_Snow Queen_
Primećen član
- Poruka
- 659
Imam prijatelja koji nije odavde i ne odgovara mu ovaj mentalite, on socio apstinira duze godina...To utice i na posao i na druge aspekte zivljenja....zar ne? Ipak, nisam za "na silu" nista...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto onda ne afirmišeš privatno ljekarsko preduzetništvo. Pa makar naplatila krvavo.Ukoliko nema osjećaja obaveze pri druženju sa drugim ljudima kakvo je to onda uopšte druženje..?
Ako s druge strane uzmemo u obzir da veći dio dana provedemo ispunjavajući obaveze, kako na poslu, tako i kod kuće te je naš odnos prema ljudima ispunjen velikim dijelom osjećajem obaveze..jedino je razlika u kojem stepenu nas kontakt sa tim ljudima interesuje i iz drugih razloga ...
Ako bi potpuno izbacili osjećaj obaveze prema drugim ljudima dobili bi jedno nemoralno i neodgovorno impulsivno ponašanje organizovano na nivou zadovoljenja trenutnih potreba ..tipa 'poslije mene potop' koje je postalo obrazac opstanka vladajućih 'društvenih' krugova danas, a kao takav obrazac 'uspjeha' se prenosi šablonski na sveukupno društveno ponašanje ...
Nista ne radim jer "to tako treba". I secem druzenja i poznanstva onog momenta kada mi vise ne prijaju. Vise puta mi je zbog ove ruznenavike zalepljena etiketa egoiste, ali meni je podjednako egoisticno zadrzavati bilo koga u bilo kakvom odnosu koji jednu stranu gusi i smara.