Držite Čedu!

Eraserhead:
Ja sam mislio da posle toliko bogaćenja i etničkih čišćenja nema više onih koji veruju da je zbog nekog svata počeo rat. Tragično. Još samo da počne da ponavlja Vučelićeve Dnevnik komentare.:lol:
Decko, da li ti pokusavas mene da iznerviras?

Nesto sam te pitao. Imas li odgovor ili nemas? Ako nemas, najpametnije bi ti bilo da cutis. Ako ga imas, hajde raspali.

Eraserhead:
Ja sam mislio da posle toliko bogaćenja i etničkih čišćenja nema više onih koji veruju da je zbog nekog svata počeo rat. Tragično. Još samo da počne da ponavlja Vučelićeve Dnevnik komentare.:lol:

Не колега, то је био повод.
Узрок је било прегласавање конститутивног српског народа и неуставно проглашење независне БиХ.

Радован их је лепо упозорио
"Ово што ви радите то није добро. Ви гурате ову земљу у рат"

Сад имају 200.000 разлога да нас мрзе. Шта им ја могу?

@rdeki
Sve to o čemu ti pričaš se rešava na drugačiji način. Srbija je trebalo da prizna Hrvatsku i lobira za prava Srba u MZ. Međutim kako bi se onda "nosile gajbice".

Узрок је било прегласавање конститутивног српског народа и неуставно проглашење независне БиХ.

Znači manjina je htela da naređuje većini. Pametno, zato je i počeo rat. Oni imaju hiljade razloga, ali imamo i mi. Međutim tebe boli uvo za sve one koji su zbog takvih kao što si ti ostali bez života ili bez člana porodice.

Sve te stvari se rešavaju drugačije, osim ako nekome nije u interesu da rat počne.
Onda se nađu lakoverni koji će to da pravdaju nekakvim ubistvima svatova i sličnim glčupostima. ;)

rdeki:
Decko, da li ti pokusavas mene da iznerviras?

Nesto sam te pitao. Imas li odgovor ili nemas? Ako nemas, najpametnije bi ti bilo da cutis. Ako ga imas, hajde raspali.

Колега, пошто сам прати разна форумска кретања младог господина скренућу вам пажњу.
Прва фаза: Избегавање питања на која нема одговор и скретање теме заменом теза
Друга фаза: Избегавање теме или констатације типа "исувише сам времена на тебе потрошио"
Трећа фаза: Отварање нове теме, копирање неке нове глупости...

Eraserhead:
Niko ne opravdava ni jedan zločin osim tvoje stranke koja je te zločine i činila.
SRS je između ostalog odgovorna i za Srbe koje je gurnula u rat protiv svojih komšija, obećala im kule i gradive, a onda se povukla u stanove koje su Nikolići i Vučići oteli u centru BGa i ostavila Srbe na milost i nemilost.

1. Није било никаквих комшија, већ грађански рат унутар СФРЈ
2. Не сећам се да су Радикали ратовали против Албаније, Грчке, Италије, Бугарске, Румуније или Мађарске

Great Old One:
Колега, пошто сам прати разна форумска кретања младог господина скренућу вам пажњу.
Прва фаза: Избегавање питања на која нема одговор и скретање теме заменом теза
Друга фаза: Избегавање теме или констатације типа "исувише сам времена на тебе потрошио"
Трећа фаза: Отварање нове теме, копирање неке нове глупости...

:lol: Ti si potpuno opterećen.

Па, нисам сигуран да је чисто среброљубље било посреди.
Наиме зар ти Милошевић не делује као човек који искрено верује у своје глупе идеје?

Ја бих заиста допустио могућност да је ствари радио из најбољих намера.
Чак и Стеван са Хворума ДО се слаже са том оценом

Eraserhead:
@rdeki
Sve to o čemu ti pričaš se rešava na drugačiji način. Srbija je trebalo da prizna Hrvatsku i lobira za prava Srba u MZ. Međutim kako bi se onda "nosile gajbice".
Ako mene pitas, Srbija je prva trebala da proglasi nezavisnost i da trazi reviziju medjunarodnih sporazuma, jer je Srbija (za razliku od Hrvatske) bila na saveznickoj strani u oba svetska rata.

To sto je dovelo do sukoba izmedju Srba i Hrvata je sasvim ocigledan dogovor Tudjmana, Milosevica i ostalih politicara na svim stranama koji su se debelo okoristili. U svakom slucaju, tvrdnja da je za sve kriva samo jedna strana je u ovom slucaju antisrpska i (dozvoli) izdajnicka.

Nego, opet ti meni ne govoris sta bi ti savetovao coveku na koga je uperena puska: da ceka metak mirno, da bezi ili da se brani???

Alekasandar2:
1. Није било никаквих комшија, већ грађански рат унутар СФРЈ
2. Не сећам се да су Радикали ратовали против Албаније, Грчке, Италије, Бугарске, Румуније или Мађарске
Не али, Хрватска и Базнија су биле међународно признате, а Србија је и даље настављала са подржавањем оружаних активности унутар њих. У томе се састојала 'агресија.'
Можда се некоме не допада што су те 2 државе признате, али јесу. Не кажем да је то добро или лоше, него само да је тако.
Пошто су СБ и МЗ одлучили о таквим политичким границама, онда је понашање Србије било агресија у очима међународног закона.

Jaguar b. p.:
Не али, Хрватска и Базнија су биле међународно признате, а Србија је и даље настављала са подржавањем оружаних активности унутар њих. У томе се састојала 'агресија.'
Kada?
Cekaj malo, oruzane aktivnosti u BiH su podrzavale i Svedska, Velika Britanija, Saudijska Arabija, Libija, Holandija... i mnogi drugi. Spisak agresora je u tom slucaju mnogo duzi.

Ili je mozda bilo dozvoljeno doturanje oruzja i druge pomoci Muslimanima i Hrvatima, ali ne i Srbima?

Па, демократске државе Запада су подржавале званичне владе тих нових држава,
а српске снаге су имале статус побуњеника.
И били су подржавани из Србије, која је тада била диктатура.

Дајете повод да вас нападну, нико вас није терао да бирате Милошевића, могли сте неког уобичајеног демократског политичара. Онда нико не би могао да вас дира

Jaguar b. p.:
Па, демократске државе Запада су подржавале званичне владе тих нових држава,
а српске снаге су имале статус побуњеника.
И били су подржавани из Србије, која је тада била диктатура.
Cekaj malo... Strane vlade su priznale vlade novih drzava, Srbi su se u tim drzavama pobunili, u tim drzavama se vodio (znaci) gradjanski rat, a ti sada pricas o nekakvoj agresiji????

Jaguar b. p.:
Дајете повод да вас нападну, нико вас није терао да бирате Милошевића, могли сте неког уобичајеног демократског политичара. Онда нико не би могао да вас дира
Povod da nas napadnu???

Па да бре. Видиш како нас сад нико не напада откад имамо демократску владу. Да је Светозар Маровић, или тако неко, изабран 1990, не би било оног глупирања са ембарзима и војним нападима.

Значи ако ја идем и ломим излоге, дајем повод мурији да ме пендречи и приводи.
А ако се понашам нормално и никога не угрожавам, онда органи гоњења нису у стању ништа да предузму против мене

Jaguar b. p.:
Па да бре. Видиш како нас сад нико не напада откад имамо демократску владу. Да је Светозар Маровић, или тако неко, изабран 1990, не би било оног глупирања са ембарзима и војним нападима.

Значи ако ја идем и ломим излоге, дајем повод мурији да ме пендречи и приводи.
А ако се понашам нормално и никога не угрожавам, онда органи гоњења нису у стању ништа да предузму против мене
Ako ja u svojoj kuci polomim case da li na taj nacin dajem povod policiji da mi upadne u kucu polomi i mene i preostale case i flase i jos ponesto????

Nein, зато што поседујеш те чаше, и уништаваш их безбедно и без ризика за друге.

Имаш максималне могуће слободе, са једином оградом да не смеш да угрожаваш остале.

Значи ако хоћеш да слушаш националистичке песме, можеш. Ако сматраш да је убијање Хрвата кул, такође имаш право да то мислиш. Никога твоје размишљање не угрожава.
Али рецимо не би имао право да фактички убијаш друге људе.

Један од већих разлога што је Србија била проблем, је то што је њоме владао диктатор. Сећаш се Зоран Лилић је био председник СРЈ, а сви су га сматрали ирелевантним. Онда је дошао Милошевић на исту позицију, и одједном је "председник СРЈ" постала моћна институција, уау.
Па како може да снага функције варира у зависности од тога где је Милошевић тог дана?

Тај избор диктатора у Србији је нажалост знатно допринео дестабилизацији региона

Jaguar b. p.:
Nein, зато што поседујеш те чаше, и уништаваш их безбедно и без ризика за друге.

Имаш максималне могуће слободе, са једином оградом да не смеш да угрожаваш остале.

Значи ако хоћеш да слушаш националистичке песме, можеш. Ако сматраш да је убијање Хрвата кул, такође имаш право да то мислиш. Никога твоје размишљање не угрожава.
Али рецимо не би имао право да фактички убијаш друге људе.
Prvo si napisao ovo gore, a onda si postao kontradiktoran:

Jaguar b. p.:
Један од већих разлога што Србија била проблем, је то што је њоме владао диктатор. Сећаш се Зоран Лилић је био председник СРЈ, а сви су га сматрали ирелевантним. Онда је дошао Милошевић на исту позицију, и одједном је "председник СРЈ" постала моћна институција, уау.
Па како може да снага функције варира у зависности од тога где је Милошевић тог дана?

Тај избор диктатора у Србији је нажалост знатно допринео дестабилизацији региона
Znaci, OK je dok u svojoj kuci radim sta hocu, ali opet ne smem da radim sta hocu... Problem je sto je u Srbiji vladao diktator (a to da li je bio diktator ili nesto drugo je posebna tema), sto se popeo Srbima na glavu, pa su onda zbog toga sto je u Srbiji vladao diktator, a ne van Srbije (znaci ne van svoje kuce) ispalo da su Srbi krivi i da ih treba ubijati...

Eraserhead:
blabla.gif

7. stav profila reformskog teletabisa

7. Реформски телетабис декларативно под-једнако жали све жртве. Међутим, његове реакције на жртве варирају у зависности од националности жртве и националности преступника. Тако је за њега Сребреница ако не најважнија тачка на планети, онда сигирно “симбол ратова деведесетих”. Ако некада и помене српске жртве то је онда само хладна констатација (без епитета за починиоце или су они много блажи него да су починиоци Срби). Даље, ако се крене у расправу, његови коментари ће увек садржавати фамозно АЛИ и ићи ће на “смиривање страсти”, а даљим током расправе и на вређање оних који не желе да забораве српске жртве. Посебно је нетрпељив према онима који не заборављају Србе настрадале од америчке или нек друге “хуманитарне” руке.

Back