Državljani samo tri zemlje na svetu imaju ovu privilegiju, a među njima je i SRBIJA

gost 41782

Elita
Poruka
19.642
Državljani samo tri zemlje na svetu imaju ovu privilegiju, a među njima je i SRBIJA

pasoši kombo
FOTO: PROMO
Sa srpskim pasošem možete da putujete u Kinu, Rusiju i diljem Evrope, i to bez vize, a pored građana Srbije, tu mogućnost imaju još samo stanovnici Mauricijusa i Sejšela, zanimljivost je o kojoj se priča na društvenim mrežama.

Ovaj kuriozitet, zapravo je spomenuo jedan stranac, tačnije Nigerijac, kako se navodi u opisu njegovog profila na Tviteru.
"Pasoš koji najbrže na svetu napreduje, potiče iz zemlje od koje to baš i ne očekujete: Srbije. Srbija je jedna od tri zemlje na planeti, čiji građani mogu da posete Evropu, Rusiju i Kinu, bez vize. Druge dve su Mauricijus i Sejšeli", navodi tviteraš nadimka Agboola Peter.

I zaista i jeste tako: ako putujete u Kinu turistički, na putovanje koje traje do 90 dana, ili u Rusiju do 30 dana, viza vam nije potrebna, a zbog Šengena, nije potrebna ni za Evropu.
Izuzetak je jedino Velika Britanija, gde je viza neophodna, ali zapravo je veoma zanimljvo da, s visoka gledamo na srpski pasoš, koji stariji često porede sa jugoslovenskim, čuvenim "crvenim", a sa sadašnjim pasošem možemo bez problema da obiđemo gotovo dva kompletna kontinenta.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/d...-privilegiju-a-medu-njima-je-i-srbija/ch09mkb

Kako mi ti koristimo?

Da li koristimo za turizam na primer?Da li dovodimo turiste?

Da bi doveo turiste moraš imati turističku ponudu za početak. A u Srbiji je ona prirodno skromna, tj bez obale koja bi omogućila masovni turizam i bez istorijske reputacije kakvu imaju Budimpešta ili Prag npr.

Inače ni sami Srbi nisu nešto pohrlili ni u Rusiju ni u Kinu kao turisti iako nema viza, tj platežna moć stanovništva je i dalje slaba pa i sa te strane kao turisti nismo nešto na ceni.

Inače gde ne treba viza(60-ak) i onih gde se viza izdaje po dolasku i elektronske vize pa kombinovano ima oko recimo 120-ak zemalja gde je praktično bezvizni režim ali to je skromno u poređenju sa skoro svim EU članicama, npr Mađarska i Slovenija imaju po 160+ otprilike a za jedno 50 im ne treba čak ni pasoš nego samo sa ličnom kartom ulaze. Tako da ne treba preterivati sa hvalospevima, nije loše s obzirom kako je bilo pre 15-20 godina da ne pominjemo 90-ih ali opet ništa spektakularno.

Приметио Нигеријац док је истраживао по википедији у којим државама има највише наивних који ће насести на неку нову превару коју им може увалити :)

Него... џаба што смо тако "привилеговани"... том списку недостају САД; Велика Британија, Канада и Аустралија, обзиром да се много више наших грађана креће између Србије и ових држава, него између Србије и поменутих у тексту.

Da bi doveo turiste moraš imati turističku ponudu za početak. A u Srbiji je ona prirodno skromna, tj bez obale koja bi omogućila masovni turizam i bez istorijske reputacije kakvu imaju Budimpešta ili Prag npr.

Inače ni sami Srbi nisu nešto pohrlili ni u Rusiju ni u Kinu kao turisti iako nema viza, tj platežna moć stanovništva je i dalje slaba pa i sa te strane kao turisti nismo nešto na ceni.

Inače gde ne treba viza(60-ak) i onih gde se viza izdaje po dolasku i elektronske vize pa kombinovano ima oko recimo 120-ak zemalja gde je praktično bezvizni režim ali to je skromno u poređenju sa skoro svim EU članicama, npr Mađarska i Slovenija imaju po 160+ otprilike a za jedno 50 im ne treba čak ni pasoš nego samo sa ličnom kartom ulaze. Tako da ne treba preterivati sa hvalospevima, nije loše s obzirom kako je bilo pre 15-20 godina da ne pominjemo 90-ih ali opet ništa spektakularno.
Da. Šta mi vredi da mogu putovati po svetu bez vize kada nemam para ni za gradski autobus!? :zcepanje:

Ili malo 'žešće': Te bravareve debilčine su stvarno (bile?) dosadne kao proliv! To što je truloslovenski pasoš bio cenjen u svetu, njima je to nekakav dokaz blagostanja, dobrog života, sloboda i demokratije u toj truloj zločinačkoj državi? Ma JEDU VNAGO!

Приметио Нигеријац док је истраживао по википедији у којим државама има највише наивних који ће насести на неку нову превару коју им може увалити :)

Него... џаба што смо тако "привилеговани"... том списку недостају САД; Велика Британија, Канада и Аустралија, обзиром да се много више наших грађана креће између Србије и ових држава, него између Србије и поменутих у тексту.
kakvu prevaru?

pasoši kombo
FOTO: PROMO
Sa srpskim pasošem možete da putujete u Kinu, Rusiju i diljem Evrope, i to bez vize, a pored građana Srbije, tu mogućnost imaju još samo stanovnici Mauricijusa i Sejšela, zanimljivost je o kojoj se priča na društvenim mrežama.

Ovaj kuriozitet, zapravo je spomenuo jedan stranac, tačnije Nigerijac, kako se navodi u opisu njegovog profila na Tviteru.
"Pasoš koji najbrže na svetu napreduje, potiče iz zemlje od koje to baš i ne očekujete: Srbije. Srbija je jedna od tri zemlje na planeti, čiji građani mogu da posete Evropu, Rusiju i Kinu, bez vize. Druge dve su Mauricijus i Sejšeli", navodi tviteraš nadimka Agboola Peter.

I zaista i jeste tako: ako putujete u Kinu turistički, na putovanje koje traje do 90 dana, ili u Rusiju do 30 dana, viza vam nije potrebna, a zbog Šengena, nije potrebna ni za Evropu.
Izuzetak je jedino Velika Britanija, gde je viza neophodna, ali zapravo je veoma zanimljvo da, s visoka gledamo na srpski pasoš, koji stariji često porede sa jugoslovenskim, čuvenim "crvenim", a sa sadašnjim pasošem možemo bez problema da obiđemo gotovo dva kompletna kontinenta.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/d...-privilegiju-a-medu-njima-je-i-srbija/ch09mkb

Kako mi ti koristimo?

Da li koristimo za turizam na primer?Da li dovodimo turiste?
Prosečan balkanac će pak: Koji će mi klinac pasoš za POSETU! Meni treba onaj sa kojim mogu negde da nađem dobro plaćen posao! :zcepanje:

Дарлинг ... ја бити удовица на Џон Мекензи, којег прегазио слон на август пре 2 година. Џон оставио 3.000.000 долара (три милиона долара) у своја банка, али да ове новце подигнем мени треба твоја помоћ, најдражи пријатељ.
Ако хоћеш да помажеш, шаљи свој рачун у банци, визу за мене и кад узмем наследство пола је твоје. Важи?

Неутешна удовица на свој мож

Није ваљда да никада ниси чула за овакав садржај, који најчешће стиже на емајл а најчешћи пошиљаоци имају порекло у Нигерији или Гани.

Наивни се упецају, а википедија ваљда зна и колики је проценат наивне србадије :)

mozda bi Srbija treba da pogleda malo i ka istoku nije svet UK
ovamo postoje milijarda ljudi kojima ne treba viza da dodju u Srbiju
zasto mi ne bismo doveli te ljude kao turiste u Srbiju?

sta mislite o tome?
Turisti idu tamo gde im se ide! Zašto bi dolazili u Srbiju? Šta im se nudi?

Није ваљда да никада ниси чула за овакав садржај, који најчешће стиже на емајл а најчешћи пошиљаоци имају порекло у Нигерији или Гани.

Наивни се упецају, а википедија ваљда зна и колики је проценат наивне србадије :)
Sta tu nije tacno ?

Ajde se malo informisi
ne mora Nigerijac da ti kaze da ti ne treba viza za EU/Kinu/Rusiju

Turisti idu tamo gde im se ide! Zašto bi dolazili u Srbiju? Šta im se nudi?
Eto zato nam tako i jeste ...kad tako mislimo

Imamo nasu kulturu, domacu zdravu hranu, sireve, kajmak, tvrdjave, Tita, Novaka, Teslu.....
nama ne treba lazna piramida mi imamo nase manastire , zaduzbine,

slazem se da nama treba neka jaca strategija za razvoj turizma

ali mi imamo svoju autenticnu kulturu koja moze biti interesnatna nekom ko ce se za Srbiju odluciti jer im ne treba viza

mnogi ljudi odlaze tamo gde je lakse i gde ne moraju da se cimaju sa ambasadama
ne znam sta tu nije jasno

Eto zato nam tako i jeste ...kad tako mislimo

Imamo nase manastire, kulturu, domacu zdravu hranu, sireve, kajmak, tvrdjave, Tita, Novaka.....

slazem se da nama treba neka jaca strategija za razvoj turizma
ali mi imamo svoju autenticnu kulturu koja moze biti interesnatna nekom ko ce se za Srbiju odluciti jer im ne treba viza

mnogi ljudi odlaze tamo gde je lakse i gde ne moraju da se cimaju sa ambasadama
ne znam sta tu nije jasno
Sam si napisao odgovor! Jača strategija zdravo seljački znači ulaganje u objekte za obilazak i smeštaj turista, prevoz itd. A stanje na Balkanu: Radi šta hoćeš, samo nemoj pare da tražiš! :zcepanje:

Sam si napisao odgovor! Jača strategija zdravo seljački znači ulaganje u objekte za obilazak i smeštaj turista, prevoz itd. A stanje na Balkanu: Radi šta hoćeš, samo nemoj pare da tražiš! :zcepanje:

Ja moram da priznam da sam pre par godina slicno razmisljala a posto sam obisla prek 40 drzava moram da kazem da je Srbija autenticna i da imamo puno potencijala
za pocetak mi moramo vise da je postujemo i volimo

samo joj treba vise ulaganja

ali i lokalno stanovnistvo treba da se aktivira.....

mi da smo pametni mogli bismo da brendiramo cetnike i partizane, Kosovski boj i slicno.........

i treba da ciljamo babe i dede
ne samo Kineze

kojoj babi iz Svedske na primer moze da prija da se sheta po Sahari na +50
Karibi su lepi i suncani ali je tesko disati i meni a ne nekom dedi

kod nas dodjes na planinu bog da te vidi

a zamisli kako je tek nekom Arapinu kad vidi ovo nase zelenilo

sta ce ti piramide porod Sopocana, Manasije itd

sta je tu tako lepo videti gomilu kamena u obliku piramide na africkom Suncu

mi imamo Zlatibor, cist vazduh, etno turizam........
Samo ti napravi TAKVU hrpu kamena pa da vidiš navalu turista! :super: Zamisli reklamu: Srbi napravili ono što još nikome na svetu i šire nije ni jasno kako je napravljeno!

Samo ti napravi TAKVU hrpu kamena pa da vidiš navalu turista! :super: Zamisli reklamu: Srbi napravili ono što još nikome na svetu i šire nije ni jasno kako je napravljeno!
veruj mi da sam kao neko ko voli da putuje upravo tako dozivela mnoge atrakcije
mnogo je izvikanih destinacija
objasni mi emocionalni dozivljaj kada vidis uzivo Ajfelovu kulu, zamisli

i posto su ljudi mobilniji danas oni su vec zasiceni Parizom, Barselonom i Rimom....

a mi treba da prodajemo dozivljaje
gastronomija, fitnes turizam, medicinski itd

veruj mi da sam kao neko ko voli da putuje upravo tako dozivela mnoge atrakcije
mnogo je izvikanih destinacija
objasni mi emocionalni dozivljaj kada vidis uzivo Ajfelovu kulu, zamisli

i posto su ljudi mobilniji danas oni su vec zasiceni Parizom, Barselonom i Rimom....

a mi treba da prodajemo dozivljaje
gastronomija, fitnes turizam, medicinski itd
?? To se genetski prenosi sa rodiltelja na decu pa deca ne moraju obići mesta koja su obišli roditelji?

mozda bi Srbija treba da pogleda malo i ka istoku nije svet UK
ovamo postoje milijarda ljudi kojima ne treba viza da dodju u Srbiju
zasto mi ne bismo doveli te ljude kao turiste u Srbiju?

sta mislite o tome?

pa oni su vec tu.................iz Sirije, Avganistana, Iraka, Nigerije, Sudana, Kosova, Krajine, ...............ima ih vise nego nas. Pravi turisticki BUM.

Back