Druzenje iz obaveze

Da, ali valjda poželiš da sa svojim bratom/sestrom/roditlejima provedeš neko vreme sam, a ne uvek uz pratnju partnera.

Pa ja verujem da su i ti odnosi , u ovom slučaju muža, prema rođacima manje-više formalni, jer da nisu, i meni se čini da bi želeo i nasamo da bude sa njima. Ja mnogo volim kad kod mojih ide i verenik sa mnom, ali kad ne ide isto mi je super, jer smo zajedno kao ranije , bez X elemenata :lol:

Imate obavezu da se zbog familijarnih odnosa vidjate sa parom koji vam ni najmanje ne prija, a vas partner ce se mozda uvrediti ako mu to kazete.
Sta uraditi?

ja mm muzu kazem sve sto mislim o njegovoj rodbini, kao i o svojoj
zajedno zapravo ogovaramo i njegovu i moju rodbinu
mislim da ono sto tebi fali je da budes iskrena prema svom muzu
mislim da ako je normalan moze samo da se nasmeje i da ti kaze - ma ici cu ja sam da se gledam s njima

Imate obavezu da se zbog familijarnih odnosa vidjate sa parom koji vam ni najmanje ne prija, a vas partner ce se mozda uvrediti ako mu to kazete.
Sta uraditi?

...nema vređanja-obostrano.On se druži sa nekim ljudima koji meni nisu "interesantni", ja opet sa nekima koji su njemu "bljaks"...Naravno da ponekad iskočimo iz koloseka i "ispoštujemo" te takve, tačnije, na taj način, ja ispoštujem muža što upriličimo viđenje, večeru, piće...sa dotičnima , a onda opet po starom-svako sa svojima...Ključna stvar je zanti reći Ne a da ovaj drugi to shvati i poštuje...

P.S. Ja mog muža (donekle) razumem...Doktori su poznati kao veliki smarači i ukrštaju se samo sa "svojima"...A, i siroti, ne umeju ni o čemu drugom da lomote nego o polomljenim kostima, upaljenim slepim crevcima,razmaženim trudnicama,pretećim tamponadama i dijafragmalnim razarajućim infarktima, sudskoj obdukciji pacijenta za koga se sumnja da ga je žena trovala mesecima....I tako-smarajuće do bola....:roll:
A ovi "nemedicinari" nama doktorima-nisu uopšte zanimljivi ( pa sve i da skaču sa bandžija!:lol:)...I tako....:mrgreen:

O bozze, ako su vam kumovi, igrajte Yamb, uzzasi uzzasi...mozzesh konstantno da kukash da te boli glava, i da govorish kako se ona malo ubucila pa pochnesh o dijetama...dve muve jednim udarcem ako pochnesh da joj glasno shapuchesh da se zzene ne goje kada je seks dobar, i da ti znash kako mozze da smrsha...vishe te neche zvati.

Prvo, mu lepo kazes kako stoje stvari. Drugo, jednom izadjes, cisto njemu za ljubav... istrpi jedno vece ebg, nece ti pasti kruna s glave. :roll: Ne znam kakvi da su, nasla bih neku temicu. Ako nista cerekas se povremeno, ali neupadljivo, klimas glavicom... ne moras cak ni da pricas ako te nista ne pitaju. Onda sledece nedelje izvrdas. Pa onda se opet zrtvujes, pa onda dva put za redom izvrdas... i tako naizmenicno, da te ne provale. :lol: A i ako ti je taj neki muz, cenice i to i nece zahtevati od tebe da se cimas svake ebene nedelje.

Sta uraditi?

Jednom sam imala takvu situaciju sa zaovom i njenim muzem i na svu srecu ni moj muz nije mnogo voleo da se druzi sa njima pa nije bilo cesto. Kad bih opet upala u takvu situaciju, samo bih odbila druzenje sa ljudima koji mi ne prijaju i nikada vise ne bih trosila svoje vreme tako bezveze ma kako se neko osecao zbog toga.

Sta uraditi?

Ako su u pitanju njegovi najbliži - roditelji/braća/sestre, neću mu reći da su mi grozni, jer to boli čak i ako to i sam zna; i ići ći, kad ne smislim dobar izgovor. Ako se radi o prijateljima, rekla bih mu, a ako bi i dalje insistirao da idem, pila bih celo veče. Da mi postanu zanimljiviji.

Sta uraditi?

Sednes, kazes istinu i nadjete zajednicko resenje.
Ako je u pitanju neko njemu veoma drag i bitan (sestra i zet, brat i nevesta) onda lepo navedi razloge zasto se ne osecas prijatno sa njima ali ne na nacin da ih okarakterises u startu kao npr. dosadna je, neuvidjavna, bolje reci da za tvoj ukus malo vise prica i ne zna pravila razgovora te retko saslusa sagovornika. Inace kad u zivotu kritikujemo ljude, decu pogotovo uvek je neophodno govoriti o postupku ili postupcima koji nisu u redu po nasem misljenju a nikako o manama cak i ako smo sigurni da ih imaju.
To je postenije, realnije i manje boli.

Sta ako mu je to neko bas blizak?
A taj par ne moraju biti uopste losi ljudi, oni su dobri prema tebi, ali takvo drustvo sebi nikad ne bi izabrala da ne moras, nezanimljivi, i ispod nekog tvog intelektualnog nivoa...

pa, i podrazumeva se da mu je neko blizak, da nije, onda bih to resila po kratkom postupku, tipa "ne pada mi na pamet da gubim vreme sa ljudima koji mi ne odgovaraju" i ende
i kapiram da to nisu losi ljudi,nit je bitno kog su intelektualnog nivoa, jednostavno nisu tvoj tip za druzenje
ja u tom slucaju radim ono sto sam navela, pa nek su i njegovi roditelji, brat/sestra u pitanju
samo koliko se bas mora i kad se bas mora..znaci, svaki peti/deseti put

Ja mu kazem uvek bez ikakvog okolisanja, on se uvek naljuti pa me posle moli i nagovara da ih ispostujem , jer eto, to je red.I tako u krug...Mada, ja mogu svakoga da istrpim, porazgovaram o nekim uopstenim temama, smeskam se, i molim Boga da se sto pre rastanemo .

Back