Dualboot boot manager izgled

savke4

Primećen član
Poruka
552
Pozdrav,
Na dualbootu imam windows 10 i windows 7 i pri paljenju nemam nikakav problem, windows 10 mi je glavni sistem ali izgled boot managera je kao na windows 7.

Zanima me da li je moguce promeniti boot manager da izgleda drugacije npr kao na windows 8,8.1,10?

Pozdrav,
Na dualbootu imam windows 10 i windows 7 i pri paljenju nemam nikakav problem, windows 10 mi je glavni sistem ali izgled boot managera je kao na windows 7.

Zanima me da li je moguce promeniti boot manager da izgleda drugacije npr kao na windows 8,8.1,10?
Da li si prvo instalirao windows 10 ili windows 7? Obicno se stavlja boot manager zadnjeg instaliranog sistema.

Prvo Windows 10, znam da se stavlja zadnjeg instaliranog pa me zanima jel moze da se promeni?
Otvori ikonu My Computer,pa desni klik na prazno,pa propertis,pa na komandu Advanced sistem settings,zatim na trecu komandu na dole setings,kada se otvori sledeci prozor,i tamo gde pise Windows 7 ima strelica na dole,klikni na nju i klikni na Windows 10.Onda ce ti se prvo podizati Win.10

Jeste mi vec Windows 10 default i podize se ako nista ne stisnes ali boot manager je kao na windows 7.
Da li to moze da se promeni=
Moze,ali moras da instaliras prvo Win.7,pa Win.10 i onda ce desetka biti prva na listi.ne znam da li ti se to isplati da radis,ako vec dizes OS koji hoces da bude prvi.Imam tu kombinaciju i zavisi kada koji instaliram tako ide redosled,ali kad podesim koji ce prvi da krene,uopste me ne zanima sta pokazuje tog momenta.

Kada su Win. i Linux zajedno na istom HDD-u, ili SSD-u,linux preuzima boot,ali meni ni to ne bi bio problem,jer imas 10 skundi da prebacin da se pokrene sa Win.-a.Meni su Win.7,Win.10 i Ubuntu na razlicitim SSD-ovima.T.j Win.10 mi je na HDD-u,a imam slobodan SSD i nikako da prebacim to.

Jeste mi vec Windows 10 default i podize se ako nista ne stisnes ali boot manager je kao na windows 7.
Da li to moze da se promeni=
Windows 7 бут менаџер је бољи и бржи од windows 10 бут менаџерa.

Ако желиш windows 10 бут менаџер, инсталирај програмчић easy bcd и у опцијама штиклирај метро бут менаџер.

Kada su Win. i Linux zajedno na istom HDD-u, ili SSD-u,linux preuzima boot,ali meni ni to ne bi bio problem,jer imas 10 skundi da prebacin da se pokrene sa Win.-a.Meni su Win.7,Win.10 i Ubuntu na razlicitim SSD-ovima.T.j Win.10 mi je na HDD-u,a imam slobodan SSD i nikako da prebacim to.
Линукс преузима бут само ако оставиш default опцију.Можеш одабрати да се груб инсталира на партицији на којој је линукс инсталиран, и онда га убациш у Windows бут менаџер.

Линукс преузима бут само ако оставиш default опцију.Можеш одабрати да се груб инсталира на партицији на којој је линукс инсталиран, и онда га убациш у Windows бут менаџер.
Ja sam meni sredio da se Ubuntu posebno dize,a posebno Win.7 i Win.10.

Back