Dva labradora ustreljena iz karabina i potom bačena u reku

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet selektivno brisanje postova, kad ste vec kod editovanja izbacite ono lovacki karabin iz uvodnog posta jer apsolutno nijedan dokaz ne postoji za to.

Uvodni post je većim delom copy-paste sa navedenim izvorom i kao takvog nije moje da ga menjam.

Где су докази за ово криминално дело? Овде је толико глупости написано, да би новинара требало послати кући. Прво су пси нађени на сметлишту, па онда у реци :roll:
Постављени су и двоструки стандарди. Власник пса изјављује да су њени пси мирни и чиповани за разлику од агресивних луталица, које је, вероватно треабло устрелити :roll:

U pitanju jeste novinarski senzacionalizam i dvostruki aršini vlasnice, a što se tiče "kontradiktornosti", one to nisu-lepo piše da je prvo unuk našao pse na smetlištu i dok se vratio sa vlasnicom, psi su nestali, da bi ih onda pronašli u reci. Pročitaj pažljivije.

Dok se neosnovano i bez ikakvih dokaza spominju lov i lovci u negativnom kontekstu, imam pravo da Vam odgovorim argumentima i BEZ provokacija. Vrati se dva posta unazad i pogledaj ko provocira i reci mi sta si uradila tim povodom kao moderator ovog pdf-a ? Ovakav post koji sadrzi dva citata i jedan smiley i apsolutno nema drugu svrhu osim provociranja trebao je da bude obrisan odmah, ali ocigledno je da ovde vladaju dvostruki standardi i da ce i ovaj moj post biti obrisan kao i mnogi drugi u kojima se ukazuje na to.

Ne vidim to kao provokaciju, prvi citat je tvoje pitanje a u drugom je boldovan, obojen i uvećan odgovor.

Izvinjavam se, nije pitanje nego zahtev, po mišljenju i mom i Calijevom besmislen. Da, nemam razumevanja za lov i lovce i zato i ne postujem na vašem podforumu. Zar je mnogo da to isto tražim od tebe? Ako smo jadni, slobodno nemoj da postuješ ovde, biće i meni lakše. :aha: I dalje smatram da nemam razloga da menjam to što je Caliburn napisao/citirao ni prava da menjam uvodni post. Slobodno se žali administraciji ako imaš zamerke na moderisanje, u protivnom ću te smatrati spamerom i kao takvog te i tretirati.

Citat iz pravilnika :

Šta je zabranjeno?

# vređanje, omalovažavanje, govor mržnje i svaki vid provokacije: Krstarica zadržava pravo da upozori druge korisnike na potencijalno uvredljiv sadržaj ili da ga trajno ukloni.

# klevete, pretnje, uznemiravanje i proganjanje,

#sadržaj uperen protiv bilo koje organizacije ili osobe (javne, privatne, ugrožene ili manjinske)

Citat iz pravilnika :

Šta je zabranjeno?

# vređanje, omalovažavanje, govor mržnje i svaki vid provokacije: Krstarica zadržava pravo da upozori druge korisnike na potencijalno uvredljiv sadržaj ili da ga trajno ukloni.

# klevete, pretnje, uznemiravanje i proganjanje,

#sadržaj uperen protiv bilo koje organizacije ili osobe (javne, privatne, ugrožene ili manjinske)

Stvarno, stvarno poslednji put! http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12370348&postcount=1

Hajde procitaj jos jednom moj post, nema nikakvog pitanja... zaslepljeni ste mrznjom prema lovu i lovcima pa vidite samo ono sto Vam odgovara... jadno!

Koji to "mi"? :dontunderstand:
Što se tiče tvoje primedbe, samo smo preneli vest. AKo ti toliko smeta žali se svim onim novinama koje su tu vest preneli.
Dok se ne pokaže drugačije, reč je o lovačkom karabinu.
Nego... bili bio ljubazan da nam objasniš na koji način neko može da poseduje karabin koji nije lovački i nije trofejni, pošto ja za takav slučaj ne znam, što ne mora da znači da ne postoji.
Računam na tebe da nas obavestiš. :ceka:
Uzgred, ja ne mrzim lovce, ali smatram, na osnovu studija i radova iz oblasti psihologije i psihijatrije, da onaj ko nalazi uživanje u ubijanju pati od poremećaja.

Nego... bili bio ljubazan da nam objasniš na koji način neko može da poseduje karabin koji nije lovački i nije trofejni, pošto ja za takav slučaj ne znam, što ne mora da znači da ne postoji.
Računam na tebe da nas obavestiš. :ceka:

Skoro svaki policajac, zandarm ili oficir kao poklon za odlazak u penziju dobija karabin, potpuno funkcionalan i ispravan, koji se kod nas iz neznanj zove lovacki a u stvari je modifikovan vojni karabin (zamisli koliko ih ima dobijenih na taj nacin ako znamo da oni uglavnom idu u penziju sa 40-akgodina). Isti ti karabini se prenose i nasledstvom i tad se dozvola mnogo lakse dobija bez obzira da li si lovac ili ne. Jos toliko imas ljudi koji nisu lovci ali se bave streljastvom, za koji se opet koristi karabin. Da ne racunamo uopste ljude koji vole oruzje i koji su u srecno vreme kad je bilo mnogo vise novca kupovali to kao zvake na trafici, pa njihovi naslednici...mnogo je vise karabina u ormanima i krevetima nego u rukama lovaca.

Uzgred, ja ne mrzim lovce, ali smatram, na osnovu studija i radova iz oblasti psihologije i psihijatrije, da onaj ko nalazi uživanje u ubijanju pati od poremećaja.

Navedi jednu relevantnu a da nije izmisljena na nekom forumu za zastitu zivotinja...

U pitanju jeste novinarski senzacionalizam i dvostruki aršini vlasnice, a što se tiče "kontradiktornosti", one to nisu-lepo piše da je prvo unuk našao pse na smetlištu i dok se vratio sa vlasnicom, psi su nestali, da bi ih onda pronašli u reci. Pročitaj pažljivije.

Чекај, ако је већ нашао псе на сметлишту, није могао да их позове себи, ако већ његови пси? Претпостављам да су тада још били живи, иначе би се паника у тексту дигла раније. Он их оставио на милост и немилост природи да би отишао по поводац(што га одмах није понео?) Док се вратио пси су завршили у реци, а тај дечак никог није видео у околини...? Хм...

Разумем ја слепу љубав према нечему, али хајде да разум овлада...:confused:

Skoro svaki policajac, zandarm ili oficir kao poklon za odlazak u penziju dobija karabin, potpuno funkcionalan i ispravan, koji se kod nas iz neznanj zove lovacki a u stvari je modifikovan vojni karabin (zamisli koliko ih ima dobijenih na taj nacin ako znamo da oni uglavnom idu u penziju sa 40-akgodina). Isti ti karabini se prenose i nasledstvom i tad se dozvola mnogo lakse dobija bez obzira da li si lovac ili ne. Jos toliko imas ljudi koji nisu lovci ali se bave streljastvom, za koji se opet koristi karabin. Da ne racunamo uopste ljude koji vole oruzje i koji su u srecno vreme kad je bilo mnogo vise novca kupovali to kao zvake na trafici, pa njihovi naslednici...mnogo je vise karabina u ormanima i krevetima nego u rukama lovaca.
Koji je tip tog karabin koji se poklanja, koji se iz neznanja naziva lovačkim karabinom? Da nije M48? :ceka:
Dalje, koliko ja znam, za odlazak u penziju se uglavnom poklanja pištolj (bar je tako bilo u više desetina slučajeva za koje znam), no moguće je da grešim.

Navedi jednu relevantnu a da nije izmisljena na nekom forumu za zastitu zivotinja...
:roll:
From Animal Cruelty to Serial Murder: Applying the Graduation Hypothesis, Wright, J., Hensley, C. (2003). . International Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology 47(1), 71-88.
Physical cruelty toward animals in Massachusetts, Arluke. A., Luke. C. (1997). , 1975-1996. Society and Animals 5(3), 195-204.
Statistical Summary of Offenders Charged with Crimes against Companion Animals, Chicago Police Department (2008). , July 2001-July 2004. Chicago Police Department, Chicago, IL.
Multidisciplinary prevention and interventions: Animal abuse and family violence, Arkow, P. (2005). . Animal Anti-Cruelty League Newsletter, (Johannesburg, South Africa) No. 2, 1-6.
Violence against animals and people: Is aggression against living creatures generalized?Felthous, A. R. & Kellert, S. R. (1986). Bulletin of the American Academy of Psychiatry and Law 14,55-69.
The Connection Between Domestic Violence, Child Abuse and Cruelty to Animals. The Florida Senate (2004). Tallahassee: Committee on Criminal Justice, Innocent victims: The connection between animal abuse and violence toward humans. Sen. Stephen R. Wise, Chair: Interim Project Report 2005-125, November 2004.
Robin, M.(1999). Minnesota Medicine 82, August.
Animal Welfare and Domestic Violence, Frank R. Ascione, Ph.D, Claudia V. Weber, M.S., and David S. Wood, Utah State University, Logan, Utah
Battered Women's Reports of Their Partners' and Their Children's Cruelty to Animals Frank R. Ascione, Ph.D, Utah State University, Logan, Utah

Koji je tip tog karabin koji se poklanja, koji se iz neznanja naziva lovačkim karabinom? Da nije M48? :ceka:

Izmedju ostalih...u redovnoj prodaji kosta 13.500 rsd, zamisli po kojoj ih ceni dobija MUP. Jeftiniji su im od Casio plastikanera.

:roll:
From Animal Cruelty to Serial Murder: Applying the Graduation Hypothesis, Wright, J., Hensley, C. (2003). . International Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology 47(1), 71-88....

Da ne idem u detalje i gledam na sitnice :

- da ovo nisu dokazane studije vec diplomski radovi, saopstenja za javnost Animal Anti-Cruelty League itd i
- da svaki pokusaj google-a da nadje nesto vise vodi ka sajtovima za zastitu zivotinja,

kakve veze sve ovo ima sa lovom i lovcima ? :dontunderstand:

Nikad nisam video lovca koji tuce divlju svinju (fazana, zeca, srndaca), hvata ih po sumi i stavlja u prihvatilista gde ih drzi bez hrane i vode, izlozene svim zaraznim bolestima i bez mogucnosti da same nadju sebi lek u prirodi ili zive normalnim zivotom. Utakmice gonica u gateru i jamarenje su kod nas od pre par godina zabranjeni iako se svuda u okruzenju nesmetano odrzavaju, i to vise ne moze da Vam bude argument. Svakog dana gledam animal cops na animal planet-u, nikad nisam video lovca vec uvek nekog ko tvrdi da voli zivotinje ali je od te ljubavi toliko zaslepljen da ne vidi da ih muci, u ulozi osumnjicenog. Najcesce su to neke babe, usedelice ili penzioneri sa jednom nogom u grobu. Najcesci vid zlostavljanja zivotina je hordasenje...vidite li lovce u tome ili sami sebe ?

Ti si dobio "čestitku"? :ceka:

Чекај, ако је већ нашао псе на сметлишту, није могао да их позове себи, ако већ његови пси? Претпостављам да су тада још били живи, иначе би се паника у тексту дигла раније. Он их оставио на милост и немилост природи да би отишао по поводац(што га одмах није понео?) Док се вратио пси су завршили у реци, а тај дечак никог није видео у околини...? Хм...

Разумем ја слепу љубав према нечему, али хајде да разум овлада...:confused:

A ti opet nisi pažljivo pročitao uvodni post-psi su već na smetlištu bili mrtvi, klinac bi ih inače poveo nazad, morao je nazad po vlasnicu i za to vreme ih je neko, verovatno počinilac, bacio u reku.

Još jednom, važi za lovce: ako mi poštujemo molbu i ne postujemo na vašem podforumu, ispoštujte i vi nas, zar mnogo tražimo? Važi za sve: pažljivo pročitajte uvodni post pre pisanja na neku temu. Pošto ova ide pod ključ do daljnjeg.

Где су докази за ово криминално дело? Овде је толико глупости написано, да би новинара требало послати кући. Прво су пси нађени на сметлишту, па онда у реци :roll:
Постављени су и двоструки стандарди. Власник пса изјављује да су њени пси мирни и чиповани за разлику од агресивних луталица, које је, вероватно треабло устрелити :roll:

Ubistvo psa kažnjivo je Zakonom Republike Srebije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back