Duza veza!

Po mome misljenju veza nije ako zive zajedno ,to je isto kao brak.Samo sto je ovo na crnon,nema staza .a u sustini isto kao brak .Da bi veza bila veza,mora imati neke cari,a to je cekas ga ,pozelis ga,a on dode raspollozen,namirisan, sit ,opeglan .A tvoje je da ga guzvas.A kad zivis snekim ,kuvas peres peglas,a sve redje guzvas i kad dojadi puca .Samo je razlika u tome sto je pukla veza a ne brak.Ima jos nesto,ne trosite pare na razvod.Ja bi takve veze pre nazvala probni rad.POUKA 100%pravo se prepozna i capi odma.Ljuski je i pogresit zar ne.Pozzz

Po mome misljenju veza nije ako zive zajedno ,to je isto kao brak.Samo sto je ovo na crnon,nema staza .a u sustini isto kao brak .Da bi veza bila veza,mora imati neke cari,a to je cekas ga ,pozelis ga,a on dode raspollozen,namirisan, sit ,opeglan .A tvoje je da ga guzvas.A kad zivis snekim ,kuvas peres peglas,a sve redje guzvas i kad dojadi puca .Samo je razlika u tome sto je pukla veza a ne brak.Ima jos nesto,ne trosite pare na razvod.Ja bi takve veze pre nazvala probni rad.POUKA 100%pravo se prepozna i capi odma.Ljuski je i pogresit zar ne.Pozzz

...:ok:

Mi smo se zabavljali 10 godina dok nismo počeli da živimo zajedno, pa još 4 godine neformalno a tek onda smo se venčali i to pod pritiskom familije.
Što se nas tiče, venčanje je samo potpisivanje papirologije pred svetom, pravo obećanje se daje u srcu. :heart:

Znam mnoge slucajeve.
Moj kum se zabavljao sa djevojkom 7 godina da bi uz strasne drame raskinuli. Ona je zeljela da se vjencaju, a on je cekao da odsluzi vojsku. Kad se vratio, on je inicirao vjencanje - ona je sad gledala da se malo priceka... Od danas do sutra. Ona danas ima kcerkicu i neka joj je ziva i zdrava, sa drugim covjekom naravno.

Potom moj rodjak je nakon 10 godina veze ozenio svoju dragu.

U oba slucaja ljudi nisu zivjeli zajedno, ali su provodili zajedno gotovo citave dane.

Zavisi od osobe do osobe. Ja sam se udala sa 18 nakon dvije godine veze i zivim u srecnom braku, sada cekamo bebu. Nama je taj cin znacio potvrdu da se vise ne premisljamo da nema sta da se ceka, da ne ocekujemo nesto drugo i bolje, vec da je to ono sto zelimo za citav zivot, bez ikakve sumnje.
Sa druge strane, ne razmisljaju svi tako.

Podrzavam sve sto ljudima prija! :)

Pa vas dvoje ste prakticno u braku, zivite skupa. djelite trskove (nemate porodicu ali nista novo u danasnjim brakovima), stopili ste se jedno sa drugim. Ono po cemu se razlikujete od drugih "supruznika jeste nepotpisan papir ....
Sve je promjenjivo, danas jesi sutra nisi. Nekada se ljudi naikada ne uzmu, zive tako citav zivot i ostvare fenomenalnu zajednicu a danas se brakovi i nakon 20 godina raspadaju.
Pravila ne postoje ili je "to to za cijeli zivot" ili nije ... papir po tom pitanju ne mjenja previse.

Da je papir presudna stvar, ne bi postojao razvod braka, zar ne?
Opet kazem, nama je znacilo da ozvanicimo vezu (ne zbog familije jer svadbu cak ni nismo pravili), nekome ne znaci toliko...

Nekome je to znacajno nekome ne ... I meni je bilo znacajno dok se nisam razvela :D sada je izgubio na znacenju :P . Ljubav je na prvom mjestu sve ostalo su sitnice, nekima bitne a nekima ne.

Back