Druže EU, mi ti se kunemo...

Ево сада ће лето, па питај наше, који ће доћи из ЕУ. Док сам чекао ред за документе, улазе преко реда, а једна жена, која је, чини ми се из Немачке каже да тога нема тамо. Судови су ефикаснији, неко ти не уради добар посао (нпр. грађевински радови), добијаш одштету (само што тамо баш и не пада напамет да неко лоше уради посао). Нема ништа преко везе (за обичне људе).
ja zivim u toj famoznoj saveznoj republici nemackoj. da, nema nicega preko reda i na mufte. to se ovde smatra nekulturom a za nekulturne drap po dzepu, pa nauce.
sudovi ne rade po princpiu 'tuzio me komsija' prvo zato sto je sudjenje preskupo, drugo zato sto se trazi zajednicko resenje pre nego sto se izadje na sud. nijedan proces ne taje duze od dve godine pa tako advokati u korelaciji sa sudijama ne mogu da ti deru kozu sa ledja.
po prvi put sam se u zivotu upoznala sa pojmom' drzava i zakon stite gradjane' kada je ministar ekonomije izjavio da usled povecanja cena struje gradjanima zahteva od svih kompanija kontrolu njihovih papira i knjiga i da mu se u roku od 15 dana dostavi zasto je struja poskupela! ukoliko ne postoje opravdani razlozi za povecanje cena struje, kazne se krecu u milijardama uz naravno smanjenje cene na onu koja je trzisno opravdana.:worth:
tako to radi ozbiljan ministar. tako to radi ozbiljna drzava. to je samo jedan u milionu primera sa kojim sam se susrela ovde.
u tom smislu mislim da zbog toga gradjani srbije zele u EU- zbog pravnog poretka i stabilnosti ekonomije. iskreno, daleko smo mi od toga. ziveci od proslosti ne mozemo u buducnost.
ovaj narod ovde je bio ponizen, zlostavljan, zemlja srusena a da ih vidite sada. uspeh pocinje tamo gde opravdanja prestanu. od varvara do hitlera. od hitlera do najmocnije nacije evrope. samo 50 godina im je trebalo da to postanu. mi smo svojih dobrih 10 vec uzalud prokockali i nepovratno unistili svaku nadu u boljitak...

nikola hvala ti na odgovoru. kako radim ujutru, moram da legnem. ostajem ti duzna odgovor sta ja mislim da ce srbija dobiti ako bude usla u EU. ok?
pozz

Iz bede velike inflacije smo se izvukli jos za vreme Milosevica... O toj gomili para koja se slila ovde, pojma nemam o cemu govoris... Ko nam je to dao neke velike pare... Dobili smo neke kredite, ali to mora da se vrati... Neki dugovi jesu otpisani, ali ta rec golemi, tesko da pije vodu...

Cini mi se da si mnogo gledao B92, i ona obecanja samo da mi dodjemo na vlast, Srbija je u EU, milijarde nas cekaju na granici samo da skinemo Milosevica, pa onda samo da predamo Milosevica odmah ulazimo u EU, pa samo da predamo celo rukovodstvo i eto nas, ukidaju nam vize, pa sada Karadzica i tako redom... Problem je sto kad ljudi vide da neko nema minimum dostojanstva, gaze ge nemilosrdno... Zato i postoji izreka, dok je ovaca, bice i sisanja...
...

Ne znam shta kazesh, iz bede inflacije smo se izvukli josh za Slobe?
Super, shto mu je to trebalo - ono kao prvo nas uvuche, pa nas izvuche iz inflacije, pa sad treba da smo srecni valjda? :hahaha:

Tachno se zna koji su kriterijumi za ulazak u EU, koje su sve chlanice morali da ispune da udju tamo, od ekonomskih do svih drugih (mozesh malo da procunjash po netu i saznash vishe o tome). Ako si ti mislio da cemo u EU uci, ako samo zbacimo Slobu ili tek predamo Davida a sve ostalo da bude isto - grdno se varash, pa niu oni juche sishli sa drveta da mogu neki mudroseri iz Srbije da ih preveslaju!

Posebno sam osetljiv na B92, josh od vremena Slobe, kada su bili jedini nez medij, do dan danas - kad imaju najkvalitetniji inform program. Ti ako si tip Pravde, Kurira, i ako si taj nivo, zaobidji me.

Ako se misli za hiperinflaciju 93-e nju za njeno otkanjanje i revitalizovanje srpske privrede zasluzan je pokojni profesor Avramovic, koji je pokazao da i u uslovima sankcija i izolazcije privreda moze da funkcionise kolko toliko.

Tachno se zna koji su kriterijumi za ulazak u EU, koje su sve chlanice morali da ispune da udju tamo, od ekonomskih do svih drugih (mozesh malo da procunjash po netu i saznash vishe o tome).

Pa nije bas tako sve pojednostavljeno i jednoobrazno. Mnogi kriterijumi se fleksibilno tumace od clanice do clanice pa je moguc bezbroj kombinacija i izmisljanja novih uslova. Srbija je fenomen jer su njoj politicki uslovi vec problem nego cisto pravno-ekonomski.
Da se ne lazemo bez priznavanja Kosova nema ni govora o ulasku u EU. Sama ta situacija presedan je u evropskim integracijama jedne zemlje.

Super, shto mu je to trebalo - ono kao prvo nas uvuche, pa nas izvuche iz inflacije, pa sad treba da smo srecni valjda? :hahaha:

Tachno se zna koji su kriterijumi za ulazak u EU, koje su sve chlanice morali da ispune da udju tamo, od ekonomskih do svih drugih (mozesh malo da procunjash po netu i saznash vishe o tome). Ako si ti mislio da cemo u EU uci, ako samo zbacimo Slobu ili tek predamo Davida a sve ostalo da bude isto - grdno se varash, pa niu oni juche sishli sa drveta da mogu neki mudroseri iz Srbije da ih preveslaju!

Posebno sam osetljiv na B92, josh od vremena Slobe, kada su bili jedini nez medij, do dan danas - kad imaju najkvalitetniji inform program. Ti ako si tip Pravde, Kurira, i ako si taj nivo, zaobidji me.

Ја те питао колико ти је година. Причаш о нечему као да си ти то искусио :hahaha::hahaha::hahaha:

Sta je to u ljudskom bicu, sto ga tera da mrzi Srbe a zivi u Srbiji...

Jesmo li mi Srbi toliki mazohisti pa da treba sada da zelimo da udjemo i NATO i EU, a znamo kakvo su nam zlo ucinili...

Jasno je kolika je cena za taj ulazak... Da li je vredi platiti... Sta ce obicnom gradjaninu koji nema za osnovnu potrosacku korpu, otvorene granice... Sa kojim to parama da putuje po Evropi...

Sta gubimo ulaskom u EU?

Da li cemo proci isto kao Rumuni i Bugari... Eno ih, sve kukaju od srece, koliko im je lepo...

Vasa misljenja...

jesu...sranj.e su...ali:

mislim da je to jos jedino sto moze da spreci ove mesetare..da nesmetano haraju ovom zemljom.

jedino sto moze da natera ove neprosvecenike da malo povedu racuna o zagadjenju i djubretu u kom cemo uskoro poceti da se davimo....a i recikliranju se nadam..

jedino sto ce pokreuti nekekv pozitivan takmicarski duh....pa nas nekom srecom mozda strefi neka infrastruktura...
itd, itd..

Niti pripadam nekoj partiji, niti me to zanima... Tako da ne branim nicije konkretno stavove, vec samo iznosim svoje misljenje... A i ja sam posebno osetljiv na B92... Cim cujem za njih, povraca mi se...

jesu...sranj.e su...ali:

mislim da je to jos jedino sto moze da spreci ove mesetare..da nesmetano haraju ovom zemljom.

jedino sto moze da natera ove neprosvecenike da malo povedu racuna o zagadjenju i djubretu u kom cemo uskoro poceti da se davimo....a i recikliranju se nadam..

jedino sto ce pokreuti nekekv pozitivan takmicarski duh....pa nas nekom srecom mozda strefi neka infrastruktura...
itd, itd..

Samo jedno prosto pitanje, koje se mora resiti pre toga...

Neke zemlje EU su priznale Kosovo, i one ce hteti da Srbija udje u EU bez Kosova... Zanima me, koji je politicar spreman (osim onog nesrecnog Cede), da to potpise... Nista vise...

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Neke zemlje EU su priznale Kosovo, i one ce hteti da Srbija udje u EU bez Kosova... Zanima me, koji je politicar spreman (osim onog nesrecnog Cede), da to potpise... Nista vise...

Boris Tadic, samo sto bi to naravno pokusao da umota u neku zvaku i da malo medijski zamaze oci kako nije bilo drugih izgleda. Uveren sam u to, jer njegov trenutan kurs oko Kosova ne donosi nikakve rezultate i doci ce trenutak kad ce mu se to servirati na tacni.
No bez obzira da bi takva odluka zaista imala legitimitet ona bi morala da prodje neku vrstu referenduma kod gradjana ili da se u potpunosti promeni Ustav u kome ne bi bilo Kosova a koji bi opet podrzali isti gradjani, sto je manje vise isto kao i prvo.

Sta je to u ljudskom bicu, sto ga tera da mrzi Srbe a zivi u Srbiji...

Jesmo li mi Srbi toliki mazohisti pa da treba sada da zelimo da udjemo i NATO i EU, a znamo kakvo su nam zlo ucinili...

Jasno je kolika je cena za taj ulazak... Da li je vredi platiti... Sta ce obicnom gradjaninu koji nema za osnovnu potrosacku korpu, otvorene granice... Sa kojim to parama da putuje po Evropi...

Sta gubimo ulaskom u EU?

Da li cemo proci isto kao Rumuni i Bugari... Eno ih, sve kukaju od srece, koliko im je lepo...

Vasa misljenja...

Ništa se ne gubi.Trebalo je još ranije pristupiti saradnji sa nekadašnjom,beše EEZ,ali je uvek bilo sabotera koji priželjkuju tzv.neutralnost,a ne vide da dovode zemlju u samoizolaciju.
Nije toliko bitno ni direktno pristupiti EU,koliko je važno doneti zakone kojih se pridržava skoro cela Evropa i kojim će se urediti Srbija ekonomski,pravno i politički,i ostvariti stabilnost.

Ništa se ne gubi.Trebalo je još ranije pristupiti saradnji sa nekadašnjom,beše EEZ,ali je uvek bilo sabotera koji priželjkuju tzv.neutralnost,a ne vide da dovode zemlju u samoizolaciju.
Nije toliko bitno ni direktno pristupiti EU,koliko je važno doneti zakone kojih se pridržava skoro cela Evropa i kojim će se urediti Srbija ekonomski,pravno i politički,i ostvariti stabilnost.

Ma sta ti pricas! Jesi li slep pa da nevidis da je zapadski sitem ekonomije propao, ili drugim recima: Zapad ce svoju ekonomiju zastiti, ali na racun istocnih gubernija kao sto je Rumunija, Bugarska itd.
Glupav covek vidi ono sto zeli, a pametan sagleda ono sto jeste. Zato svi glupai: Kunite se u druga Tita i nemackoj Evropi. Ziveli krediti, ziveo socijalizam, ziveo drug Tito.
Evo Srbosloveni uce i decu ponovo: http://www.glas-javnosti.rs/clanak/ljudi-i-dogadjaji/glas-javnosti-06-05-2009/tito-se-vraca-u-uzice

U Ruminiji je veca plata nego u srbiji.
Nezaposlenost manja.

Ali dobro onda zivi kao crv, bas mene briga.

Од кад је то у Румунији већа плата него у Србији? Последњи пут кад сам пратио била је мања плата. А шта је са Бугарском? Знаш колика је тамо корупција?!
А ти живи ко дерпе, мене исто брига...

да ли овде неко стварно верује да ћемо ући у ЕУ? то би било лепо да није у супротности са интересима тајкуна који поседују државу. схватите да еу није успела да интегрише пољску,балтичке земље, о румунији и бугарској да не причам. они већ сада имају проблема да објасне својим грађанима зашто упумпавају толике милијарде у бивше комунистичке земље. бели шенген само ће поспешити исељавање младих и способних људи које је појачано задњих неколико година. србија иде уназад зато што имамо корумпирану и неспособну власт која је мислила да је либерални капитализам решење.сада када се он срушио,ти дебили се још више задужују да би очували социјални мир. али ко ће да враћа те кредите?становништво које све више стари?србија ће за 10 година имати 5 милиона претежно старих људи,да ли то схватате?

да ли овде неко стварно верује да ћемо ући у ЕУ?

Можда кад то изгуби сваки значај. Дотле верујем Ангели Меркел.
Дакле, пошто скоро нећемо ући, све што наши раде да "испуне услове" је илузорно, посебно они услови везани само за Србију. Ја сам рецимо против сарадње са злочиначким трибуналом у Хагу. Ево, видесмо јуче како имају двоструке аршине...

Back