Duhovni velikani o Nedelji - danu Gospodnjem

mislis neko falsifikovao lazno otkrivenje? jujuju, pa kako je smelo to da se desi, i zasto ne ispravite falsifikat? a ovaj antihrist sto se zanosio?
https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?dknjiga=Otkrivenje&prijevod=dk&glava=1
Tada se zanesoh u dan Gospodnji, i začuh za sobom glas veliki kao trube,

Glasnice, sahovskim recnikom SAH-MAT. Meni je bukvalno svejedno koji je dan, ali moram ovo da radim SVAKI DAN, svih 7 dana, stajem tek u 8. dan
A Ko je kazao da je neko falsifikovao Otkrivenje?
Zasto izmisljas?

4 Rekao je doista negdje o sedmom danu ovako: I počinu Bog sedmoga dana od svih djela svojih. 5 A ovdje opet: Nikad neće ući u moj počinak. 6 Preostaje dakle da neki imaju u nj ući, a oni koji su prvi primili blagovijest ne uđoše zbog nepokornosti. 7 Zato Bog ponovno određuje jedan dan, Danas, u Davidu nakon toliko vremena govoreći, kako je već rečeno:
Danas ako glas mu čujete,
ne budite srca tvrda.
https://biblija.ks.hr/poslanica-hebrejima/4

ako ponovo odredjuje jedan dan, onda to nije subota koja je vec ranije bila odredjena
Zasto ne citiras sve nego se ukljucujes u Kainovce?

Pa Bog odredjuje jedan dan ne odredjuje mesec ili godinu.
Zato kaze da odredjuje dan.
Nije odredio paradaiz ili koprivu da slavimo, vec dan.

I onda kaze koji je to dan:

Hebrejima 4,9 Dakle: je ostavljen subotni počinak narodu Božjemu!

kaze da je drugi, a ne subota, u stihu ispred!
Jevrejima 4,8
Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio po tom.
https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?dknjiga=Jevrejima&prijevod=dk&glava=4
Dakle je ostavljeno još počivanje narodu Božjemu.
Dakle: preostaje neki subotni počinak narodu Božjemu!
Jedan šabatski odmor ostaje dakle u pričuvi za narod Božji.
Daklem je ostavljeno još počivanje narodu Božijemu.

kada uporedimo sve prevode, vidimo da nije bas tako kako ti kazes, nego da mora da se trazi kontekst, on je u narednom stihu

Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od djela svojijeh, kao i Bog od svojijeh.

Ha, ha, ha. Gde je to crkva falsifikovala Bibliju?
Pa ti Bibliji niti poznahes niti postujes da bi znao.

Eto otvoi temu.
Gde je to crkva falsifikovala Bibliju pa da krenemo.
1 je prevela u Otkrivenju sa nedelja a tamo nena nikakva nedelja.
Uvella na sva mesta pakao gde stoji grob.
Eto za pocetak.

Ja se ne vavim plj6vanjem crkava kai vi, pa da sve to imam odma mali prst.
Treba sve naci.

Ja se be

Ha, ha, ha. Gde je to crkva falsifikovala Bibliju?
falsifikovali ste cak i lazno otkrivenje ja sam citirao DAN GOSPODNJI, i ima da platite po pretnjama iz tog istog laznog otkrivenja
Pa ti Bibliji niti poznahes niti postujes da bi znao.

Eto otvoi temu.
Gde je to crkva falsifikovala Bibliju pa da krenemo.
1 je prevela u Otkrivenju sa nedelja a tamo nena nikakva nedelja.
Uvella na sva mesta pakao gde stoji grob.
Eto za pocetak.
ma ne veruju u lazno otkrivenje, pa se sprdaju sa njim

ja ti kazem posteno kako stoje stvari

4 Rekao je doista negdje o sedmom danu ovako: I počinu Bog sedmoga dana od svih djela svojih. 5 A ovdje opet: Nikad neće ući u moj počinak. 6 Preostaje dakle da neki imaju u nj ući, a oni koji su prvi primili blagovijest ne uđoše zbog nepokornosti. 7 Zato Bog ponovno određuje jedan dan, Danas, u Davidu nakon toliko vremena govoreći, kako je već rečeno:
Danas ako glas mu čujete,
ne budite srca tvrda.
https://biblija.ks.hr/poslanica-hebrejima/4

ako ponovo odredjuje jedan dan, onda to nije subota koja je vec ranije bila odredjena
Браво :ok:, одлично си пронашо, то је у ствари оно да је Бог починуо у седми суботни дан и да је посветио тај дан, али тај дан и Божије почивање се слави и поштује различитим начинима, поштује се дословно и буквално како је и дато старом Израиљу, али се поштује и кроз други дан који се назива и покој Његов (Исус), али се поштује и духовно и умно и у срцу и то сваки овај седмодневни дан.

8. Јер да је Исус оне довео у покој, не би за други дан говорио потом.

10. Јер који уђе у покој Његов, и он почива од дела својих, као и Бог од својих.

Зато она заповест у Постању о покоју Божијем у суботу није дата само Адаму, него целом људском роду, свим људима који поверују у једног Бога, и зато је и различито слављен тај суботни дан Божијег почивања, Израиљ је славио буквално као суботу кроз закон Мојсија, пре и после Мојсија другачије су славили Божије почивање, сваки народ је на свој духовни и верски начин улазио у покој Божији, ми хришћани сада улазимо у покој Његов (Исус), немамо више потребе за закон Мојсија о суботи - који је био легитиман за старе Јевреје......итд.... :ztorba:

Zasto ne citiras sve nego se ukljucujes u Kainovce?

Pa Bog odredjuje jedan dan ne odredjuje mesec ili godinu.
Zato kaze da odredjuje dan.
Nije odredio paradaiz ili koprivu da slavimo, vec dan.

То ти је бре стари Израиљ. :rtfm:

Зашто би онда а.Павле причао о неком новом дану, и да они Израиљ због непослушања не улазе у тај њихов суботни дан.

И, превод је :

9. Дакле је остављено још почивање народу Божијем.

Битно је, а.Павле помиње дан Израиља, али не именује га конкретно као субота :

4. Јер негде рече за седми дан овако: и почину Бог у дан седми од свих дела својих.

Зашто овде не помиње конкретно седми дан као суботу, зато што а.Павле овде пише својим Јеврејима и полако и опрезно уводи неки нови дан почивања Бога и нас, а.Павле поштује суботу из закона Мојсија, па она је истински дан слављења Бога која је дата богоизабраном народу Израиљ, али ипак је кроз Исуса испуњен СЗ и субота и зато и а.Павле овде прича о неком новом дану покоја у Њему (Исусу)....итд....

А где то има дан починка субота да држе и поштују осим код богоизабраног народа Израиља ?
Bog je uspstavio sedmicni ciklus u ujedno nalozio svetkovanje subote jos u raju a razlog zasto o tome ne nalazimo neke konkretne zapise je onaj isti zbog kojeg recimo nemamo zapisa ni da su vernici postovali 2 i 3-cu Bozju zapovest, zapovest koja brani zoofiliju i t.d. ili drugim recima -SVE DOK SE NE DESAVAJU NEKE SKANDALOZNE PRESTUPE Bozjih zapovesti samo drzanje istih se ne evidentira pojedinacno vec se ukratko kaze "da su neki sluzili Gospodu" i to je to...
Питање је, ако у закону Мојсија има на 100 места о обавезном држању субота и казнама ако се не држи, где то има слично код других.
Naravno da postoje i druge kaznene odredbe za nepostovanje svih Bozjih zapovesti ali je to potpuno druga materija - zapovesti koje se trebaju drzati je jedna stvar dok su kaznene odredbe za nepostovanje istih nesto sasvim drugo.
Пази, поистоветио си држање суботе као нешто без чега нема вере у Бога и богопоклоњења, то аутоматски значи да као што у закону Мојсија и код пророка и праведника СЗ постоји на стотине места о држању суботе и казнама за недржање суботе, тако онда мора да буде јасно и недвосмислено о суботи и казнама и код људи и праведника пре Мојсија и после Мојсија.
Evo jedno pitanje s kojim cu te totalno demantirati:

Dali posle Mojsija ukljucujuci i vreme NZ-ta imamo ponavljanje zapovesti koja brani uzaludno koriscenje Bozjeg imena i zoofiliju ???

Значи, где је јасна и недвосмислена субота код Адама и Еве и њихових наследника, па онда рецимо праведни Ној, па праотац свих народа по вери Аврам и други.

И, онда где је јасна и недвосмислена субота код Апостола и првих хришћана, и онда код апостолских ученика и наследника.

Полако тражи, колко треба, ће те сачекамо. :mrgreen:
Nema potrebe da cekate,vec sam ti odgovorio s tim da cu evo ja pricekati da pronadjete gde su to ljudi pre Mosija postovali zapovest koja brani uzaludno koriscenje Bozjeg imena i ona koja brani zoofiliju...naravno,ukoliko smatrate da to nije bilo bitno za vernike onog vremena onda mi to potvrdite pa da idemo dalje.
Iznesi dakle dokaze ili priznajte vec jednom da su va ova pitanja zaista glup...pardon,neprikadna.
Izvolite.

ti nisi hrišćanin a da si znao bi šta znači subota i za koga važi.
pet godina samo praviš doskočice koje hrane samo tvoj ego a ne shvataš da si glup
aj izguglaj šta znači subota na jevrejskom
Hmmm,po tebi dakle hriscani se ne trebaju uvek,u kontinuitetu,secati da je Bog Stvoritelj koji je stvorio ovog sveta za realnih sest dana i da je nakon toga pocinuo ?
Po tebi ocito hriscani ne trebaju raditi aktivno i produktivno u toku sest radnih dana i nakon toga odmarati ?
Sta si bre ti,neki okoreli ateista koji osporava Bozje stvaranje ili neki okoreli crnogorac kome smetaju sest radnih dana jel bi hteo obrnuto - da sest dana odmara a da nesto malo poradi u toku sedmom ??? :D

Hmmm,po tebi dakle hriscani se ne trebaju uvek,u kontinuitetu,secati da je Bog Stvoritelj koji je stvorio ovog sveta za realnih sest dana i da je nakon toga pocinuo ?
ne jer sve je to senka i nebitno od kada je sišao na zemlju i sa narodom stvorio NOVI zavet.
kad budu i pravoslavni shvatili to biće hrišćani sad su u limbu ni tamo ni vamo.
tebe shvatam nemaš nameru ni da budeš samo si mnogo dosadan

ne jer sve je to senka i nebitno od kada je sišao na zemlju i sa narodom stvorio NOVI zavet.
Ko te bre pita ZA NOVI SAVEZ,rec je bila o stvaranju zivota na ovoj planeti !!??
kad budu i pravoslavni shvatili to biće hrišćani sad su u limbu ni tamo ni vamo.
A tista si i kakav si,krivoslavac ?
tebe shvatam nemaš nameru ni da budeš samo si mnogo dosadan
Naravno da neam,ne dao Bog,bio sam ja tamo ii hvala Bogu pobegao...

koga bre briga za stvaranje kad u nz došao bog da izmiri čoveka i boga.
KAKVO JE BRE TO IZMIRENJE ukoliko osporavas Njegovo stvaranje ?

u nebitne i upitne stvari veruješ.
To je zapravo sustina ije vrere - verujem u Stvoritelja Boga nebeskoga koji je stvorio sav ovaj svet za realnih sest dana i koji je ujedno dao ni manje ni vise vec SINA SVOJEGA da bi svi oji Ga veruju dobili zivot vecni.

Back