Duvachi mleka and co ili ti - da li ste gadljivi?!

Poruka
15.196
Pre neki dan sedim sa tetkom kod babe i ona kuva mleko za kafu. Medjutim kada je krenulo da kipi, dunula u njega da joj ne iskipi. Tetka inace opsednuta bakterijama, a baba malo bolesna, ubi u pojam zvocajuci i popila je na kraju kafu bez mleka :mrgreen:
Da li ste gadljivi na te i slicne radnje - mesanje hrane, pa lizne kasiku, pa opet u serpu; pije sok iz tetrapaka pa sipa vama u casu (sto je meni najodvratnije); jede dzem/eurokrem/salatu i sipa svojom kasikom umesto onom koja je predvidjena za to itd?!

gadljiva sam selektivno.znaci ako si mi draga i mila i ako te gotivim,mozes i da mi pljunes u tanjir,nema veze,ali ako mi kao covek ne odgovaras,nemoj ni da pomisljas na kikseve...
u pricipu ne obracam paznju na to.ali gadljiva sam na ruzne price za stolom,a pogotovu na svadju za stolom i drzanje propovedi deci,od toga mi se stomak veze u cvor.ali to nije tema

Pre neki dan sedim sa tetkom kod babe i ona kuva mleko za kafu. Medjutim kada je krenulo da kipi, dunula u njega da joj ne iskipi. Tetka inace opsednuta bakterijama, a baba malo bolesna, ubi u pojam zvocajuci i popila je na kraju kafu bez mleka :mrgreen:
Da li ste gadljivi na te i slicne radnje - mesanje hrane, pa lizne kasiku, pa opet u serpu; pije sok iz tetrapaka pa sipa vama u casu (sto je meni najodvratnije); jede dzem/eurokrem/salatu i sipa svojom kasikom umesto onom koja je predvidjena za to itd?!
Неке ствари, као ово с тетрапаком или сипање својом кашиком џема,салате или неке друге хране не вуку баш на нешто пожељно, али кад се кува мора се помало ,,коштати" тек за увид укуса ради. Уосталом у том случају те бактерије ће у врелој храни ионако капитулирати.
Много је гора ситуација кад се нпр пас прошета улицом па се скрца у кућу.
Не толико због бактерија(нема баш много бактеријских зооноза између паса и људи)колико због паразита. Наравно бар за оне случајеве ко држи пса у кући или стану.
А у крајњем случају узми да су углавном наше прабаке и генерације пре њих своју дојенчад почињале хранити чврстом храном коју би саме сажвакале! Па смо живи!
Наравно да се што шта може ,,профинити", али се ни од тих малих, скоро па ексцеса, нећемо баш одмах изврнути.

George, ebote, kad bih o svemu tako razmisljala, nikad nista ne bih pojela!
Gadim se kad vidim, kad ne vidim, ne razmisljam.
Nikad ne lizem kasiku kojom mesam jelo, ne uzimam hranu svojom kasikom, ne pijem iz tetrapaka, ne bih volela da jedem nicije bale, pa ne serviram ni drugima svoje.

takođe
+ ne kupujem na pijacama ono što se ne može da opere pre jela - sir, kajmak, orasi, bademi...
+ ne jedem ni za kim (ni za decom)
+ ne pijem ni za kim

ovako nisam neka cistunica,ali sto sam gadljiva,uzas.
u stanju sam da crknem gladna ako vidim da je neko brknuo u jelo svojom kasikom,pa makar to bilo i moje rodjeno dete.
sad mi smesno,ali tad mi nije bilo,seli svi da rucamo,i moj tata svojom kasikom kojom je poceo da jede uhvati da mesa salatu koja je u velikoj ciniji...rekoh `daj tata,sto ne sipas sebi lepo u tanjir,zasto svojom kasikom koju si stavljao u usta diras salatu`..a on se grdno uvredi i brecnu na mene `pa nisam ja valjda pogan` :lol:

Jesam.

nisam na svakog gadljiva, a gadljiva jesam..
j6g..
gadljiva sam kad prodavacica u maxiju lize prste da bi mi odvojila kesu..nema veze sta mi u nju pakuje..gadno mi..
gadno mi kad majka pljune na maramicu u nedostatku vlazne, pa brise detetu flekicu musavicu na licu..bas mi gadno..
osobe koje su mi odbojne ne volim da mi nista dodiruju od hrane svojim olizanim priborom..
gadno mi kad se rukujem sa osobom koja ima znojave dlanove..

naravno da sam gadljiva, odraz opšte nekulture
fuj

Nisam gadljiva, ali me iritira mm što sve pije iz flaše, on uopšte ne koristi čašu. I ja onda treba stalno idem za njim kao kontrolor. E vala neću, nego on jedini pije vodu iz flaše, mi ostali iz balona.
Mleko ne pije, jogurt mu ja sipam u šolju.
Iritira me i kad svekrva začini salatu i onda je meša rukama, a večito ima duge nokte ispod kojih je trulež od hrane. I onda nam kao svima da činijice da svako sebi sipa posebno da ne bismo svi jeli salatu iz jedne činije.:roll:

Nisam gadljiva, ali me iritira mm što sve pije iz flaše, on uopšte ne koristi čašu. I ja onda treba stalno idem za njim kao kontrolor. E vala neću, nego on jedini pije vodu iz flaše, mi ostali iz balona.
Iritira me i kad svekrva začini salatu i onda je meša rukama, a večito ima duge nokte ispod kojih je trulež od hrane. I onda nam kao svima da činijice da svako sebi sipa posebno da ne bismo svi jeli salatu iz jedne činije.:roll:

Imam slican slucaj, sva sreca jos nisam potpisala :malav:

drugaricina svekrva pere zelenu salatu nad sudoperom, pa se blago nagne i plakne ispod miške (sve nad sudoperom), i onda nastavlja da pravi salatu
treba li da kažem da u toj kući posle toga nikad više ništa nisam pojela ni popila

:eek: Pa gde kupujes, direktno od seljaka? :think:

kupujem samo u prodavnicama, iz mlekare...nadam se da je čistije

i ja imam duge nokte - ispod njih nije trulež - ali to je jedan od razloga zašto ne mesim testa

i ja pijem iz flase sve osim mleka i jogurta, a to jer je lako kvarljivo :mrgreen: onda mama ide za mnom i juri me da sipam u case, a onda ja pijem krisom ili otmem jednu flasu pa iz nje pijem. i inace obozavam da jedem iz ambalaze i iz serpi direktno,nema mi nista sladje.doduse ne sluzim posle iz toga nikoga. osim porodice :lol:

a ovo za nokte....FUJ! i inace mrzim duge nokte i meni je uvek prvo pitanje kako te osobe brisu bulju. mada eto,prvo brisu,posle mesaju, sve se moze u paketu :mrgreen:

mada sto se hrane tice ja sam se davno pomirila sa tim da to pipne ko stigne, na kraju mi nije tolko ni bitno dok god ne dobijem bolestinu i dok je hrana ukusna :D

Back