Duhovno posrnuće američkog naroda: od slavnih Apača do Klintona, Buša, Obame

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 170870

Aktivan član
Poruka
1.419
Podstaknuta nekom rečenicom "ma jeste, ali nije to tema" pomislih da nije lošo da razjasnimo duhovno i moralno posrnuće naroda predstavnika vojno, politički i ekonomski najmoćnije sile na svetu.

Dakle, iz psihološkog ugla: Od prvih Amerikanaca koji su cenili prirodu, imali nekakve moralne kodekse, skromni i okrenuti sebi, poznati po svojim časnim ratnicima(a koje je Kolumbo greškom nazvao Indijanci), koji nisu imali pretenzije da vode ratove na drugim kontinentima, i da svoje nacionalne interese brane van teritorija svoje zemlje, pa preko njihovog časnog duha koji je oplodio evropske doseljenike :mrgreen: nakon što su pomoreni:mrgreen:, doprinevši razvoju demokratije i fame o čuvenom američkom snu, dolazimo do Buša, Klintintona i Obame.
Pomozite mi da razjasnimo psihologiju naroda koji bira te ljude i koji veruje da su najveći i najmasovniji zločini na svetu počinjeni u ime demokratije i ljudskih prava.:ovca:

Sve imperije propadnu, istrule iznutra.. ekonomski..a moglo bi se reći i duhovno ... Njihove bedeme je teže uzdrmati spolja. dok je kod malih naroda obrnuto..
Amerikanci, barem njihovi stratezi sebe uvijek uspoređuju sa Rimskim carstvom ..vladari planete i sl. .. kad ne postoji ravnotežna sila koja bi ulijevala dozu straha i djelovala podsticajno.. šta da probudi svijest..?
Ljude više ne zanima ni da nogom kroče na Mars ... niti da postoji išta van ove planete ..baš te ..prosječne Amerikance (a ni ostale..) ... ne bi ih bilo teško ubjediti ni da je planeta jedna velika ravna ploča ...

Dakle, iz psiholoskog ugla... Resila si da postavis paralelnu temu ovoj trumanovoj, da bi ispala pametna i originalna... :roll:

Do Istine dug je put... Ovo sto si ti uradila ukazuje da imas nekakve pameti, i da razmisljas svojom glavom... Medjutim, pitanje je da li mozes vise od "utrkivanja", da li mozes biti dovoljno originalna ostaje.

Dakle, moje pitanje je sledece: sta je tebe ponukalo da kontra temom "pokrijes" trumanovu temu, i zasto si to uradila, kada se ista pitanja koja si ti postavila u svom uvodnom postu vec po ko zna koji put ponavljaju na trumanovoj temi?

Da li je u pitanju dokazivanje tvoje pameti? Mozda iskreno zelis da razlucis americki sistem (u sta ja cisto sumnjam, ova tema je vise self marketing)?!

A mozda je samo u pitanju decacka razdragana iskricavost?

(ti nam reci, mali _mrave) :mrgreen:

_nobody_

sve, sve, al to "nekakve" ti ne mogu oprostiti :D

Tema je parodija, i rezultat želje da vidim da li postoji i kolika je spremnost na is*****vanje ove vrste, samim tim i kolika je objektivnost i prava želja da se stvari sagledaju, a ne mržnja, kako fino primeti jedan forumaš,
ispostavilo se da se voli udarati u tamburice samo po određenim temama,
nešto poput Kandićke i ostalih koji imaju iskrivljene i frustrirajuće pristrasne stavove

a možda ljudi inače nemaju volje i energije za razjašnjavanjem očiglednih stvari
a možda imaju informaciju da CIA studiozno analizira aktivnosti na Krstariciz:shock: pa mudro ćute:D

Tema takođe predstavlja vid ličnog emotivnog pražnjenja,bez ikakve druge namere.Pokušati utvrditi istinu, Sizifov je to posao:( Ali nada umire zadnja:mrgreen:
Ovim putem se zvanično izvinjavam Trumanu što sam pokrila njegovu temu, i molim moderatore da ako on podnese zahtev, istu izbrišu.

Nego pod kojim nikom si se družio sa nama pre? :mrgreen:
* i samo da dodam da je apriori pretpostavka o niskim motivima nepoznate osobe ne govori lepo o onom ko tu pretpostavku donosi.

Ja sam neko ko zivi (ON/OFF) dugo vremena na americkom kontinentu... I verovatno mogu da sagledam americko drustvo mnogo objektivnije nego crno beli film kakvim ga forumasi sa beogradksih prostora predstavljaju... :mrgreen:

O americkoj demokraCiji moze da se prica nadugacko i nasiroko... Ali jedno je sigurno: "oni koji zele traziti pravdu u americkim postupcima, a nisu se potrudili da od svojih zivota naprave nesto vredno nemaju sta da traze sa svojim komentarima protiv te iste amerike!" :roll:

Ti isti pokusavaju da krivicu za svoje promasene zivote utrpaju amerikancima... To je zamena teza, pranje svojih sopstvenih odgovornosti, qqavicluk koji se prebacuje amerima kao odgovornost za sopstvenu lenjost, indolentnost, inertnost... :dash:

Svakako da su ti isti ameri najveci teroristi, i krivci za mnoge ratne sukobe u svetu u poslednjih 30ak godina... NIJE nacin da se non-stop pljuje po njima, i da se oni optuzuje za sve i svasta, nego u se i u svoje kljuse! :sad2:

Sto se tebe tice, ja sam se malo salio... Nisam imao nekakav ozbiljan stav kada sam napisao to sto sam napisao, cisto sam hteo da te "povucem za kikice", da vidim kako ces da odreagujes... :mazi:

Sto se "udaranja u tamburice" tice moje misljenje je da prvo treba ocistiti i urediti svoje dvoriste, a NE gledati u tudje i praviti komparacije. Sto se Natase Kandic i takvih kao ona tice, u svakom dvoristu ima korova koji treba iscupati iz korena, a to se radi tako sto se trazi cije interese Natasa zastupa i koliko je placena za zastitu/promociju istih.

Ovo je moja prva/inicijalna reinkarnacija na krstarici. Otvorio sam ovaj nalog negde u leto 2010te, ali ga nisam koristio... Bio sam redovan na www.forum.hr, na njihovoj filozofiji, kao jedini srbin kome su hrvatski moderatori dopustili da bude prisutan, sve dok me nedavno nisu konacno banovali for life... Njihova greska!

(lose ciste svoje dvoriste, nisu im nisani namesteni kako treba) :rotf:

_nobody_

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back