DS prekinula pregovore o novom Ustavu

keltski krst je simbol koji ujedinjuje paganizam i hriscanstvo a medju kelte ga je koliko sam ja u par navrata cula uveo st.patrick.a krug simbolizuje vecnost.i taj krst nije jednistven samo medju keltima vec se javlja u raznim kulturama.
a keltski krst ne moze da se poistoveti sa svastikom jer je stormfront i njegovi sledbenici,kao i pristalice rasizma daleko iza onoga sto je nacizam predstavljao,ali zbog zloubotrebe cesto izaziva negativna osecanja.
btw,svastika se u azijskim kulturama i dalje koristi...sta vise dobila sam jednom jednu razlgdnicu sa tajlanda (cini mi se,sad ne mogu da se setim odakle je tacno) sa velikom svastikom preko...i ta je bila obrnuta...odnosno isla je na levo,a nacisticka ide na desno...sad ne znam kako je u svim kulturama...
isto se tako zloupotrebljava i npr znak odinove rune,i jos mnogi...mislim da je i egipatski krst cesto zloupotrebljavan...
ali mislim da nije prikladno uporedjivati keltski krst i svastiku,zbog toga sto je nacizam ipak bio mnogo vecih razmera...

Zar ova tema nije vec deplasirana?
DS je nastavila pregovore, uspeno su okoncani i veceras u 2O.casova, bice proglasenje novog Ustavu u Skupstini Republike Srbije.
Ocekuje se da ce, osim poslanika, ceo drzavni vrh biti prisutan, pa tako i Boris Tadic, predsednik Srbije i DS-a!

*BILJA*:
Zar ova tema nije vec deplasirana?
DS je nastavila pregovore, uspeno su okoncani i veceras u 2O.casova, bice proglasenje novog Ustavu u Skupstini Republike Srbije.
Ocekuje se da ce, osim poslanika, ceo drzavni vrh biti prisutan, pa tako i Boris Tadic, predsednik Srbije i DS-a!

Bilo bi lepo kad bi neko iz državnog vrha održao govor kao Martin Luter King ali da ne završi kao on. Srbija je konačno na pravom putu. 8)

Iron Lord:
Meni je interesantan IZVOR: kaže TANJUG???
Šta je to TANJUG???
Telegrafska Agencija Nove JUGoslavije
KOJE JUGOSLAVIJE?

Nama treba neki TRANS za izveštavanje Srba...
:mrgreen:

To nije bila dezinformacija,ta vest je bila tacna.
Prosle noci je DS zaista prekinuo pregovore ali dva tri sata kasnije ostale stranke su pristale da naprave ustupak DS-u po pitanju autonomije Vojvodine i onda su pregovori nastavljeni i uspesno zavrseni.Da nije bilo tog pritiska DS-a Ustav verovatno jos nebi bio zavrsen

Banshee:
keltski krst je simbol koji ujedinjuje paganizam i hriscanstvo a medju kelte ga je koliko sam ja u par navrata cula uveo st.patrick.a krug simbolizuje vecnost.i taj krst nije jednistven samo medju keltima vec se javlja u raznim kulturama.
a keltski krst ne moze da se poistoveti sa svastikom jer je stormfront i njegovi sledbenici,kao i pristalice rasizma daleko iza onoga sto je nacizam predstavljao,ali zbog zloubotrebe cesto izaziva negativna osecanja.
btw,svastika se u azijskim kulturama i dalje koristi...sta vise dobila sam jednom jednu razlgdnicu sa tajlanda (cini mi se,sad ne mogu da se setim odakle je tacno) sa velikom svastikom preko...i ta je bila obrnuta...odnosno isla je na levo,a nacisticka ide na desno...sad ne znam kako je u svim kulturama...
isto se tako zloupotrebljava i npr znak odinove rune,i jos mnogi...mislim da je i egipatski krst cesto zloupotrebljavan...
ali mislim da nije prikladno uporedjivati keltski krst i svastiku,zbog toga sto je nacizam ipak bio mnogo vecih razmera...

U pravu ste koleginice ali delimično. Sigurno da je stavljanje keltskog krsta u kontekst veze sa neonacistima jedna ogavna pojava, ali takva je svakodnevnica danas u svetu. I naravno da ako neko nosi T-shirt sa tim simbolom nije pripadnik i zagovornik te nakazne ideje, ali ako neko obuče takvu majicu pa onda preko kožnu jaknu, pa podigne pesnicu u znak pozdrava - komunističkog ili fašističkog, pa još ne pripada nijednoj zvaničnoj legalnoj partiji već pokretu koji je kao nezavistan i daje nesuvisle izjave koje kulminiraju sa čistim fašizmom o preseljenju nacionalno nepodobnih i otvaranju logora za takve, onda koleginice to ima veze sa čistim fašizmom i tako ga treba tretirati. Ništa ne vredi što se sada o tome priča ne u patikama i majicama sa tim simbolom već u elegantnim odelima, suština je ista.

Zamolio bi moderatora da zakljuca ovaj topic.

DS je nastavio pregovore i nacrt Ustava je sada gotov

thread_lock.gif

Enfroz2891.:
Pa i SS je valjda bio znak boga Tora....dva groma....pa je Himler pruzeo....to je tako...odr.simboli su osudjeni na etiketizaciju ako su najupechatljiviji dogadjaji za koje se vezuju krajnje negativni kao kod Keltskog krsta,svastike ili necheg desetog.

Kolega Enfroz imate link razni simboli neonacista. Tako je danas u svetu, vrednosti se stavljaju u negativne kontekste i onda dobijamo kakafoniju gde ne znamo šta je pravilno a šta ne. Političari i oni koji pretenduju da se bave time, nikako ne bi smeli da upadaju u greške tih vrsta. Zato služi protokol da im objasni šta se sme a šta ne sme. Dotičnom gospodinu Jovanoviću izgleda niko nije umeo da objasni.

http://gbgm-umc.org/umw/anti-hate/symbolsofhate.html

Još jedna ilustracija kako se koriste simboli. Skupljanje neonacista u Španiji.

neonazi4gxp3.jpg

Back