Духовни геноцид Црне Горе

Ма јели? Стандардизовали?:D

Смејуријаааа....:lol:

:hahaha: ма пушћи их јадне... несој од несоја... имитирају ујке са њиховим имбецилним кованицама и "околокућним водопишалима"... па морају и
они нешто да измисле да су пошћебни

шћ.........шћ...........шћ------------ :zcepanje:

Почевши од тога да је у Црној гори, министар неписмен, говорећи болесан, место болестан, па до великог финала, ангажовањем, Хрватског филозофа, Украјинског социолога, и не позивајући ниједног црногорског, ако већ не могу од презира српског лингивисту, тренутно у Црној гори је на велика врата почела стандардизација (фарса)великоцрногорског језика уз принцип пиши као што збориш читај како је написано! Уз обавезу да не сме нико екавицом да прича а камоли да пише!

Толико о братској љубави два народа!

ОВОМ ПРИЛИКОМ ЧЕСТИТАМ МОНТЕНЕГРИНИМА НОВИ ПРАВОПИС СА ДВА НЕПОЗНАТА МОДЕРНОЈ НАУЦИ НОВА СЛОВА!

Hvala na cestitkama uz jednu malu ispravku. Modernoj nauci nije nista nepoznato, posebno ne slova :mrgreen:

Elem, tamo negde u planini... (... ravnine nema osim vijuga mozhdanijeh...) zasedao plemenski savjet plemena Lovqejena...
predlagali chlana za LANU... (LovqejenskuAkademijuNaukaiUmjetnosti... pr.au...)
ustade jedan i veli: "...ja predlazhem Mila Jovovog za clana Lanu..." i shjede...
..."A, shto, pobogu...???"
..."Njegov djed je razgonio turke na buljuke, otac mu se iskazao u socijalistichkoj obnovi i izgradnji, a i on je bogami dao valjan doprinos za razvoj plemena, cuvajuqi koze, tako da ja glasam da bude chlan LANU..."
..."Pa, kako qemo da ga biramo kad je nepismen,,,???"...
..."Ih, pa neqemo ga za dopisnog nego za redovnog chlana..."... :hahaha::hahaha::hahaha:

Elem, tamo negde u planini... (... ravnine nema osim vijuga mozhdanijeh...) zasedao plemenski savjet plemena Lovqejena...
predlagali chlana za LANU... (LovqejenskuAkademijuNaukaiUmjetnosti... pr.au...)
ustade jedan i veli: "...ja predlazhem Mila Jovovog za clana Lanu..." i shjede...
..."A, shto, pobogu...???"
..."Njegov djed je razgonio turke na buljuke, otac mu se iskazao u socijalistichkoj obnovi i izgradnji, a i on je bogami dao valjan doprinos za razvoj plemena, cuvajuqi koze, tako da ja glasam da bude chlan LANU..."
..."Pa, kako qemo da ga biramo kad je nepismen,,,???"...
..."Ih, pa neqemo ga za dopisnog nego za redovnog chlana..."... :hahaha::hahaha::hahaha:
:zcepanje:

Zove kum kuma u Beograd da mu gore sredi posa' za malog pa veli:
-Dje si kumasine moj dobri, sto mi cinis?
-O pa dje si mi moj dobri i preposteni kumaro, kako si mi?
-Eto dobro je, nego te nazvah da te nesto pitam...
-Pitaj kumaro vazda sve za tebe...
-Ma ovi moj mali bi da ide gore kod tebe pa ne znam mozes li mu pomoc sto oko posla!!!
-Kako ne mogu kume pobogu!!! Pa ovamo su na svim vaznijim funkcijama nasi ljudi,
evo zaposlicu ga kod mene u partiju, bice mi knjigovodja i imace platu 3000€.
-uf ne moj mi to kume, daj nesto malo teze a da je manje placeno!!!
-Ma nema frke kume, evo proguracu ga u skupstinu Srbije, treba samo da bude redovan na zasijedanja, ponesto piskara i kad mu se rece da glasa digne ruku a imace platu 2000€.-Ne moj ni to kumaro, daj bre nesto teze nesto mnogo teze a da naije placeno vise od 300€!!!

-E kume Boga mi za to ti je ovamo potreban fakultet...

Back