gost 359504
Primećen član
- Poruka
- 745
uvek preko reka dodju te istrebe sto valja one srecnije samo cipujuU proljeće 1994. godine iznajmio sam tri riječna broda, kojima sam se uputio na četveromjesečnu ekspediciju po sibirskoj rijeci Ob, od Novosibirska do Saleharda i natrag. Cilj ekspedicije bilo je uspostavljanje ekonomskih odnosa s predjelima Dalekoga Sjevera.
Ekspedicija je nazvana "Trgovačkom karavanom". Najvećim od brodova bio je putnički brod "Patrice Lumumba". (U zapadno-sibirskom riječnom brodarstvu brodovi su zanimljivih naziva: "Marija Uljanova", "Patrice Lumumba", "Mihail Kaljinjin", kao da drugih povijesnih ličnosti nije bilo). Na velikom brodu "Patrice Lumumba" bio je smješten štab karavane, s izloženim proizvodima što su ih izradili sibirski poduzetnici, s trgovinom.
Karavana je trebala prijeći tri i pol tisuće kilometara do sjevera, posjetiti relativno gusto naseljena mjesta, poput Tomska, Njižnjevartovska, Hanti-Mansijska, Saleharda, pa tako i manja, do kojih je moguće dospjeti s teretom u samo kratkome plovnom razdoblju.

a ondak ako ne ide chip za pocetak novim tehnologijama marvu ucinis urbanom prestiznom ipak je odraz prestiza najnoviji fon jelte,,,elem ti sto kapiraju protok energije u svemiru tchak i na planeti ne valjaju isto ko ni indijanci

ih pricaj mi o tomeOsobe nadahnute njegovim duhom naći će način da se uzdignu iz svake teške situacije. Vi ste nezavisna osoba koja ceni svoju slobodu.

nez sta je gotivnije drugi ili prvi ili prvi ili drugi ?Odličan ste učitelj, umetnik, spretan govornik.