D
Dejica
Gost
Evo jedne mame koja iza sebe ima tri carska reza.
Prvi je prosao tako kako je prosao, jer je odluka pala u zadnjem momentu da se to radi.
Za drugi i treci sam znala da ce biti operacija (posle prvog gde sam mogla izgubiti bebu nisu ni hteli da razmisljaju da me porode prirodnim putem), otisla sam na porodjaj nedelju dana pre termina. I drugi i treci put je materica bila u losem stanju, (dijagnoza ruptura uteri), s tim da je treci put doktor ulozio 1.5h svog vremena od kad je izvadio dete da mi matericu dovede koliko toliko u normalno stanje da je ne bi vadio...valjda mu je bilo zao da neko sa 25g ostane bez nje i sa svim onim sta ide sa tim...Danas, osam godina posle treceg carskog, nemogu da kazem da posledica nema...Np. mnogi ne znaju da bi se doslo do bebe moraju se preseci i mokracni kanali...i sad kad se to secka i krpi nemoze da "radi" kao pre...sve i da hoces i zelis...ubije te svaka prehlada...jedino ti ostaje uteha u tome da si rizikovao svoje zdravlje, zarad toga da rodis dete i uzivas u njegovom odgajanmju...druge satisfakcije tu nema...ako ikako razmisljas na drugi nacin nikad se neces odluciti na taj korak...nema tu nekih velikih kalkulacija...ili si spreman na rizik ili nisi... ja da mi zdravlje to dozvoljava...ne bih ni minute razmisljala i o cetvrtom carskom ma koliko to ludacki zvucalo...Eh da...zaboravih reci...doktor mi je na pocetku trece trudnoce prognozirao da sa tom i takvom matericom mogu izvuci do 7 meseca...otprilike...ako sam spremna da rizikujem...i bila sam...i nije bio u pravu...i dan danas kaze da nije mogao da veruje da cu izdrzati do kraja...nadam se da sam ti ovim bar delimicno pomogla...