Drzavljanstvo

hazaxel

Zainteresovan član
Poruka
105
Pozdrav svima. Ne znam gde da stavim temu (te ukoliko moderator zna neka je premesti, samo ne na Politiku ;) ). Prijavio sam se danas za drzavljanstvo u Beogradu i sada su mi rekli da cekam. Na pitanje koliko traje obrada podataka oni su mi rekli od 3 meseca pa nadalje. Guglao sam i nalazim na horor price gde ljudi cekaju po 4-5-6 godina da budu upisani u knjigu drzavljana :confused:. Koliko ste vi/ostali cekali da vas upisu u knjigu drzavljana ako imate slicno iskustvo? Usput, od dobijanja drzavljanstva koliko prodje dok se ne dobije licna karta? Hvala unapred na odgovorima.;)

Pozdrav svima. Ne znam gde da stavim temu (te ukoliko moderator zna neka je premesti, samo ne na Politiku ;) ). Prijavio sam se danas za drzavljanstvo u Beogradu i sada su mi rekli da cekam. Na pitanje koliko traje obrada podataka oni su mi rekli od 3 meseca pa nadalje. Guglao sam i nalazim na horor price gde ljudi cekaju po 4-5-6 godina da budu upisani u knjigu drzavljana :confused:. Koliko ste vi/ostali cekali da vas upisu u knjigu drzavljana ako imate slicno iskustvo? Usput, od dobijanja drzavljanstva koliko prodje dok se ne dobije licna karta? Hvala unapred na odgovorima.;)

Ovo za drzavljanstvo mi cudno zvuci, a za licnu kartu - idi na sajt MUP-a, mislim da ima vremensko ogranicenje...

sve sam pogledao ali nema jasnih informacija. i sve je nekako neodredjeno dato :S

Ne znam sta ti je ovde neodredjeno: "...Надлежни орган је дужан да изда личну карту најкасније у року од 15 дана од дана подношења захтева. ..."http://www.mup.gov.rs/cms_cir/dokumenta.nsf/licna-karta.h

a postoji sporazum o dvojnom državljanstvu sa hrvatskom? nisam sigurna koliko traju ti rokovi, znam samo da je postupak hitan, što znači da su i rokovi kratki..
e sad, ako ti traže da ti dostaviš neke dokaze i štatijaznam, onda mogu da u slučaju da to ne uradiš obustave postupak u roku od 3, odnosno 6 meseci..

joj,znam da se nase drzavljanstvo ceka...ma,citavu vecnost.

heh, e tako sam i ja....., imam i hrvatsko i srpsko, a sad je doslo vreme da se moram jednog odreci, pa ne znam koje bi....

Koliko se ja secam, a bilo je davno, mozda se nesto i promenilo u medjuvremenu, na srpsko drzavljanstvo sam cekala oko godinu dana. A licna karta posle toga ide brzo.... Samo gledaj da ne ostanes u medjuvremenu bez nekog dokumenta sa slikom, kao ja, hahahahah....
Ja sam morala ici u Crveni krst da se odjavim, gubim status izbeglice, pa sam morala predati Izbeglicku legitimaciju. Kad je doslo vreme da vadim Licnu kartu, ja nemam prethodni dokument sa slikom. (Mogla sam ici pljackati banku,hahhahahah), ne postojim, niko ne zna ko sam ja. Na rascepu dva drzavljanstva.
Onda sam isla u Opstinu sa dva svedoka da potvrde da sam ja - ja. :)
I prva Licna karta se vadi u Ljermontovoj u MUP-u.

Ako bih morao da se odricem ne bih ni sekunde razmisljao oko kog da se odreknem, ipak ce hr biti kroz par meseci deo eu pa nema vise nervoze na granicama, cekanja, cudnih pogleda. :/ Ali mi se ne ispalti ni 3-5 godina da cekam. Jao gde mi zivimo, u nemackoj se ceka 2-6 meseci kod nas mere godinama... zivote.

Eeeee,ondak znas da se to kod nas TEMELJNO radi!Ne moze Srbin da dobije lako Srpsko drzavljanstvo,da si Kinez mozda bi islo brze!:zper:

Da, da, ne moze to kao da je preko kolena prelomljeno, treba za to vremena, jer nasi cinovnici svakom poslu pristupaju studiozno, temeljno... kao u seriji "Drzavni posao", kad Cvarkov prica kako se radilo u kancelariji: "... sedimo, radimo, citamo novine i ne javljamo se na telefon..." :lol:

Back