Dum spiro,spero!!!

"Dok disem,nadam se!"

dobro zvuci....ponekad samu sebe zacudim koliko samo ima nade u meni...ponekad ne znam odakle izvucem snage da idem napred i razmisljam pozitivno....
kazu "sve je za coveka",i jeste tako....ali to "sve" ponekad zna i da pretera....
dali ste se ikada zapitali gde se nalazi vasa granica trpljenja?meni se sve cini da se ta granica uvek pomera,nit koja se stalno izduzuje,ali sve ima kraja....gde se nalazi vas kraj?
ja svakako ne vidim moj....i uvek mi u glavi sine neka nova pozitivna misao koja me navede da ostanem tu gde jesam i nastavim da grebem dalje....
uvek se nadam da ce se moje strpljenje i trud isplatiti jednog dana...
jednom mi je jedan decko rekao..."strpljivo si cekala i docekala,sa malim ispadima ali docekala!"
koliko ste strpljivi,dali je nada ta koja vas odrzava da nastavite dalje ili je to pak nesto drugo?
dobrota je premalo cenjena stvar....niko ne smatra da se na dobrotu treba vratiti isto tako dobrotom ili pak necim pribliznim...sve se svodi na zadovoljavanje sopstvenih potreba preko tudje grbace.....
i sva ta nepravda oko mene i dalje ne moze da me natera da odustanem od takvih ljudi....
kako to objasniti?!

stvarno ne mogu da se slozim sa tobom....
patiti ne treba da bude tako strana i izbegavana "radnja"....
zasto uvek moras da biras onaj sigurniji i proracunati put u zivotu?gde je tu car,dali ces tako ikada osetiti sve strane zivota?
ja mozda patim i nastavljam da patim jer se nadam necemu boljem na kraju,ali ne zalim....ne bezim ni od srece ni od tuge,ni od losih puteva...
sto kaze tara gore,sto me ne unisti moze samo da me ojaca.
trnovit je put do zvezda....

Kada sam imala osamnaest godina predavao mi je jedan izuzetan profesor.Najvaznije knjige u mom zivotu procitala sam po njegovoj preporuci,najbolje pesme u zivotu spoznala sam kroz njegova predavanja.Kada smo posli na zimski raspust rekao nam je: Vratite se sa zivotnim geslom.Celih mesec dana ja sam tragala za
kljucnom recenicom koja bi mogla da ponese teret i caroliju tog zadatka i... pronasla sam ga ...
Subota ujutru spremam se na posao,svratih do riznice,
i citav niz divnih asocijacija izleprsa pred mene.Da, DUM SPIRO ,SPERO je jos uvek ona potka koja povezuje najrazlicitije boje utki mog zivota.

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem, da jedna, ovako mlada osoba moze tako morbidno da razmislja o Zivotu !!??? Mila moja, ja u ovm trenutku imam 27 godina i dva sina Davida od 5 i Daniela od 2 godine. Moje bogatstvo. Udala sam se mlada /21/ zaljubljena u coveka 15 god. starijeg od mene. Mislila sam, tada kada sam bila u oblacima, da je On ceo moj svet.... Danas, ja sam srecno razvedena mlada mama sa dva sina, radim posao koji volim, oni vole i mamu i tatu...Ali, za mene zivot, uz njih raste !!! Razmisljam ozbiljno da im kroz jedno 2,3,5 godina rodim Sestru, oni ce bit veliki i cuvace je. Uvek sam zelela da imam troje dece. Ali, ne sa njihovimTatom, koji je - svojevremeno, meni zaljubljenoj i zaslepljenoj izgledao kao Citav svet ! HHHHHAAAAAHHHHAAA, Kako sam bila Glupa....!!!!Pozdrav TEBI....

Back