Дуге везе и тако то...

Nisam podoban za ovu temu,iz prostog razloga sto ne zelim da se oslobodim,kad znam da je ona,jos uvek ona prava...i dok ne iscedim svu snagu iz sebe makar protracio godine i godine da me bije nostalgija pomesana ljubavlju ima da je jurim,makar se spustio najnize,jer u pravoj ljubavi nema ponosa,nema zaborava,nema tripova o novim stvarima kad se uvek vishe cene STARE STVARI i uvek je NEKAD BILO BOLJE !!! .TACKA
Pobecice! Sto se nize spustis brze ce pobeci jer niko ne zeli osobu koja manje drzi sebe do nego do partnera. Ovo pravilo gotovo da nema izuzetke...

Ја сам пре неког времена схватио да жена коју сам ја волео више не постоји.
Као што ни ја нисам онај који је њу волео...

Проблем са старим стварима је то што су оне похабане и потрошене...
Чињеница је да има ствари за цео живот али оне које су завршиле на тавану, ма како добре биле, треба тамо и да остану...

Nisam podoban za ovu temu,iz prostog razloga sto ne zelim da se oslobodim,kad znam da je ona,jos uvek ona prava...i dok ne iscedim svu snagu iz sebe makar protracio godine i godine da me bije nostalgija pomesana ljubavlju ima da je jurim,makar se spustio najnize,jer u pravoj ljubavi nema ponosa,nema zaborava,nema tripova o novim stvarima kad se uvek vishe cene STARE STVARI i uvek je NEKAD BILO BOLJE !!! .TACKA

:confused: nije tebi lako sa samim sobom.....i samo mi kazi: ko voli da ima pored sebe osobu koja nema ponosa, koja ne drzi do sebe i svojih stavova i koja se pretvara u mahovinu zarad bilo cega, pa bilo to i ljubav....ljubav podrazumeva dve osobe koje su ravnopravne u vezi a ne puzanje jedne od njih......

:confused: nije tebi lako sa samim sobom.....i samo mi kazi: ko voli da ima pored sebe osobu koja nema ponosa, koja ne drzi do sebe i svojih stavova i koja se pretvara u mahovinu zarad bilo cega, pa bilo to i ljubav....ljubav podrazumeva dve osobe koje su ravnopravne u vezi a ne puzanje jedne od njih......

Ljubav,ti....ocigledno....da.....ne.....razumes TO ti je pre svega pozrtvovanje,neizmerno davanje jednog prema drugom,ulaganje u vezu,jacanje neke konekcije izmedju vas,i put ka tome da se ostvari nesto kvalitetno sutra.

A ljubav nije "Ja imam stav bre,ne moze on mene,ja cu njega" i nisi pacenik ako se trudis da ispravis gresku iz proslosti jer ti znaci puno taj period koji ste proveli zajedno,i zelis da ostvarite sve snove koje ste sanjali,znaci to nije ponizenje,to je jaka ljubav koju jedan od njih ima i pokusava na sve nacine drugom da otvori oci,A TI OCIGLEDNO SPADAS U JEDNU OD ONIH CURA KOJU MOMAK KULIRA,A ONA SE LOZI NA NJEGA...takvi ljudi su po meni 0,iz prostog razloga jer je to plitkoumnost!

Ljubav,ti....ocigledno....da.....ne.....razumes TO ti je pre svega pozrtvovanje,neizmerno davanje jednog prema drugom,ulaganje u vezu,jacanje neke konekcije izmedju vas,i put ka tome da se ostvari nesto kvalitetno sutra.

A ljubav nije "Ja imam stav bre,ne moze on mene,ja cu njega" i nisi pacenik ako se trudis da ispravis gresku iz proslosti jer ti znaci puno taj period koji ste proveli zajedno,i zelis da ostvarite sve snove koje ste sanjali,znaci to nije ponizenje,to je jaka ljubav koju jedan od njih ima i pokusava na sve nacine drugom da otvori oci,A TI OCIGLEDNO SPADAS U JEDNU OD ONIH CURA KOJU MOMAK KULIRA,A ONA SE LOZI NA NJEGA...takvi ljudi su po meni 0,iz prostog razloga jer je to plitkoumnost!

ljubav dodje i prodje..
ako umes da je negujes - razvije se..
ako ne - uvene..

kad nesto umre povratka nema..
ovo o cemu ti pises je opsednutost..
da si sve to o cemu pises radio dok je druga strana bila zainteresovana - to bi bila ljubav..
a ovako...
ulazes u nesto sto ne postoji..
i zaista ta druga strana zbog takvog ponasanja moze samo da te prezre..
ako te vise ne volim i to ti jasno kazem, nema sta da mi otvaras oci..
ili ako sumnjas u to da ta druga strana ne zna da li voli ili ne voli - opet imas veliki problem ubuduce..
spreman si da citavog zivota nekog ko je pored tebe svojim ponasanjem podsecas da treba da ima emociju prema tebi?
za mene to nije ljubav..
ja nekog volim, pazim, mazim..a taj neko kao klada..

ja bih pre izabrala da budem sama nego da vucem takav tovar na ledjima..

Ја сам пре неког времена схватио да жена коју сам ја волео више не постоји.
Као што ни ја нисам онај који је њу волео...

Проблем са старим стварима је то што су оне похабане и потрошене...
Чињеница је да има ствари за цео живот али оне које су завршиле на тавану, ма како добре биле, треба тамо и да остану...

Zar tavan nije suviše surova riječ? Uspomene su dio nas...Ma kako nam danas izgledaju "potrošene", neko, nešto nam je nekada mnogo značio...i treba da to sebi priznamo.

Зашто би таван био сурова реч?
Колико често прегледаваш албуме са старим сликама? Ако ти тако више одговара...
Не ради се о признавању, већ сам то неколико пута објашњавао на теми, већ о одношењу према нечему...
Или некоме...
Не можемо, и не треба, да негирамо делове свог живота као да не постоје али требамо и морамо да их поново оцењујемо на основу околности које су настале...

:D ma da, ovde je obicaj da kad se nema dovoljno argumenata pribegava se vredjanju....eto, bas mi zao ali nisi pogodio jer nemam problema u ljubavi, cak naprotiv, vrlo sam zadovoljna stanejm koje i ne zelim da promenim.....
a tvoj tekst se razlikuje od prethodnog....ovo o cemus ada pricas je radjenje na vezi i u tom nema nista lose....ali, nemati postovanja prema sebi i ponosa, odraz je nezrele i labolne licnosti....ljubav nije sve na svetu, jeste bitna i ulepsava nam zivot, ali pogaziti sve svoej principe i ziveti jedino kroz ljubav.....uzas nad uzasima.....:roll:

ljubav dodje i prodje..
ako umes da je negujes - razvije se..
ako ne - uvene..

kad nesto umre povratka nema..
ovo o cemu ti pises je opsednutost..
da si sve to o cemu pises radio dok je druga strana bila zainteresovana - to bi bila ljubav..
a ovako...
ulazes u nesto sto ne postoji..
i zaista ta druga strana zbog takvog ponasanja moze samo da te prezre..
ako te vise ne volim i to ti jasno kazem, nema sta da mi otvaras oci..
ili ako sumnjas u to da ta druga strana ne zna da li voli ili ne voli - opet imas veliki problem ubuduce..
spreman si da citavog zivota nekog ko je pored tebe svojim ponasanjem podsecas da treba da ima emociju prema tebi?
za mene to nije ljubav..
ja nekog volim, pazim, mazim..a taj neko kao klada..

ja bih pre izabrala da budem sama nego da vucem takav tovar na ledjima..

Tebi kazem - vazi ;)

:D ma da, ovde je obicaj da kad se nema dovoljno argumenata pribegava se vredjanju....eto, bas mi zao ali nisi pogodio jer nemam problema u ljubavi, cak naprotiv, vrlo sam zadovoljna stanejm koje i ne zelim da promenim.....
a tvoj tekst se razlikuje od prethodnog....ovo o cemus ada pricas je radjenje na vezi i u tom nema nista lose....ali, nemati postovanja prema sebi i ponosa, odraz je nezrele i labolne licnosti....ljubav nije sve na svetu, jeste bitna i ulepsava nam zivot, ali pogaziti sve svoej principe i ziveti jedino kroz ljubav.....uzas nad uzasima.....:roll:

A tebi kazem - vazi,u pravu si :hahaha:

Прочитах сад занимљив пост у ком се каже следеће:
"Изашла сам из дуге везе... И остала заробљена."

Ово ме је навело на размишљање о томе колико је мени времена требало да се, након изласка, "ослободим"...
Питам се понекад да ли сам се потпуно ослободио, не само ове последње већ и неких ранијих, јер се понекад те ствари враћају као флешбекови...

Имате ли таквих искуства, да вам се прошлост враћа, бар на трен?

Да ли мислите да је могуће потпуно се ослободити догађаја и сећања, и чега све не, из једног таквог периода живота?

Nemoguće je osoboditi se prošlosti i ne bi valjalo, naša prošlost smo mi.
Ličnost koja vuče naše lične odluke i delovanja je ono što nas je oblikovalo,
to smo mi, kakva god bila i kakvi god smo. Ne bih volela da je nema, onda
mene ne bi bilo. Opet to ne znači da se treba vezivati za nju i stalno prisećati
i vraćati na pojedine detalje iz iste, već samo da je treba prihbvatiti i poznavati,
naučiti prema njoj velikim delom šta i kako treba dalje da bi se možda izbegli
lošiji koraci u smislu postizanja željenih ciljeva. Time dolazimo do zaključka
da nam upravo ono što smo u prošlosti naučili omogućava da efikasnije i
realno dođemo do sadašnjih i budućih želja.
Sve što sam doživela u ljubavi upravo me je učinilo spremnom za onog
sledećeg kojeg sam dobila.

Back