DS vraca statut pokrajinskoj skupstini na izmenu - nista od Vojvodine republike!

dva dobra poteza tadica u jednom danu

- odlazak u Republiku Srpsku , podrska nasoj braci Srbima iz Republike Srpske, suprostavljanje Inckovom diktatu i teroru
- ukidanje predloga statuta Vojvodine

:heart:

Pazi , keve ti srce na kraju teksta...........:hahaha1::hahaha1::hahaha1:

Pa Tihi , .....kako ti neko mahne repom , ti se zaljubiska:hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
  • Podržavam
Reactions: Reg
Pre par dana bio je incident kada je doslo do tuce izmedju dva Madjara i Srbina u Ns, to je predstavljeno u medijima kao najgori incident na etnickoj osnovi , toboze Srbin je zabranjivao Madjarima da pricaju na madjarskom i pozvao da izadju i pretukao ih , krenula je u medijima nevidena kampanja preko Autonomija info ,Slobodne Vojvodine , objavljena adresa tog coveka i poziv na linc , zatim kampanja protiv Srba itd, na kraju se ispostavilo da je bio u pitanju neki matori Deda koga su dva mrtvo pijana mladica od 20 i 30 god u busu punom svedoka provocirali i napali kada je izasao van busa , posle su ih neki pretukli koje je pozvala zena od tog coveka , u svakom slucaju policija je izdala zvanicno saopstenje ali nigde na tim sajtovima se to ne moze procitati , vec samo maliciozne podmetacine koje imaju za cilj da postignu svrhu , na tom primeru se videlo da ti sajtovi nemaju dobre namere

Eto jednom i ja da pohvalim Borisa Tadica. Bravo Tadicu - zadao si zestok udarac vojvodjanskim separatistima Shutzovima i Cankovim ustasama z:D

Znaci nema clanstva u medjunarodnim institucijama, nema glavnog grada, nema vlade Vojvodine, jos da se ukine i pokrajinska skupstina i lagano podelimo Srbiju na regione, ukinemo AP Vojvodinu i reformisemo je u 3 regiona - Srem Banat i Backu

Pa upravo ce ovo ubrzati izdvajanje Vojvodine iz Srbije. Eto centralizma na delu. Pa posle neka opet neko spomene onih 7 regiona da se od jeda nasmejem.

A ti mi sada objasni cemui bi sluzili ti regioni koje ti zamisljas. Za ukras bice? Regioni moraju da imaju svoje strukture vlasti,a ne da im regionalna glava bude u Beogradu i da im se sudbina i svaka sitnica kroji u Beogradu,moraju da imaju svoje izvore finansiranja, regionima treba promocija kako bi privukli investitore,a kako drugacije nego preko clanstva u udruzenjuima evropskih regiona. Ovo za glavni grad je glupost nevidjena. NS je bio i ostao glavni grad za Vojvodinu,to niko ne moze da izmeni de facto.

Ukini i skupstinu regionima,ukini i skupstine opstina po Srbiji,neka postoji samo ona debilna skupstina u beogradu i neka nam ona kroji sudbinu :evil:

Vojvodjani,oprastajte,ne znaju sta rade...

Pre par dana bio je incident kada je doslo do tuce izmedju dva Madjara i Srbina u Ns, to je predstavljeno u medijima kao najgori incident na etnickoj osnovi , toboze Srbin je zabranjivao Madjarima da pricaju na madjarskom i pozvao da izadju i pretukao ih , krenula je u medijima nevidena kampanja preko Autonomija info ,Slobodne Vojvodine , objavljena adresa tog coveka i poziv na linc , zatim kampanja protiv Srba itd, na kraju se ispostavilo da je bio u pitanju neki matori Deda koga su dva mrtvo pijana mladica od 20 i 30 god u busu punom svedoka provocirali i napali kada je izasao van busa , posle su ih neki pretukli koje je pozvala zena od tog coveka , u svakom slucaju policija je izdala zvanicno saopstenje ali nigde na tim sajtovima se to ne moze procitati , vec samo maliciozne podmetacine koje imaju za cilj da postignu svrhu , na tom primeru se videlo da ti sajtovi nemaju dobre namere

Te potpaljivace treba ogoliti na internetu,jer na insinuacijama pokusavaju da dovedu celu situaciju do eskalacije. Vrebaju priliku da na bilo koji nacin stvore netrpeljivost,a to je najlakse na nacionalnoj osnovi.

Statut Vojvodine se ipak menja?
23. jun 2009. | 00:46 | Izvor: Blic
Beograd -- Statut Vojvodine biće vraćen u pokrajinsku skupštinu i promenjen u skladu sa Ustavom Srbije i Nacrtom zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine, piše Blic.

Kako saznaje list iz izvora u vladajućoj koaliciji, prema dogovoru postignutom na najvišem nivou, Vojvodina neće imati vladu ni glavni grad, moraće da se odrekne odrednice da je evropski region, neće donositi zakone niti sklapati međudržavne ugovore, kako to predviđa Statut.

Blic je, kako se navodi, imao uvid u Nacrt zakona o nadležnostima Vojvodine, za koji se dugo tvrdilo da još nije urađen.

Kako list tvrdi, nacrt je usaglašen između republičkih i vojvođanskih predstavnika vlasti i spreman je za usvajanje u Vladi Srbije.

Ministarka pravde Snežana Malović potvrdila je za Blic da je tekst do koga je došao taj list usaglašena verzija oko koje nema suštinskih neslaganja među strankama u vladajućoj koaliciji.

"Potrebno je da još jednom razgovaramo s predstavnicima Vojvodine o konačnom tekstu i da u vezi s njim postignemo konsenzus, ali primedbe koje su oni dali poslednji put, nisu suštinske, tako da ne očekujem veće promene na tekstu", kazala je Malovićeva.

Ona je navela da je Nacrt zakona urađen u skladu sa Ustavom, da dosledno sprovodi proces decentralizacije i koncept široke pokrajinske autonomije, ali bez elemenata državnosti.

"S obzirom na promene koje treba uneti u Statut Vojvodine i vreme potrebno da se konačno usaglasi Nacrt zakona o nadležnostima, očekujem da će tokom leta, a najkasnije na jesen oba akta biti usvojena u Skupštini Srbije", kazala je Snežana Malović.

Ona je rekla da će pitanja imovine i finansiranja AP Vojvodine biti uređena posebnim zakonima.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=23&nav_category=206&nav_id=367498

-------------

Eto jednom i ja da pohvalim Borisa Tadica. Bravo Tadicu - zadao si zestok udarac vojvodjanskim separatistima Shutzovima i Cankovim ustasama z:D

Znaci nema clanstva u medjunarodnim institucijama, nema glavnog grada, nema vlade Vojvodine, jos da se ukine i pokrajinska skupstina i lagano podelimo Srbiju na regione, ukinemo AP Vojvodinu i reformisemo je u 3 regiona - Srem Banat i Backu
Има одличан текст у претпоследњем НИН-у.

Извор НИН-а тврди да су односи између Пајтића и Тадића веома затегнути и да је чак Тадић хтео да га смени оним Гораном Кнежевићем из Зрењанина, али му је Пајтић сместио.

Има логике...чак је и тај Кнежевић оптужио Пајтића за све шта му се дешава.

Опасан је тај Пајтић, веома образован, лукав...али џабе му све, нема ни трунку харизме, зато никад од њега неће бити нека велика фаца.

Ево и БоТи дошло из дупет* у главу:

Tadić: Statut samo u okviru Ustava

23. jun 2009. | 00:46 -> 18:02 | Izvor: B92, Beta, Blic, Tanjug Beograd, Novi Sad -- Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da je "tema Statuta Vojvodine ispolitizovana na kontraproduktivan način" i naveo da taj akt mora biti usaglašen sa Ustavom.

11125657204a40cf7940af8229153368_extreme.jpg
Boris Tadić (FoNet, arhiva)

"Statut Vojvodine je ispolitizovan na potpuno kontraproduktivan način. Prethodni meseci, od kada je statut ušao u javnu raspravu, poslužili su mi da pažljivo osmotrim ko kakve motive ima", kazao je Tadić. On je naveo da je ta debata bila korisna jer su se videle i skrivene težnje njehih učesnika.

"Primetio sam nekoliko tipskih ponašanja. Jedno proizvodi veliki strah kod građana da se Vojvodina otcepljuje baš kao što je na primer i Kosovo kroz istoriju htelo da se otcepi od Srbije. Verujem da neće moći ni Kosovo na kraju ovog političkog procesa, ali duboko verujem da Vojvodina ni nema nameru da se otcepi", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je kazao da Statut Vojvodine mora biti usaglašen sa Ustavom, a Zakon o nadležnostima Vojvodine mora da proističe iz Ustava.

"Oni koji u Vojvodini misle da će se Statutom ili zakonom o nadležnosti Srbija vratiti na nivo iz 1974. godine mnogo se varaju. Taj ustav je ugrozio integritet Srbije, ako je to tako bilo zašto bi se sad vraćali na takva rešenje", rekao je Tadić.

On je kazao da se pričom o Statutu Vojvodine "zamaglila priča o regionalizaciji Srbije".

"S druge strane, zamaglili smo jednu važnu temu, a to je regionalizacija Srbije i smanjio se prostor u kome treba prodiskutovati demokratski o pitanju regionalizacije bez kojeg nema razvoja. To nije pitanje koje se u Srbiji uvek tretira kao namera separatizma, to je krajnje funkcionalno pitanje", rekao je on.

Prema njegovim rečima, neki stanovnici Vojvodine smatraju da Novi Sad treba da postane "vojvođanski Beograd".

"Novi Sad ne treba da postane vojvođanski Beograd, jer decentralizacija Vojvodine i stvaranje regiona koje su odgovorne za svoj razvoj su neodvojivi od decentralizacije i prenošenja nadležnosti na nivo opština", kazao je Tadić.

On je rekao da treba insistirati i na ravnomernom razvoju što će, kako je naveo, omogućiti da Srbija bude nedeljiva u budućnosti i da niko neće moći da dovede u pitanje integritet Srbije.

Хихихихииииии...... па они аВтономаши има да поцркају од муке...

Poslednja izmena:
Ово је обична превара,јер знали су они и раније да би пред Уставним судом статут пао,па као повлаче.То је све навлакуша да се поврати изгубљено бирачко тело и да "паметнији" део бирача поново гласа за мафију и доказано најнеспособније људе у Србији,а централно питање није статут него ПРОМЕНЕ УСТАВА које ће омогућити да статут добије све ове црте које се сада шатро одбацују као неуставне.
Наравно,и ово ће код "паметнијих" имати јачи одјек него економска ситуација, која је показатељ да се Србија налази пред распадом система(иако то многи не виде).

Nego shta nego da ce crci od muke i sto je josh najbolje od svega Tadic ce u Vojvodini opet ubedljivo pobediti,a manjina extrema mogu samo da crknu:mrgreen:

Ako Beograd nastoji da ukida ingerencije Vojvodini (koje su nelegitimne samo za ovakvo nase drustvo,u evropskim drzavama je ono sto se Statutom trazi sasvim normalno),sta mislis,sta tek misle o nama ostalima van Vojvodine i Beograda? Kao prvo,pojam Sumadije obesmislen je u svakom smislu stvaranjem fiktivnog regiona koji se zove centralna Srbija (wtf?),mada ne znam koliko to treba da tangira posto su to regio ni koji zapravo i nisu regioni vec statisticki pojam,tacnije veliko nista. Regioni u svakoj normalnoj zemlji nose svoja imena,a ne prideve severna, juzna, istocna, centralna... Nevidjeno nipodastavanje svih gradjana koji nisu iz Beograda. Tadic je danas prvi put zvucao kao Slobodan Milosevic,do sada sam mislio da mu takav imidz ne lezi,ocigledno sam se prevario.

Sve ovo vreme su se vlasti u Beogradu ozbiljno igrale strpljenjem gradjana Vojvodine. Zaista me ne bi zacudilo da im je vec prevrsilo. Mene u Sumadiji nervira takav odnos centrale u Beogradu prema svojim delovima zemlje.

Ovo sto sad cine samo ce ubrzati ceo proces.

Poslednja izmena:
Ako Beograd nastoji da ukida ingerencije Vojvodini (koje su nelegitimne samo za ovakvo nase drustvo,u evropskim drzavama je ono sto se Statutom trazi sasvim normalno),sta mislis,sta tek misle o nama ostalima van Vojvodine i Beograda? Kao prvo,pojam Sumadije obesmislen je u svakom smislu stvaranjem fiktivnog regiona koji se zove centralna Srbija (wtf?),mada ne znam koliko to treba da tangira posto su to regio ni koji zapravo i nisu regioni vec statisticki pojam,tacnije veliko nista. Regioni u svakoj normalnoj zemlji nose svoja imena,a ne prideve severna, juzna, istocna, centralna... Nevidjeno nipodastavanje svih gradjana koji nisu iz Beograda. Tadic je danas prvi put zvucao kao Slobodan Milosevic,do sada sam mislio da mu takav imidz ne lezi,ocigledno sam se prevario.

Sve ovo vreme su se vlasti u Beogradu ozbiljno igrale strpljenjem gradjana Vojvodine. Zaista me ne bi zacudilo da im je vec prevrsilo. Mene u Sumadiji nervira takav odnos centrale u Beogradu prema svojim delovima zemlje.

Tako je.Šta su čekali do sad?Ne budimo naivni-opet zabava za narod da ne poludi zbog gladi i bede.Nadam se da ta zabava neće preći u nečiji krvavi pir.Svašta smo pregrmeli ovih godina i valjda ima pameti ,valjda pamtimo.Samo da ......ne bude.

Ko je bre protiv statuta? Daj smiri se choveche malo. Tadic je covek lepo rekao da ne dolazi u obzir ono shranje iz 74-e i to je to! A to koliko Vojvodjani cene Tadica cemo videti na sledecim izborima. Zvucao kao Slobodan Milosevic? Na osnovu cega? Shta je on lose rekao sem da statut treba biti u skladu sa ustavom? Ovu njegovu izjavu u potpunosti podrzavam,a ako ga Vojvodjani ne podrzavaju onda nece ni glasati ponovo za njega zar ne?

Back