DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo ti pise na dno stranice da je to prevod Danicic Karadjic.

Pozdrav Glasnik

A Grb čiji je? ili nije jer je jeste samo "trademark symbol" zastupnici ili sponzori šta već, izjasni se da znamo o čemu se tu radi?? ako nije njie i nikom ništa.

Nego kada ćeš mi odgovoriti koje više škole je pohađao taj tvoj brat Jack J Blanco i čije diplome Doktorata, Teologije ili Profesora on primio? vidi posebno me zanima šta ti KAŽEŠ koji ga je to Sveti Duh vodio dok je "parafrizirao Bibliju koju Adventisti koriste u subotnjim studijama"

Unapred hvala na odgovoru, milina je sa tobom diskutirati.

Dobro jutro Mona,

pa ti si zaista dala dobar kiomentar, evo da te podsetim sta si napisala:

Dobar dan Mona, zaista se nekako prijatno osecam kad videim tvje iskren izjave, i ja to visoko cenim.

A kad posmatras mnostvo, ili na stotine promasaja u kojima je taj Verni rob zaista pogresio, zar to ne ispadne da sva krivica pada na Jehovu, jer izgleda da nije dobro vodio Vernog roba. Zbog toga mislim da me razumes, da bi moglo da se desi, ne kazem da jeste, da oni koji sa strane slobodno ispituju mogu da znaju vise od onih koji su "u kuci". Nadam se da ces se sloziti sa mnom u tome.

mona: nema promasaja osim u tvojoj glavi, znaci shvat ida ti ne razumes istinu i onda ti neke stvari izgledaju kao promasaji, kada bi znao istinu shvatio bi sta je SVETLO istine...
Nema nikakvih gresaka roba, vec svetlo progresivnije sija i razotkriva istine....

Mika: Postovana Mona, zahvaljujem na najnovijoj dijagnozi da je kod Vernog roba nema propasaja, nego da su SVI promasaji u mojoj glavi.
Mona, nemam uverenje od pcihijatra niti imam nameru da ga trazim pa prema tome pristajem da si u pravu. Jesi li zadovoljna?

Medjutim, ipak da nas dvoje pogledamo samo nekoliko cinjenica:

RASLOVI PROMASAJI:

1. Da li znas da je tvoj prvi predsednik i osnivac JS Rasl vise puta putovao u Egipat da proucava piramide i egipatsku mitologiju?
Da li znas da je izjavio da su piramide gradnjen po Bojem planu i da sadrze vest za poslednje vreme?
Sta milsis, da li mu je tu "svetlost" Jehova dao, svetlost koja je progresivna ili mu ju je neko drugi dao?
Meni se cini da to i nije svetlost nego mrak, a da li je progreseivanh ili nije e to ne znam.

2. Da li znas da je Rasl napisao 7 knjiga u kojima je izneo tu "svetlost"?

3. Da li ti je poznato da je njegov naslednik predsednik Ruterford izjavio da su piramide gradjene po sotonskom planu, jer su ih gradili robov,
i da ne sadrze nikakvu vest za poslednje vreme. Sta mislis Mona, da li je to uopste svetlost ili totalni mrak?
Da li je ovde otkrivena veca svetlost ISTINE, ili suprotno istini?

4. Da li ti je poznato da je Ruterford odbacio svih 7 Raslovih knjiga zato sto sadrze mnoge neistine?
Ako ne verujes pitaj u skupstini gde mozes da kupis Raslove knjige i ja bi ih kupio.

Da li je to za tebe progresivno otkrivenje svetlosti istine ili totalna tama?
Da li ti onda verujes da je ovo vodio savrseni Jehova ili nenauceni i uobrazeni ljudi, koji su varali narod da ih Jehova vodi?
Kada sve to sagledas, da li je onda "promasaj samo u mojoj glavi, ili je mozda promasaj i kod Vernog roba?

RUTERFORDIVI PROIMASAJI:

1.Mona, da li ti je poznato da je Ruterford napisao knjigu "Milion sada rodjenih osoba nikad nece umreti?"
Da li je to progresivno svetlo istine ili neznanje i fantazija mraka?
Cinjenice svedoce, svi ti su pomrli. Onda u cijoj glavi je promasaj?

2. Da li ti je poznato da je Verni rob Ruterford prorekao da ce patrijarsi 1925 vaskrsnuti i preuzeti upravu ovoga sveta?
Da li je to bila progresesivna istina ili neistina? Cinjenice odgovaraju, patrijarsi do danas ne veskrsnuse niti preuzese upravu sveta.
Pa onda u cijoj glavi je promasaj?

3.Da li ti je poznato da je Verni rob Ruterford sagradio zamak u San Dijegu u koji je izjavio da ce nastaniti vaskrsle patrijarhe?
Ako ne verujes, i ako te put nanese u ove krajeve, javi mi se da te odvedem da vidis tu zdanio. Ja sam je licno video
Gradjevina je zaista luksuzna.
U njoj je uzivao Verni rom Ruterford sa sekretarima i u cekanju patrijaraha umro je u tom zaku 1942. godine, a nije se sreo sa patrijsrcima.
Pa Mona draga, reci mi da li je promasaj samo u mojo glavi ili u Ruterfordovoj glavi, a mozda je u obe.
Da li ti verujes da je u ovom bezumlju Jehova imao ikakve uloge? Ja ne verujem, to su samo ljudske fantazije,
Da li je nasa dobra Mona prihvatila progresivnu svetlost koju mi s polj ne mozemo razumeti, ili nesto potpuno strano?
Da li jos uvek verujes da ti sve razumes a mi nista? Da li si bas sigurna?

4. Da li ti je poznato, da je Knor, treci predsednik JS, ostro se suprotstavio Ruterfordovim fantazijama, prodao zamak koji do danas postoji
kao spomenik ljudskog bezumlja/ Ti si razumna ososba, vidis li sada da to uopste nije progresivno otkrivenje Jehovine istione njegovom naroda,
nego totalno lutasnje po mraku..
Da li je to promasaj u mojoj ili u njihovim glavama?.

5., Da li ti je poznato da je Knor odbacio svih 15 knjiga koje je Ruterford napisao zbog mnogobrojnih fantazija i promasaja?
Ako ne verujes pitaj gde mozes da kupis njegove knjige pa ako nadjes javi i meni i ja bih ih kupio.
Mona, da li jos uvek veruijes da je to Jehovino otkrivenje progresivne istine?

PRORICANJE SMAKA SVETA 1975.GODUBE I PROMASAJ

1. Dok sam bio mlad, Mona, tvoja braca po veri su me ubedjivala ovako: Da oni ZNAJU da je sedmica stvaranja trajala 49,000 doslovnih godina.
Oni takodje ZNAJU da je Adam stvoren 4026 pre n.e..
Oni takodje ZNAJU da ce istorija ljudska trajati 6000 godina i na kraju toga bice Armagedon koji ce unistiti nejehoviste i tada ce poceti
Hristovo hiljadugodisnje carstvo na zemlji.
Tih 6000 godina zavrsavaju se 1, januara 1975. godine.

2. Mona, uzalud sam ja ukazivao da nigde nijednom proroku ni Mojsiju nije otkrivena godina stvaranja Adama i da je proracun toga "prorostva"
netacan, jer Navuhodonosorov san nije prorocko, nego istorijsko vreme i da su to samo fantazije, oni su me ubedjivali da mene jos
nije obasjala Jehovina svetlost za to to ne mogu da razume.

3. Tvoj brat Sergije, dobar i posten mladic, koji je potpuno bio predan svome pozivu o ovjavljivanju smaka sveta, ubedjivao me je 1974. da kraj sveta dolazi za 8, meseci,
Spasice se samo oni koji budu u ladji sa Jehovinim svedocima.

Prvog januara pocinje Armagedon i hiljadugodisnje Hristovo carstvo na zemlji.
Da li se ta SVETLOS koja ih je tada obasjavala ispunila? Nije! Bile su to fantazije Vernog roba koji nema veze sa Jehovom,
jer Jehova ne objavljuje ovakve fantazije nego ISTINU koja ostaje ISTINA u svim vekovim.

4. I posle pola veka slusanja ovih fantazija i dokazivanja da su to zablude, ja dozivljeh pre sedmicu dana da jedan MUDRI LOGICAR, javno izjavi da
JS ne uce tako. Bio sam sokiran. Ne mogu da zamislim JS bez toga. To je osnova njihove hronologije i teologije.
Zar je sve palo u vodu?
I dok sam se onako osamucen pitao da li je to isti, i pozivao JS da nam to objasni, nijedan od njih se nije usudio da da odgovor,
ali dobra i plementita Mona pridruzila se Mudrom logicaru i potvrdila njegovu izjavu rekavsi: "Mi verujemo da si to nekakvi periodi a neznamo koliko su trajali".
Nisam verovao svojim ocima. Mona, bas ti hvala na toj SVETLOSTI. Pa to je ono sto sam ja bezuspesno pola veka dokazivao JS.
Posle toga, pre dva dan dodje moj dobri prijatelj Dejvid stresina JS. Mi kao braca zivimo godinama,

Dejvide, da li je istina ono sto kaze logicart i Mona.
Dejvid me je uverio da jeste istina. Mi smo potpuno odbacili verovanje i ucene o tim prorocanstvima.
Dejvide je jasno rekao: NEZNAMO kada je Adam rodjen.
NE ZNAMO koliko su trajali dani strvaranja,

Medjutim dodao je, ali ZANAMO da su to periodi za koje ne znamo koliko su trajali.
Mona, ne izgleda da cu ja doziveti da i to sto sada o tome ZANATE bude dokazano da ni to NE ZNATE nego smao nagadjate.

5.Kada sam ovo cuo od Dejivda, nekakav strah me je spopao pa sam mislio kako ce ovu promenu preziveti dobri i posteni vernici JS.

Mona, da li je za tebe ovo PROGRESIVNO OTKRIVENJE istne, ili davanje laznih izjava kojih su se posle toliko godina javno odrekli?

Mona, molim te oprosti mi sto cu te jos i ovo upitati:
Da li su milioni ljudi u svetu, koji su oko 140 godina odkako postoje JS, koji su te zavrzlame citali u vasim knjigama i casopisima, poznali istinu ili zablude?
Ko ce pred Jehovom odgovarati za laznu nadu koju su hiljade postenih ljudi prihvatili, a eto na kraju, uspostavilo se da je to bila obmana?

Samo jos jedno licno pitanje za tebe Mona. Zar ne vidis da je ucenje Vernog roba totalni promasaj?
Nemoj se varati time sto nesto sto iznose jeste istina, demonska najveca prevara je sto mesa istyinu i laz.
Secas se da je za vreme Hristovog kusanja u pustinji sotona reka i istinu: "U Pismo stoji napisano da ce zapovediti andjelima svojim da te cuvaju da ne zapnes nogom svojom." To je istina koju je i Sotona ponovi. Tako i u Kuli strazari nije sve lose, ima i dobrih poruka, ali uvek je otrov sakrivane u dobroj hrani opasnije, jer ga zrtve uzimaju neprimetno i umiru.

Zato draga Mon, ja ti kao svojoj kcerki govori. razmisli gde si. Prouc tolike dokaze koji su ti stavljeni na uvid samo na ovoj teme, a da ne govorimo o hiljadam drugih.
Nadam se da vidis da je to izvor bez zive vode, i nema tu sakrivene svetlosti, nego tama nad tamom.
A ti drago dete razmisli dobro.

Izaja 51
7 Poslušajte me koji znate pravdu, narode, kojemu je u srcu zakon moj. Ne bojte se ruženja ljudskoga i od huljenja njihova ne plašite se.

8 Jer će ih moljac izjesti kao haljinu, i kao vunu izješće ih crv; a pravda moja ostaje dovijeka i spasenje moje od koljena na koljeno.

Pozdrav Mika
Grčki neznaš ni Marka 12,29 ne poznaješ Hristos Adventizmu varalica i prevarant hajd sad da vidimo znaš li koliko je knjega napisao Adventistički Isus Ellen G White?? kada mi na ovo daš tačan odgovor onda idemo dalje da vidimo šta ti još znaš o mnogobrojnim POSVEĆENIM fantazijama i promašajima u Adventizmu i naravno budeš li smogao snage ih priznati(zbog ega) kako JEHOVINI SVEDOCI sveoje greške priznaju znajući da nisu bezgrešni.
Nego kako ste do juče sabirali te vaše Bogove iz množine da vam zbir bude uvek jedan?? nije li nako: 1+1+1=1 a pošto velik ego i ne priznajete fantaziju od juče ih sabirate vako: 1x1x1=1 i opet im zbir uvek jedan.
Jesi li svatio poentu dragi MIka? ne bi reko zato će se ispuniti ta proročanstva što ti ih ja na početku posta citirao.

Samo mi kaži koji to Sveti Duh vodi Adventizam kada je u pitanju sabiranje Bogova a da im zbir uvek bude jedan?

Smesko,
vidium da si gore prilozio nekoliko komentara nemenjenih meni.
Hvala ti sto toliko mnogo dajes do moga misljenja.
Posto neprestano ponavljas isoi ne mislim da je razumno da trosim svoje, tvoje i drugih vreme u ponavljanju.

Posto insistoras da ti napismm kako Adeventisti u SVOJIM Biblijam pise rec sotona, malim ili velikim slovo, pa da ti jos jednom odgovorim:

Tebi je poznato da Adventisti nemaju SVOJU Bibliju nego se koriste svim prevodima koji postojer.

A cim budu imali svoju Bibliju, ako je ikada i budu imali, budi siguran da cu to proveriti i odmah cu ti javiti.

A dotle dok Adventisti ne budu imali svoju Bibliju, zadovolji se sa sedam prevoda koje sam ti prilozio koji
dokazuju da se imenica djavo uvek pise malim slovom. Isto tako i tam gde se kaze da je sotona bog ovoga sveta,
svakako on nije Bog nego sotona, buntovnik, zato se ta rec pise malim slovom.

A ti slobodno trubi da ter ja lazem nema problema to je slika tvoga razumevanja i kulture.
Isto tako pisi oboje velikim slovom niko ti ne brani, jer tako i verujes, ali ne i ja.

Ajde da si mi ziv i zdrav

Smesko,
vidium da si gore prilozio nekoliko komentara nemenjenih meni.
Hvala ti sto toliko mnogo dajes do moga misljenja.
Posto neprestano ponavljas isoi ne mislim da je razumno da trosim svoje, tvoje i drugih vreme u ponavljanju.

Posto insistoras da ti napismm kako Adeventisti u SVOJIM Biblijam pise rec sotona, malim ili velikim slovo, pa da ti jos jednom odgovorim:

Tebi je poznato da Adventisti nemaju SVOJU Bibliju nego se koriste svim prevodima koji postojer.

A cim budu imali svoju Bibliju, ako je ikada i budu imali, budi siguran da cu to proveriti i odmah cu ti javiti.

A dotle dok Adventisti ne budu imali svoju Bibliju, zadovolji se sa sedam prevoda koje sam ti prilozio koji
dokazuju da se imenica djavo uvek pise malim slovom. Isto tako i tam gde se kaze da je sotona bog ovoga sveta,

A ti slobodno trubi da ter ja lazem nema problema to je slika tvoga razumevanja i kulture.
Isto tako pisi oboje velikim slovom niko ti ne brani, jer tako i verujes, ali ne i ja.

Ajde da si mi ziv i zdrav

Pozdrav Mika

Ništa ništa drago mi je da te baš ja mogu izvesti na brazdu i uputiti na pravi put.

Kažeš: Tebi je poznato da Adventisti nemaju SVOJU Bibliju nego se koriste svim prevodima koji postojer.

Ako Ako tako treba biće nešto od tebe. odriči se Mika i Grba i Biblija kada je to BEZKONTROLE promašaj i fantaziranje.
Samo nastavi i odrekni se i ostalih uredbi ljudskih i ne huli na jedinog premudroga Boga i spasitelja našega JEHOVU.

Kažeš: Isto tako i tam gde se kaze da je sotona bog ovoga sveta,

Dakle u ime Adventizma svedočiš kako laže ta Biblija kada Sotonu "S" veliko slovo (kao kod Adventista) napisano da je Bog sa "B" veliko slovo ovoga seta koji oslijepi razume nevjernika, da im ne zasvijetli vidjelo jevanđelja slave Hristove.
Ako u Bibliji pod grbom Adventista piše Bog sa "B" veliko slovo i Sotona sa "S" veliko slovo po čemu si ti onda zaključio da je to moje verovanje, vidiš li sada Mika šta to znači biti bez ikakve kontrole??

Nego kada ćeš ti meni odgovoriti koje više škole je pohađao taj tvoj brat Jack J Blanco i čije diplome Doktorata, Teologije ili Profesora on primio? vidi posebno me zanima šta ti KAŽEŠ koji ga je to Sveti Duh vodio dok je "parafrizirao Bibliju koju Adventisti koriste u subotnjim studijama"

Trubim Mika Trubim ne bi ti osvetlilo da te izvedem na brazdu i uputim na pravi put, E i šta je u tome loše? ne prozivam te ni ludakom ni odpadnikom kako ti mene tim Adventističkim ljubaznim rečima, šta kažeš Mika imam li ja pravo?

Smesko. Mika je odgovorio mesto mene!

MOZDA MISLIS NA OVO:

Hvala ti na oglašavanju i reklamiranju Jehovinih Svjedoka.

Da ti pomognem malo :

Propovjedanje u Rumunjskoj

”Jedan je objavitelj odlučio propovijedati u vlaku od kupea do kupea. Reakcija ljudi bila je uglavnom povoljna, no u posljednjem su kupeu nastale neke teškoće. Nitko od putnika nije želio uzeti primjerak naših časopisa. Konačno je jedan čovjek, prilično uzbuđeno, ustao i povikao: ’Bacit ću sve vaše časopise kroz prozor! Zašto nam toliko dosađujete s vašom religijom?‘ Objavitelj je prijazno odgovorio da bi, čak i ako bi naše časopise bacio van, netko drugi mogao izvući korist iz njegovog postupka — oni koji bi ih pokupili. Čovjek je primijetio smirenost objavitelja i to ga se toliko dojmilo da je uzeo časopise i počeo ih sam dijeliti drugim putnicima u kupeu. Začudo, svi su uzeli časopise. Nakon što ih je razdijelio nije više imao primjerak za sebe. Zato ga je objavitelj upitao: ’Gospodine, ne želite li primjerak za sebe?‘ Nato je čovjek zgrabio jedan časopis od putnika koji je imao dva primjerka i rekao: ’Sada je jedan primjerak dospio i do mene!‘ “

U mnogim zemljama djelo propovijedanja Jehovinih svjedoka povremeno izaziva protivljenje svećenstva kršćanstva. U Rumunjskoj su svećenici pravoslavne crkve često bijesni na Svjedoke. No, to ne može zaustaviti Jehovu da blagoslovi svoj narod za ljubav koju iskazuje njegovu imenu.

Jedan pokrajinski nadglednik piše:

”Zajedno s mjesnom skupštinom išli smo u službu u seosko područje. Bilo nas je stotinu braće. Iznajmili smo autobus s kojim smo se odvezli 50 kilometara u područje u jedan gradić. Pozvali smo mnoge na javno predavanje koje se trebalo održati u Domu kulture. Čim je sastanak počeo, pojavio se pravoslavni svećenik kako bi ga ometao. Policajci su ga pokušali zaustaviti. Ipak, nije se dao smiriti. Uspio je prekinuti sastanak kad je razbio staklo na glavnim ulaznim vratima. Međutim, mnogi se mještani nisu nimalo slagali sa svećenikovim ponašanjem. Svim prisutnima se tada moglo dati temeljito svjedočanstvo i razdijeljena je velika količina literature.“

Nažalost, u nekim je dijelovima zemlje vrlo malo Svjedoka. Kad je u pokrajinu Oltul prvi put došao opći pionir, naišao je na samo devetero braće u cijeloj pokrajini i na ogromno područje u kojem je trebalo propovijedati. Nakon godinu dana broj Svjedoka porastao je na 27, od kojih su petero bili ponovno aktivirani objavitelji. Pionir se nastanio u Corabiji, gdje nije bilo niti jednog Svjedoka. Nakon što su Svjedoci samo 45 dana bili u gradu, protestirao je mjesni paroh na radiju Craiova protiv njihovog djela. Rekao je da su Corabiju ”preplavili“ svojim učenjem, pokušavajući navesti ljude da promijene svoju religiju. Napadi su potrajali, s namjerom da se djelo zaustavi te da se naruši glas Svjedoka u tom području. Sve je dostiglo vrhunac kad su braća bila na oblasnom kongresu u Bukureštu. Nakon svoje službe u crkvi dao je pravoslavni paroh Corabije snažnu obavijest: ”Svi bismo trebali održati ulične demonstracije kako bismo naveli policiju da poduzme mjere protiv Svjedoka koji su svojim publikacijama zarazili cijelo područje i zatrovali ljude.“ No, upravo u noći prije nego što je bio predviđen prosvjed, dogodilo se nešto neobično. Grupa vandala razorila je katedralu i gradski Dom kulture. Zato prosvjedni skup nikad nije održan!

Saslušajte bivse Jehovinih svedoke

Poznato vam je da Kula stražara ne dozvoljava svojim članovima kontakt sa bivšim članovima organizacije.
U ovom videu možete čuti svedočanstva ljudi koji su napustili organizaciju.

!

Sa prevodom na nas jezik!!!

Indoktrinacija Jehovinih svedoka je dug proces.
Još teže je nekom kome je mozak ispran dokazati da je učenje Kule stražare antihrišćansko.
Zato pogledajte ovaj video koji je napravio neko ko je uspeo da se otrgne iz kandži Kule stražare .

Izaja 51
7 Poslušajte me koji znate pravdu, narode, kojemu je u srcu zakon moj. Ne bojte se ruženja ljudskoga i od huljenja njihova ne plašite se.

8 Jer će ih moljac izjesti kao haljinu, i kao vunu izješće ih crv; a pravda moja ostaje dovijeka i spasenje moje od koljena na koljeno.

Pozdrav Mika
Grčki neznaš ni Marka 12,29 ne poznaješ Hristos Adventizmu varalica i prevarant hajd sad da vidimo znaš li koliko je knjega napisao Adventistički Isus Ellen G White?? kada mi na ovo daš tačan odgovor onda idemo dalje da vidimo šta ti još znaš o mnogobrojnim POSVEĆENIM fantazijama i promašajima u Adventizmu i naravno budeš li smogao snage ih priznati(zbog ega) kako JEHOVINI SVEDOCI sveoje greške priznaju znajući da nisu bezgrešni.
Nego kako ste do juče sabirali te vaše Bogove iz množine da vam zbir bude uvek jedan?? nije li nako: 1+1+1=1 a pošto velik ego i ne priznajete fantaziju od juče ih sabirate vako: 1x1x1=1 i opet im zbir uvek jedan.
Jesi li svatio poentu dragi MIka? ne bi reko zato će se ispuniti ta proročanstva što ti ih ja na početku posta citirao.

Samo mi kaži koji to Sveti Duh vodi Adventizam kada je u pitanju sabiranje Bogova a da im zbir uvek bude jedan?

Odgovor:

Smesko evo da ti odgovorim i na ovo poitanje;

Tebe zanima odgovor na Hristovo pitanje: Kako govore knjizevnici da je Hristos sin Davideov?.
Jer sam David kaza DUHOM SVETIM rece Gospod, Gospodu mojemu; sedi meni s desne strane dok polozxim neprijatelje tvoje podnozju nogama tvojim." Marko 12,38.

Pa eto Smesko, prema Davidu za koga Hristos kaze da je pod uticajem Duha Svetoga, Bog Otac (grcki Kurios) Govori o Bogu svome Sinu (takodje Kurios) ne zove se YHWH,

Znaci da Jehovini svedoc ponovo grese sto Boga oca nazivaju YHWHom i tamoi gde u originalu ne pise. To je kvarenje Biblije.
Oni isto gresi i u tome sto Hrista, koga Bog otac naziva Bogom, nazivaju stvorenim bicem. Dakle oba su Kirious.
Drugo, Hristos nije isporavio Davida sto ga je nazvao Bogom.

Eto Smesko pa nemoj vise da kazes da ti nismo ogovorili

]Saslušajte bivse Jehovinih svedoke

Poznato vam je da Kula stražara ne dozvoljava svojim članovima kontakt sa bivšim članovima organizacije.
U ovom videu možete čuti svedočanstva ljudi koji su napustili organizaciju.
Smesno to su lazi...
To sto neko nesto kaze nije merodavno...
I da je bivsi JS... cim vise nije Js naravno da moze da laze :)
a mozda nije nikada ni bio JS....

Miki,

da promasaji su u tvom razumevanju toga sta je istina i kako se dolazi do istine...
ti ne vidis istinu,, ja sam je nasla i prepoznala...
Ko je u mraku ne moze da vidi istinu....

Vec sam ti objasnila kako Bog progresivno otkriva istinu...
i sta je SVETLO istine,
tako da mi dzabe navodis navodne promasaje...
Ti gledas ljudskim ocima ono sto se treba duhovno razgledati...
Da razgledavas duhovno, morao bi priznati sta je sve dobro u ucenju JS...
niko drugi nema priblizno toliko dobra u svom ucenju...
A dobro potice od Jehove...
Hoces reci da je neko u mraku ako zivi morallno, ako razvija hriscansku ljubav?
To je ono sto upravo JS i rade po ugledu na Boga ... i zive u skladu sa Bozjom reci, Biblijskom naukom...
ne znam da iko drugi to radi...a i ne moze jer nema potporu svetog duha...
I to je dokaz da Bozji duh podrzava svoje sledbenike, jer se mogu pridrzavati Bozje reci u praksi...
za razliku od ostalih koji ne mogu...
koji zive u mraku i rade dela mraka...
Kao sto je i Isus rekao " po plodovima cete ih poznati"
Tako se danas Bozji narod prepoznaje po svojim plodovima..

Rasel i ostali su samo ljudi i pojedinci koji su postepenim istrazivenjem Biblije i Bozjim vodjstvom dosli do istine...
A danas je cela istina razotkrivena...
a i nisam videla da neko bolje poznaje istinu od JS...
Jer Bog sojim duhom razotkriva istinu...

I ne razumes, MI ne sledimo coveka nego Boga Jehovu...
A poglavar nase hriscanske skupstine je Isus Hrist...

I oni ne prave greske...

znaci nema promasaja ko nadje ISTINU :cao:

a ja sam je nasla i zahvalna sam tome Bogu Jehovi :heart:
ZIVIM NA SVETLU U LJUBAVI I DOBRO MI JE TAKO...
Sta da razmislim? DA LI SU LJUBAV, SVETLO, DOBROTA DOBRI?
Naravno da jesu, razmislila sam odavno kada sam svoj zivot predala Bogu...
Imam licno iskustvo sa Bogom i uverila sam se gde je "izvor zive vode"
Uverila sam se u praksi u Bozansku ljubav i zastitu...
a ti to iskustvo nemas
svaki dan imam dokaz da je Bog sa mnom :heart:

pozzdrav

ps naveo si puno netacnih informacija kao i ovo PRORICANJE SMAKA SVETA
...JS ne proricu smak sveta to bi trebao da znas to je osnovno...
znaci kacis se za neke nebitnestvari a temeljne Biblijske nauke zaobilazis...
I ne vidim cemu poenta iznosenja neistina o JS...

Poslednja izmena:
Odgovor:

Tebe zanima odgovor na Hristovo pitanje: Kako govore knjizevnici da je Hristos sin Davideov?.
Jer sam David kaza DUHOM SVETIM rece Gospod, Gospodu mojemu; sedi meni s desne strane dok polozxim neprijatelje tvoje podnozju nogama tvojim." Marko 12,38.

Pa eto Smesko, prema Davidu za koga Hristos kaze da je pod uticajem Duha Svetoga, Bog Otac (grcki Kurios) Govori o Bogu svome Sinu (takodje Kurios) ne zove se YHWH,

Znaci da Jehovini svedoc ponovo grese sto Boga oca nazivaju YHWHom i tamoi gde u originalu ne pise. To je kvarenje Biblije.
Oni isto gresi i u tome sto Hrista, koga Bog otac naziva Bogom, nazivaju stvorenim bicem. Dakle oba su Kirious.

Pozdrav Mika

Bez kontrole bauljaš u mraku i dgovaraš na ono što te niko ništa ne pita, Miko Marko 12,29 ne 12,38 ne 12,58 niti 12,88. Miko ima li u Advenistiščkim Biblijama Marko 12,29 ako nema nama nema potrebe da mi citiraš bilo šta drugo kada proveravam šta imate u tim vašim Biblijama.
Dobo hajd da ti učinim po volji kada već hoćeš da evanđeliziraš Marka 12,38 molim da mi kažeš šta si ti svatio iz tog citata,

Kašeš: Pa eto Smesko, prema Davidu za koga Hristos kaze da je pod uticajem Duha Svetoga, Bog Otac (grcki Kurios) Govori o Bogu svome Sinu (takodje Kurios) ne zove se YHWH,

Molim da mi obijasniš sledeće:

Prvo i prvo koji je taj David?
Pa onda pod kojim uticajem Svetog Duha je Hristos? šta ti Miko podrazumevaš kada kažeš "Isus pod uticajem"??
Ko je taj tvoj Bog Otac? izjasni se, evanđeliziraj mi šta je tebi taj tvoj Bog Otac?
U prevodu šta znači Kurios i naravno pošto znaš Grčki napiši mi ovde kako se piše "Od kuće do kuće" na Grčkom.
Koji Kurios govori kojemu Kuriosu odnosno koliko Kuriosa ti kažeš da ima po Adventističkoj statistici?
Na kraju molim budi toliko ljubazan pa mi pojasni koji Kurios se ne zove YHWH a pak koji Kurios se zove YHWH?

Pošto blatite JEHOVINE SVEDOKE hoću da vidim šta jedan Adventista zna ume i može, izvoli Mika evanđeliziraj pitanja su ti postavljena a ako ih nisi razumeo kaži jer ja sam spreman da ih pojasnim. Unapred zahvalan na tvom uloženom trudu i zapamti kako seješ tako ćeš i žnjeti, Miko šta ti kažeš dal sam ja u pravu?

Miko šta ti kažeš da ovde piše?
ויען ישוע וידבר אליו הראשנה לכל המצות היא שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד׃
A ovde?
ο δε ιησους απεκριθη αυτω οτι πρωτη παντων των εντολων ακουε ισραηλ κυριος ο θεος ημων κυριος εις εστιν
E a šta ti kažeš da ovde napisano?
ἐν οἷς ὁ θεὸς τοῦ αἰῶνος τούτου ἐτύφλωσεν τὰ νοήματα τῶν ἀπίστων εἰς τὸ μὴ αὐγάσαι τὸν φωτισμὸν τοῦ εὐαγγελίου τῆς δόξης τοῦ Χριστοῦ ὅς ἐστιν εἰκὼν τοῦ θεοῦ.

Miko ako se dotakneš ovoga ti sam ćeš sebi rušiti taj tvoj posvećeni ali bez kontrole Adventizam.

Miko a šta ti misliš da ovde piše:
καὶ ταῦτα τὰ δικαιώματα καὶ τὰ κρίματα ὅσα ἐνετείλατο κύριος τοῖς υἱοῖς ισραηλ ἐν τῇ ἐρήμῳ ἐξελθόντων αὐτῶν ἐκ γῆς αἰγύπτου ἄκουε ισραηλ κύριος ὁ θεὸς ἡμῶν κύριος εἷς ἐστιν

A ovde?
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה ׀ אחד ׃

Dragi moj Miko uzimaj si dovoljno vremena i ne žuri sa odgovorom već preispitaj Adventističku posvećenu Teologiju da ne bi ovde Bez Kontrole napisao gluposti i da se blamiraš.
Kad već hoćeš da evanđeliziraš evo ti prilike pokaži mi taj posvećeni duhovni Adventizam, evanđeliziraj dragi moj Mika da ja proverim koji Sveti Duh vodi tebe i sav Adevntizam, naravno interesira me kakve to više škole ti imaš kada si sebi dao za pravo da ismejavaš i unižavaš neistomišljenike.

Dragi moj Miko razlike radi i za početak ja ću te dovesti na brazdu i uputiću te na pravi put ovim stihom:
http://bible.cc/mark/12-29.htm

Poslednja izmena:
Smesno to su lazi...
To sto neko nesto kaze nije merodavno...
I da je bivsi JS... cim vise nije Js naravno da moze da laze :)
a mozda nije nikada ni bio JS....
A zasto bi lagao ?
Bivsim svedocima je cilj da pomognu vama koji ste robovi kule da vas vrate Bogu da ne izgubute spasenje.
A laganjem nebi uspeli.
Niti bi laganjem imali sta od toga.
Da nije neko ko je bivsi svedok zaboravio sve u istom trenutku sta se tamo desava?
Ti nisi ni pregledala te klipove ,jer ti kula neda da nebi videla njene zablude,nego automatski za sve kazes da je laz i vise puta smo te uhvatili da ti sama to cinis.
Sta je tacno na tom klipu laz i zasto !

A zasto bi lagao ?
Bivsim svedocima je cilj da pomognu vama koji ste robovi kule da vas vrate Bogu da ne izgubute spasenje.
A laganjem nebi uspeli.
Da nije neko ko je bivsi svedok zaboravio sve u istom trenutku sta se tamo desava?
Ti nisi ni pregledala te klipove ,jer ti kula neda da nebi videla njene zablude,nego automatski za sve kazes da je laz i vise puta smo te uhvatili da ti sama to cinis.
ajde prestani da LAZES

A zasto bi lagao ?
A laganjem nebi uspeli.

Kažeš : ˝ A zasto bi lagao ? ˝

To je kao da postavljaš pitanje; zašto bi lagao član obitelji koji je isteran iz nje kada bi ga pitali o toj obitelji?
----------------------------------------------------
Kažeš : ˝ Bivsim svedocima je cilj da pomognu vama koji ste robovi kule da vas vrate Bogu da ne izgubute spasenje.˝

Bivšim Jehovinim Svjedocima je cilj da potkopavaju, omalovažavaju i ismijavaju Jehovinu organizaciju, kao što je to cilj i nekima na ovom forumu.
---------------------------------------------------
Kažeš : ˝ A laganjem nebi uspeli. ˝

Kako ne, uspijeli bi kod onih kojima je otac laži, bog ovoga svijeta, i njihov bog.
Kažeš : ˝ Da nije neko ko je bivsi svedok zaboravio sve u istom trenutku sta se tamo desava? ˝

Radniku firme koji je dobio otkaz svi su krivi, samo je on u pravu.
Kažeš : ˝ Sta je tacno na tom klipu laz i zasto ! ˝

Kada shvatiš da je osim neistine i poluistina ustvari laž, tada ćeš dogurati na veći nivo svijesnosti.

Odgovor:

Psalmi 110:1 - Jehova je rekao Gospodinu mojemu: “Sjedi meni zdesna dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim!”

”GOSPODIN reče mome Gospodinu, sjedni meni s desne strane, dok ne učinim tvoje neprijatelje tvojim podnožjem.“ Tako glasi prijevod Psalma 110:1 prema King James Version.

”Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: ...“ (Svarnost prijevod).

Prema tome, ”GOSPODIN“, pisano velikim slovima, odnosi se na samog svemoćnog Boga Jehovu. Iako King James Version potvrđuje božansko ime koristeći ”GOSPODIN“ za razliku od ”Gospodin“, to nije prvi prijevod koji brka ove titule jer je već drevna grčka Septuaginta, koja je prevedena s hebrejskog, u kasnijim prijepisima koristila titulu ”Gospodin“ za Jehovu.

Zašto ?

Zato što je titula ”Gospodin“ zamijenila božansko ime, Tetragramaton (יהוה). Izučavatelj A. E. Garvie kaže: ”Korištenje titule Gospodin [kýrios] može se najjednostavnije i najvjerojatnije objasniti tako što se ta titula u židovskoj sinagogi koristila umjesto saveznog imena Yahveh [Jehovah] kad su se čitala Pisma.“

Svi su braća, bili bogati ili siromašni

Po završetku Drugog svjetskog rata mnogi Jehovini svjedoci koji su živjeli u Europi i Aziji trebali su hranu, odjeću i krov nad glavom. Jehovini svjedoci iz drugih zemalja poslali su tone odjeće i hrane svojoj duhovnoj braći u Europi, na Filipinima i u Japanu. Oni koji su živjeli u Sjedinjenim Državama i Kanadi slali su humanitarnu pomoć u Austriju, Belgiju, Čehoslovačku (danas Češka Republika i Slovačka), Englesku, Finsku, Francusku, Grčku, Italiju, Mađarsku, Nizozemsku, Njemačku, Poljsku i Rumunjsku.

U novije vrijeme, u ljeto 1994, volonterski tim Jehovinih svjedoka iz Europe pohitao je u pomoć svojoj kršćanskoj braći i sestrama u Africi. Izbjeglice iz Ruande smještene su u dobro uređene izbjegličke logore, a otvorene su i poljske bolnice za pružanje liječničke pomoći. Poslane su ogromne količine odjeće, pokrivača, hrane i biblijske literature kako bi se pružilo pomoć izbjeglicama kojih je bilo preko 7 000 — gotovo tri puta više nego što je tada u Ruandi bilo Jehovinih svjedoka.

Dvije godine kasnije, 1996, izbio je rat na istoku Demokratske Republike Kongo. Usjevi su bili uništeni, rezerve hrane opljačkane, a opskrbni putevi presječeni. Većina ljudi mogla si je priuštiti samo jedan obrok dnevno, što je dovelo do neishranjenosti i bolesti. Jehovini svjedoci iz Europe brzo su krenuli u akciju. Tim za pružanje pomoći, u kojem su bili i liječnici, doputovao je avionom te donio lijekove i novac. Do lipnja 1997. Jehovini svjedoci iz Belgije, Francuske i Švicarske prikupili su pola tone lijekova, 10 tona krekera bogatih proteinima, 20 tona druge hrane, 90 tona odjeće, 18 500 pari cipela te 1 000 pokrivača. Ukupna vrijednost svega toga iznosila je preko 800 000 eura.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back