Ds lobira za Hdz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Слобода

Primećen član
Banovan
Poruka
733
BEOGRAD - Vlasti grada Beograda protivzakonito su dodelile zemljište na Adi Huji u zakup na 99 godina hrvatskoj kompaniji „Montmontaža” koja je bliska desnom krilu HDZ - a, saznaje Kurir od izvora u gradskoj Skupštini. Kada je ovu odluku gradskih Vlasti kasnije poništio Okružni sud, potpredsednik srpske Vlade Božidar Đelić počeo je da lobira u korist ove hrvatske kompanije.

-Zemljište na Adi Huji, koje pripada Luci Beorgad, dodeljeno je hrvatskoj kompaniji „Montmontaža” posle konkursa koji je sprovela Direkcija za gradsko građevinsko zemljište 04.06.2004. godine, u vreme dok je na čelu Beograda bio Nenad Bogdanović. Ovu odluku kasnije je potvrdio i Drugi opštinski sud, kaže izvor Kurira i navodi da su gradske vlasti, tom prilikom, ovoj Hrvatskoj kompaniji na korišćenje dodelile čak i parcelu 5111/1 koja je deo reke Dunav, što je, kako ističe naš sagovornik, suprotno svim zakonima jer se radi o „dobru u opštoj upotrebi”.

On kaže da se na pomenutu odluku kasnije žalila kompanija Luka Beograd Okružnom sudu u Beogradu i da je Sud poništio konkurs i oduzeo pravo Hrvatima da koriste zemljište na Adi Huji.

- Ta odluka Okružnog suda trebalo je da znači i kraj ilegalnih poslova u Srbiji za kompaniju „Montmontaža”. Međutim, 14.09.2007. godine, ova hrvatska firma i Direkcija zajedno podnose zahtev opštini Palilula koji bi trebalo da omogući Montmontaži da ipak ostvari pravo zakupa na pomenutom zemljištu, kaže naš sagovornik i navodi da im ovaj put aktivnu lobističku podršku pruža potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

Potpredsenik Vlade je, kako navodi naš sagovornik, jednom prilikom u svoju kancelariju pozvao republičkog i gradskog pravobranioca i na njih je izvršio pritisak da upotrebe svoj položaj i omoguće zaštitu interesa „Montmontaže”.
-Republički pravobranilac je Đeliću objasnio da je njegov posao da brani interese republike Srbije, a ne da brani privatne kompanije, kaže naš izvor i navodi da se za razliku od njega gradski pravobranilac aktivno uključio u protivzakonito pomaganje kompaniji Montmontaža. Kao zanimljiv detalj, naš izvor ističe da čelnici Montmontaže imaju francusko državljanstvo, baš kao i potpredsednik Božidar Đelić.
http://www.kurir-info.co.yu/clanak/kurir-15-04-2008/lobiranje-za-hdz

Ne cudi me ova afera kad znamo da je Siptarin, koji se zalagao za nezavisnost Kosovo i Metohije, maltene bio vlasnik NIS-a. Srpske firme po dekretu slovenacke vlade nemaju pravo na njihovo trziste, sto je zabranjeno po zakonom u svakoj zemlji, a za Hrvatsku i da ne pricamo. Dulicevo pljuvanje po Srbima i hvalenje ustaske vojske je glavno pravilo crno crvenih dsovaca.

Ne cudi me ova afera kad znamo da je Siptarin, koji se zalagao za nezavisnost Kosovo i Metohije, maltene bio vlasnik NIS-a. Srpske firme po dekretu slovenacke vlade nemaju pravo na njihovo trziste, sto je zabranjeno po zakonom u svakoj zemlji, a za Hrvatsku i da ne pricamo. Dulicevo pljuvanje po Srbima i hvalenje ustaske vojske je glavno pravilo crno crvenih dsovaca.

Све је то тачно. Страни плаћеници и шпијуни страних компанија из нама непријатељских држава као што је 'рвацка - ХАРАЈУ ПО СРБИЈИ. А ко нам је крив - зашто их опет и опет стално бирамо на одговорне функције... ???

Све је то тачно. Страни плаћеници и шпијуни страних компанија из нама непријатељских држава као што је 'рвацка - ХАРАЈУ ПО СРБИЈИ. А ко нам је крив - зашто их опет и опет стално бирамо на одговорне функције... ???
čekaj, pa zar nisu HDZ i DSS članovi porodice Evropskih narodnih partija?:rolleyes:

Pa Toma kaže da mu je uzor Sanader
u čemu je problem?
što Troter kaže, još im je DSS sestra u evropskim narodnjacima:lol::lol:
kakva debilna tema:lol::lol::lol::lol:

Па теби је "дебилно" све оно што би евентуално мало ОТВОРИЛО ОЧИ СРБИЈИ - који си ти лик.......хех.....:oops::oops::oops: а имао си добар рецепт за печене паприке...:lol:

Sto se mene tice, vlasnik firme X moze da bude i desno krilo Nacionalsocijalisticke partije, ako obezbedjuje radna mesta, dobre uslove rada i dobre plate stanovnistvu mesta Y, ja sa njim nemam problem.

*** te Kurir...

zašto ove vesti nigde nema po hrvatskim medijima?:mrgreen:

ili ovo Kurir malo potpaljuje pred izbore određene mase u Srbiji?:rolleyes:

a što se tiće Montmontaže i "desnog krila HDZa" ahahahahahhaha:lol::lol::lol::lol::lol:

jao kakve vi novinare imate...pa ja bi komotno mogao biti doktor nauka dipl.dr.-mr. novinar u Kuriru...:mrgreen:

al ajd još tuga za tog novinara....al to da se ovako masa histerično prima na takve vesti...:roll::roll: pretragično:shock:

a sad da pričamo malo ko odrasli ljudi:

http://www.svevesti.com/?l=sr&a=55762

- Naježio sam se kad sam pročitao tekst u Kuriru u kojem me povezujete s ustaškim pokretom. Ja zaista nemam veze s ustašama i HDZ - objasnio je Pavlović našem novinaru, ističući da je on rođeni Beograđanin. On je potom izjavio i da zakonitost tendera na kome je Hrvatima u zakup dato zemljište na Adi Huji nikada nije dovedena u pitanje.

za Mitu, Slobodancea, Jerrya i ostale

molim komentar:mrgreen:

Sto se mene tice, vlasnik firme X moze da bude i desno krilo Nacionalsocijalisticke partije, ako obezbedjuje radna mesta, dobre uslove rada i dobre plate stanovnistvu mesta Y, ja sa njim nemam problem.

Što volim tvoj glas razuma! :D

Inače, razgledao sam ukratko stranicu dotične X firme. Stranica bi mogla biti malo ušminkanija, ali projekti koji su oni uradili su zaista impresivni. Imaju predstavništva širom Evrope.
Sve u svemu, opet nam je Kurir dao divan materijal da potpalimo vatru ili obrišemo znate već šta...

Što volim tvoj glas razuma! :D

Inače, razgledao sam ukratko stranicu dotične X firme. Stranica bi mogla biti malo ušminkanija, ali projekti koji su oni uradili su zaista impresivni. Imaju predstavništva širom Evrope.
Sve u svemu, opet nam je Kurir dao divan materijal da potpalimo vatru ili obrišemo znate već šta...

a ne ....Mita sigurno neće:)....šta ti je da Mita zapali Kurir!?:shock:...sačuvaj Zeuse...pa on sigurno skuplja sve brojeve Kurira:lol:...njemu je to omiljeni "alan ford"....skuplja ih verovatno tom "ostrašćenošću" ko što smo mi kao deca skupljali sličice Životinjsko carstva a sve da bi onaj krašov "slatki paketić" čim prije pokucao na vrata.... :mrgreen::lol:

čekaj, pa zar nisu HDZ i DSS članovi porodice Evropskih narodnih partija?:rolleyes:
ma nije moguce
imageslicimurtl4.jpg

lici3hj6.jpg

nego na ovoj donjoj slici izgleda kao da boze me prosti dr Ivo krece da umilno gricka uvce dr Vojislavu koji se opet namestio u pozu kao da ce mu svakog trenutka krnuti zvaku i to onako filmski

Pa Toma kaže da mu je uzor Sanader
u čemu je problem?
što Troter kaže, još im je DSS sestra u evropskim narodnjacima:lol::lol:
kakva debilna tema:lol::lol::lol::lol:

Дебилни су гласачи дс-а. Дсс нису у истој мери као Дс црно црвени, па то смета дсовцима. Јел још увек лепиш слике Харадинаја и Туђмана по зидовима? Као дсовац, мораш да поштујеш "демократе" балкана.

Дебилни су гласачи дс-а. Дсс нису у истој мери као Дс црно црвени, па то смета дсовцима. Јел још увек лепиш слике Харадинаја и Туђмана по зидовима? Као дсовац, мораш да поштујеш "демократе" балкана.
ma kakvi nabavio je novi 3D poster Tachija u prirodnoj velicini ,zauzima ceo zid dnevne sobe vido ja kad smo imali sastanak ,remek delo stvarno .... a Tudjmana je premestio u kupatilo :)

ma kakvi nabavio je novi 3D poster Tachija u prirodnpoj velicini ,zauzima ceo zid dnevne sobe vido ja kad smo imali sastanak ,remek delo stvarno .... a Tudjmana je premestio u kupatilo :)

А Дулића обојица држите као икону у новчанику. Похвала усташама и пљување на Србе као највеће злочинце га мора сврстати међу фаворитима.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back