Duvachi mleka and co ili ti - da li ste gadljivi?!

Pre neki dan sedim sa tetkom kod babe i ona kuva mleko za kafu. Medjutim kada je krenulo da kipi, dunula u njega da joj ne iskipi. Tetka inace opsednuta bakterijama, a baba malo bolesna, ubi u pojam zvocajuci i popila je na kraju kafu bez mleka :mrgreen:
Da li ste gadljivi na te i slicne radnje - mesanje hrane, pa lizne kasiku, pa opet u serpu; pije sok iz tetrapaka pa sipa vama u casu (sto je meni najodvratnije); jede dzem/eurokrem/salatu i sipa svojom kasikom umesto onom koja je predvidjena za to itd?!

ja sam, kao klinka, mnogo vremena provodila na selu, kod đeda i babe... a baba je sudove prala u jednoj šerpi, i uopšte nije koristila hemiju da spere masnoću... nego umulja u onu vodu, nekim sunđerom perucka i ostavi da se suši... ništa nije bilo prljavo, ali nije ni čisto po današnjim standardima... pa kada mijesi hljeb, opere ruke i obriše ih o kecelju, pa u ono brašno... moguće da mi je ona podigla prag tolerancije na te stvari: )

sestra je gadljiva, i ja ju izluđujem... popijem sok iz flaše, a ona odmah u viku, jeeee, posle moram krišom da pijuckam
ili spremanje jela... ja ne znam ništa da spremim a da ne lickam varjaču... ili ako pravim šlag, da prstom očistim sve sa zdjelice šta nisam uspjela kašičicom... a sestra otvori četvoro očiju da vidi da li ću prst da muljnem i u nešto šta će ona posle da jede: )
nisam ja aljkava, ali volim i kesice od kećapa da liznem... mada ih dobro operem prije otvaranja... i potrudim se da niko ne vidi kada ih 'očistim'

ali su mi zato sudovi besprekorno čisti... i nikada ne ponudim kafu iz prljave šoljice ili slično... e, na to se gadim... dešava mi se da me ponude sokom ili kafom, a po rubu neki skoreni karmin, ili oko ručkica skorena masnoća od prije hrista
užasno mi se to gadi, pa ih ja ribam redovno da se cakle

...uvek se pitam :Ko se sve brisao ovim peškirima i za šta su ih sve koristili predhodni gosti u hotelu??! I pravilo: što sam u luksuznijem hotelu, trip mi je veći...Zato nikada po hotelima lice ne brišem peškirima predviđenim za to-koristim one maramice za skidanje šminke da samo pokupe vodu sa lica...Za ostale delove tela koristim peškire i ne pitam se mnogo...:mrgreen:

...uvek se pitam :Ko se sve brisao ovim peškirima i za šta su ih sve koristili predhodni gosti u hotelu??! I pravilo: što sam u luksuznijem hotelu, trip mi je veći...Zato nikada po hotelima lice ne brišem peškirima predviđenim za to-koristim one maramice za skidanje šminke da samo pokupe vodu sa lica...Za ostale delove tela koristim peškire i ne pitam se mnogo...:mrgreen:

Ja hotelskim peškirom samo umotam mokru kosu, šanse nema da se obrišem :lol: I preko jastučnice obavezno stavim ili moj peškir, ili moju jastučnicu... al znam puno ljudi koji to rade pa mi se i ne čini neobično :)

Ranije jesam bila baš , baš gadljiva, znači skoro pa za sve.Ali vremenom sa se prestala toliko opterećivati, mada ima ostale su neke sitnice , ali nije ništa toliko naspram pre.
Inače glavni razlog što sam prestala toliko sa tim sitničariti su jedni prijatelji sa kojima smo se baš družili, redovno posećivali ...da ne dužim.Elem kad god oni treba da nam dođu u goste ja sve sat vremena pre njihovog dolaska glancam i ribam i ako je sve kako treba jer kad oni dodđu prvo svaki ćošak zagledaju :roll:, svaku čašu u koju im sipem piće, čaše za njihovu decu isto tako, još ako im poslužim nešto što sam ja umesila, znači domaće , bože sačuvaj, to ne dolazi uobzir , samo da je kupovno, bilo da su kolači ili nešto slano,:eek:Inače tako rade kod svih čak , tj. on njen muž čak i njoj , njegovoj ženi nalazi mane i uglavnom jedu kupovnu hranu.
Tako da smo posle izvesnog vremena prestali da se družimo jer ono je trebalo psihički da se izdrži a ja nisam želela da na te gluposti protračim svoje dragoceno vreme, za mene jeste.

Haha, moja mama nosi peškire i jastučnice kad krene na odmor. Gadi joj se da briše lice hotelskim peškirima i da spava na njihovim navlakama za jastuk. Kad smo bili deca nosila je celokupnu presvlaku za krevet. A da ne pominjem kako ponese rukavice, CIF i onaj fini tanki papir za uvijanje poklona i krpu za prašinu, pa po dolasku u hotel prvo krvnički oriba kupatilo, a zatim dezinfikuje unutrašnjost ormana i na police stavi papir za poklone, jer joj je bljak da veš i stvari iz kofera ređa na "gole" police. :lol:

P.S. Da ne pominjem da ja radim to isto...:rumenko:

..nisam gadljiva skoro uopshte..
..sve shto prodje vesh mashinu i peglu, po mom mishljenju je dovoljno chisto da ga koristim i ja i moja deca..
..sve shto se riba hemikalijama - takodje..ne bih bash zalepila golo dupe na plochice hotelskog kupatila, ali ybg ne bih ni na svoje :lol:
..ne gadim se ni chasha, tanjra, escajga po restoranima, mashine za sudove su chudo.. :)
..jedino shto mi je bljak su posude koje stoje po vikendicama i tako to, shto se ne koristi chesto,
uopshteno miris prostorija u kojima se ne boravi redovno koji se uvukao u sve u njima,
tu sve ribam do iznemoglosti pre upotrebe..

moja sestra od tetke koja zivi u kanadi,dolazi kod nas na more,pa se zali kako joj je nenormalno skupo karte do srbije,pa onda opet avionske karte do tivta.njih je sestoro.kazem joj dodji bre vozom,lepo legnete,spavate,ujutru ste tu.tek ce ona meni,jesi normalna,da mi se deca zaraze.pa moja se od rodjenja voze vozom,ono jeste prljavo,ubilo se,al jos se niko nije razboleo,ne jedu sa poda,a ruke brisu vlaznim maramicama.
doduse jednom mi je rekla bolje da sam ostala u srbiji,da mi deca nose vunene popke i pletene dzempere,bar bih bila bezbrizna.(kao da nasa deca odrastaju u sirogojno dzemperima)
tako da to za voz ima veze verovatno i sa tim stavom

..nisam gadljiva skoro uopshte..
..sve shto prodje vesh mashinu i peglu, po mom mishljenju je dovoljno chisto da ga koristim i ja i moja deca..
..sve shto se riba hemikalijama - takodje..ne bih bash zalepila golo dupe na plochice hotelskog kupatila, ali ybg ne bih ni na svoje :lol:
..ne gadim se ni chasha, tanjra, escajga po restoranima, mashine za sudove su chudo.. :)
..jedino shto mi je bljak su posude koje stoje po vikendicama i tako to, shto se ne koristi chesto,
uopshteno miris prostorija u kojima se ne boravi redovno koji se uvukao u sve u njima,
tu sve ribam do iznemoglosti pre upotrebe..

Vala isto ovako.
Osim ovo za posude iz vikendice...ebg, nemam vikendicu, pa ni te posude, a ne mogu da budem gadljiva na nešto što nemam, zar ne? Al' ne bih bila gadljiva na vikendicu, to sam sigurna :lol:

Ja takodje nikad ne koristim peskire iz hotela..nosim svoje, chak iako ti hotelski izgledaju mnogo bolje od mojih, onako meki i pufnasti..al tako sam navikla
Dosta toga je stvar navike ja mislim, i pokupili smo i od roditelja neke stvari..

Sto se mene tice vozovi su stvarno ogavni i prljavi i tamo mi se gadi da naslonim glavu...
ALI jednu stvar sam primetila...gradski prevoz!!
Boze sacuvaj sta se tamo desava..ovo nije pitanje gadljivosti i prenemaganja nego zdravlja..
Zena i malo dete sede u prevozu, dete jede one neke zvake u vidu neke shecerne vune..uhvati se za drzac pa ruku u kesicu, u usta, polize prstice, pa opet sa rucku u busu.. :eek:
A mama isto tako...ja samo kad pomislim na te drske...i dete koje lize prstice..uh

A da ne spominjem mnoge sto zalepe obraz za muzgavo prljavo staklo od gradskog i dremaju...posle ostane onako masna fleka na staklu :sad2:

E, ovo sa peškirima ne kapiram, iskreno.
Pa meni je poenta hotelskog smeštaja što ne moram da teglim peškirčine :neutral:
Al' sam aljkavušaaaaaaa :mrgreen:

Nisi medo, al tebi ne može da se desi da si alergična na hotelski omekšivač ili prašak, što se desilo nama bolidima :dash: da mi omekšivač pokvari odmor, da pijem antihistaminike a ne smam da taknem alkohol na odmoru, nema šanse! :lol:

Pre neki dan sedim sa tetkom kod babe i ona kuva mleko za kafu. Medjutim kada je krenulo da kipi, dunula u njega da joj ne iskipi. Tetka inace opsednuta bakterijama, a baba malo bolesna, ubi u pojam zvocajuci i popila je na kraju kafu bez mleka :mrgreen:
Da li ste gadljivi na te i slicne radnje - mesanje hrane, pa lizne kasiku, pa opet u serpu; pije sok iz tetrapaka pa sipa vama u casu (sto je meni najodvratnije); jede dzem/eurokrem/salatu i sipa svojom kasikom umesto onom koja je predvidjena za to itd?!

Ne samo da sam gadljiva , vec to smatram izuzetno nekulturnim i nevaspitanim.

Dlaka u hrani..kad neko zvace i prica istovremeno...kad muskarci zapiske dasku i onda mozda ocekuju da ja to oribam?:eek:
Kad neko podrigne...kad duva nos onako iz sve snage...:lol:
kad neko preglasno srce supu, kad neko prodaje hleb ili neku hranu , a ima crno ispod noktiju...:roll:
Daj ljudi, ovo jhe moderno doba, moramo znati bar osnovne stvari o ponasanju, higijeni i kulturi.

Back