,jedno bude za plocu i procesor a to drugo za npr. hard,rom,flopy..!?!...posalji mi *leba ti shemu u kojoj ces mi razjasniti kako ces resiti pitanje polariteta kod 2 nezavisna napajanja!! Nemoj samo da mi kazes -GLINERICOM.A da! da te podsetim da se hard,cd,fl. napajaju i preko mreznog i preko data kabla!
NE kazem da je nemoguce,ali je sizifovski posao i na kraju ces jednom slucajno okrenuti jednu uticnicu i .......PUF
![]()
Ne razumem... da li ja nisam bio jasan ili nisam njega razumeo šta hoće. Metoda koju sam gore opisao - RADI PROVERENO, mada ni sam ne znam za šta bi služilo, kada je kupovina jačeg (i kvalitetnijeg) u svakom slučaju bolji izbor. Em je kvalitet daleko bolji, em su naponi identični na svim kablovima, a i manje mesta zauzima, pa i manje zagreva kućište. Argumentacija za koriščćenje dva napajanja je prilično slaba, ali avaj...
Ah da, pitanje polariteta se rešava lako uz kabl za redno napajanje (koji se obično koristi za monitore) i to tako što se iz jednog napajanja kabl dovede do drugog, a samo jedno se napaja direktno sa utičnice.
StORM48:sedi:Halo,hardveraši!Pošto sam po struci električar....
![]()
Ne razumem... da li ja nisam bio jasan ili nisam njega razumeo šta hoće. Metoda koju sam gore opisao - RADI PROVERENO, mada ni sam ne znam za šta bi služilo, kada je kupovina jačeg (i kvalitetnijeg) u svakom slučaju bolji izbor. Em je kvalitet daleko bolji, em su naponi identični na svim kablovima, a i manje mesta zauzima, pa i manje zagreva kućište. Argumentacija za koriščćenje dva napajanja je prilično slaba, ali avaj...
Ah da, pitanje polariteta se rešava lako uz kabl za redno napajanje (koji se obično koristi za monitore) i to tako što se iz jednog napajanja kabl dovede do drugog, a samo jedno se napaja direktno sa utičnice.