stnco, nemam ti ja pojma za te tvoje naucne metode, jednostavno osetio sam tu energiju ako mogu da kazem van tela, prilicno neopisiv osecaj, nisam se trudio sam to da izazovem a ne volim ni da pisem o tome, jednostavno , imao sam tu spoznaju - mozda sam ludak, mozda sam sanjao, mozda sam halucinirao, mozda ceo ovaj zivot haluciniram, nije ni bitno. posle toga sam napisao da sam bio " poliven zvezdama"...malo ces se sad nasmejati verovatno, nije ni vazno. Nisam jedini koji je to doziveo, ima ih jos ali ja o njima ne znam, mogu jedino znati o sebi i o sopstvenom iskustvu zivota.
sto se tice ovih tvojih objasnjenja o ljubavi i zivotu, mozes to svojim racionalnim umom nazvati kako god hoces, mozes da svedes na hemijski proces i to je ok, zivot je proces, hemijski , zasto bih ti ja oponirao u tome. To je tvoje vidjenje koje dosta govori o tebi i nemam tu sta da zamerim. Medjutim, takvim strogim racionalnim pristupom mozda malo i ubijas mogucnost da sebi otvoris neka druga vrata, vrata u apstraktno i iracionalno koje je ako ne vaznije, ono podjednako vazno. Postoji veliki deo onoga sto razum ne moze da objasni , mnogi dogadjaji i iskustva kroz koje ljudi svakodnevno prolaze a koje razum tesko savladava i zato ih negira. Razum je aparat koji tezi da zaboravlja, sumnja, etiketira, aparat koji tezi da na pojavu nakaci rec " hemijski proces " da bi time svoju ogranicenost, mozda i strah od nepoznatog gurnuo pod tepih.
Ipak, stvarnost je celovita, u stalnom pokretu , svodjenjem stvarnosti na reci ona postaje vezana razumom, ona prestaje da se krece. Zbog tog cinizma , zbog toga sto misli da o svemu zna sve jer je na nesto nalepio etiketu, preterano racionalan covek je sve vise otpadnik od onoga sto se zove" biti ziv". Sve vise je suv, mrtav, bezdusan, bezhemican ako hoces. Prva faza koju svako od nas prolazi u zivotu je ucenje ali malo ko udje u onu mozda cak bitniju fazu a to je oducavanje. Tek u toj drugoj fazi je moguce doci do neke spoznaje ali ne bih vise o tome da ... Za nekog je zivot hemijski proces, za nekog je cudo i misterija...svako bira kako ce da zivi i kako ce da dozivi. Ovo je samo mala prica o tome kako ko dozivljava tu cudnu pojavu, svaciji opis govori dosta o njemu samom, to je sve. Za tebe je hemijski proces, za mene je carobna energija koju ponekad osecam i nemamo o cemu da se sporimo, kako kazes.