Duhoklonuce

ja mislim da je ona odbrambeni mehanizam, nizi gard, nismo vise deca da stalno padamo i ustajemo
tone ovaj svet, a i mi svi zajedno sa njim, ja sam samo realan, recmo da nije ovo veliki potop, kao kraj sveta, ali se jesmo uputili opet ka velikoj depresiji, mi depresivni smo samo vrsta vesnika/glasnika, evidentno najrasprostranjeniji, tako da nije u redu da se kaze da smo bolesni, vi ste ostali samo malo slepi kod ociju, a mi smo tu da vas pripremimo, da se ne iznenadite, i pobegnete u apatiju, letargiju itd, i druga stanja koja nisu pozeljna kao depresija

tuga je prirodna, mi moramo da budemo tuzni, prosto jer su takve okolnosti, nemoguce je biti srecan i radostan u danasnjem svetu, to prosto nije normalno

Sada znam na šta si konkretno mislio. Povezao si Veliku ekonomsku depresiju sa psihičkim poremećajem- sa depresijom.

Sada znam na šta si konkretno mislio. Povezao si Veliku ekonomsku depresiju sa psihičkim poremećajem- sa depresijom.
pa pise ti da smo mi [malo] rastrojeni, mozda ja isuvise povezujem nasiroko, i discipline, i doba, i licno i opste, ... valjda cemo se razumeti, ipak ne pisem esej, doktorat ili slicno, a trebalo bi mi mnogo vise vremena da bas napisem solidan esej, sastav, racunam na forumu smo, pa ne moram da bas pazim i na interpunkciju itd
ali da, u pravu si, a ja znam da nadrobim, nabacam, pa onda da se to sredjuje, ili vadi odatle deo po deo
recimo da zivimo u velikoj depresiji? siguirno je veliki % ljudi morao da ima depresiju
pola sveta u ratu ili ratnoj psihozi - takodje i njioh moramo da uzmemo u obzir
da kazemo da za depresiju potoje objektivni i subjektivni razlozi

Poslednja izmena:
pa pise ti da smo mi [malo] rastrojeni, mozda ja isuvise povezujem nasiroko, i discipline, i doba, i licno i opste, ... valjda cemo se razumeti, ipak ne pisem esej, doktorat ili slicno, a trebalo bi mi mnogo vise vremena da bas napisem solidan esej, sastav, racunam na forumu smo, pa ne moram da bas pazim i na interpunkciju itd
ali da, u pravu si, a ja znam da nadrobim, nabacam, pa onda da se to sredjuje, ili vadi odatle deo po deo
recimo da zivimo u velikoj depresiji? siguirno je veliki % ljudi morao da ima depresiju
pola sveta u ratu ili ratnoj psihozi - takodje i njioh moramo da uzmemo u obzir
da kazemo da za depresiju potoje objektivni i subjektivni razlozi

Slažem se u potpunosti. U toku trajanja Velike ekonomske depresije i ratova, i kasnije, bilo bi čudno da su se ljudi ponašali kao da se ništa nije dešavalo.

I to su objektivni razlozi za depresiju.

Slažem se u potpunosti. U toku trajanja Velike ekonomske depresije i ratova, i kasnije, bilo bi čudno da su se ljudi ponašali kao da se ništa nije dešavalo.

I to su objektivni razlozi za depresiju.
moze da se izvuce cak i analogija sa nama: lude dvadesete, velika depresija, 2. svetski rat
a kod nas, ako smo se ludo zabavljali kao mladi, pa uleteli u gradj. rat, rasturanje ex-yu, pa srj, hiperinflacija ...

The Great Depression (1929-1939) was the worst economic downturn in modern history. The preceding decade, known as the “Roaring Twenties,”...

https://www.history.com/news/life-for-the-average-family-during-the-great-depression

opet se ja rasplinjavam - ovo sam samo morao da zaokruzim misao od juce, a u stvari me ova tema zanima sa religioznog aspekta najvise, ali moze biti da sam zalutao na podforum :eek:

Back