Dugotrajna temperatura

Temperatura mi se javlja još uvek, ali sada mi je laboratorijskim ispitivanjem krvi nađena toksoplazmoza. Da li postoji mogućnost da se zbog nje javlja temperatura? Zamolio bih i da mi protumačite nalaz na kom piše
toksoplazma IgM +
toksoplazma IgG + +
E-Bar IgG +
Prepisali su mi Daraprim 2x1, Folan 2x1 i Bactrim 2x2 i rekli da bi ovi lekovi mogli da mi izazovu i nus-pojave kao što su malaksalost, mučnina, bol u mišićima.
Prvi put čujem za toksoplazmozu, pa me interesuje koliko se dugo leči i o čemu se, zapravo, radi?

... posavetuj se sa lekarom da li da snimi nogu

Je li moguće da boli samo jedna noga?

Uh dosadna sam...

Pikax odličan ti je avatar.Modesti mi je bila omiljeni lik iz stripova. :)

ja sam imala problema sa tim bolovima ..cak i sada ... imam - imam 14 god ... uvek me boli samo jedna noga (od kolena pa do stopala ) znaci listovi ..... to mi stvara jako veliku nervozu ... cak se i nocu budim ......nisam zbog toga isla kod doktora jer to pored ostalih problema zanemarujem ....nadam se da je zbog rasta ...tako sam nesto cula na tv-u ....nema razloga za snimanje ......barem ja tako mislim

ne naravno .... meni su doktori ovde rekli da ce temperatura proci sama od sebe da sam ja umislila da sam bolesna ..... ja sam imala iskljucivo u vece oko 18 h pa do 22 h nisam mogla ni sa cim da je skinem ....pa temperatura nije spala sama od sebe vec sam otisla za Bg u univerzitetku deciju kliniku pa ispitivanja ..... i kada sam dobila odgovarajuci lek za bolest nestala .je ...

--------------------------------------------------------------------------------
Za n@t@shicu

Imam problem sa povisenom vecernjom temperaturom od oko 37,2. Sta si od ispitivanja radila? Je li bilo bakterijske ili virusne prirode?
Hvala na odgovoru

Pozdrav svima. Ja imam ovaj problem i ne znam šta dalje.

Od 12 juna imamTBC. Pijem lijekove redovno ali temp.ne jenjava. Na početku bolesti je bila oko 37-37.5 i rekli su da je to normalno. Međutim, ja od početka avgusta imam svaki dan temp.oko 38-38,6 C a imala sam i 39 C par puta. Pulmolog mi kaže da se na rentgen snimku vidi vidno povlačenje TBC-a i sada pijem smanjenu terapiju.Svaki dan ali baš svaki ja imam povišenu ili visoku temperaturu... Ne znam šta da radim...Pila sam 10 dana antibiotik ali ništa se ne mjenja. Doktorka mi kaže da ima negdje neka upala i to je to ali ja sam već očajna...

Zna li neko šta je uzrok ili je imao slično iskustvo?

Hvala unaprijed.

Pretpostavljam da su ti vec rekli da TBC moze da daje tako dugotrajnu visoku temperaturu.
Kakav si to antibiotik uzimala 10 dana i je li to bilo na svoju ruku ili je doktorka prepisala? Uzimas li neki diklofenak ili nesto slicno da spustis temperaturu?

Pretpostavljam da su ti vec rekli da TBC moze da daje tako dugotrajnu visoku temperaturu.
Kakav si to antibiotik uzimala 10 dana i je li to bilo na svoju ruku ili je doktorka prepisala? Uzimas li neki diklofenak ili nesto slicno da spustis temperaturu?

Pila sam antibiotik Augmentin koji mi je prepisala doktorka pneumolog. Radila sam i uzorke ispljuvka 2 puta i oni su negativni. Rekli su mi za tu temp.ali ona traje više od 3 mjeseca svaki dan... Popijem diklofen i bude mi bolje a i spusti temperaturu. Samo se bojim da nije nešto gore ili da se nije proširilo ali bi doktori valjda to vidjeli....

Samo idi na redovne kontrole i nemoj previse da brines, nije to nista neuobicajeno. Ako se pojave neki novi simptomi (bilo kakvi, ne moraju biti vezani za disajne puteve) obavezno se javi doktorki. Ako ne, onda istrpi jos neko vreme temperaturu i bice sve ok ;)

Back