Društvene veze i škola

znljubica

Početnik
Poruka
32
Istražujem društvene veze, koje su u celom svetu socijalni kapital. Međutim, kod nas se one koriste na nelegalan način.
1.Da li u vašem razredu ima učenika koji dobijaju bolje ocene zahvaljujući vezama svojih roditelja?
2.Kakav je odnos razred prema tom drugu ili drugarici?
3.Da li je to štetno ili korisno za tog učenika?
4.Po vašem mišljenu, kako se on oseća zbog toga i da li bi to hteo da promeni?
5.Da li uopšte može da utiče na svoje roditelje i kako?

1.Da li u vašem razredu ima učenika koji dobijaju bolje ocene zahvaljujući vezama svojih roditelja?

1. naravno da ima (na 'iljade, sto bi rek'o Muja u onom vicu)
2. odnos razreda prema tom djaku? s' obzirom da nije u pitanju jedna osoba vec bezmalo pola odeljenja, generalno slabo varimo jedni druge, svako ima svoju grupicu sa kojom funkcionise, ostali su na cao-cao.
3. korisno, u smislu broja poena za prijemni, stetno, u smislu sto ga svi gledaju kao jadnika koji nije u stanju nauciti nesto za 5 (ili 2) pa moraju mamica i tatica da intervenisu... e sad, zavisi sta je kome prioritet.
4. oseca se lepo. i ja bi se lepo osecala da neko koga ne gotivim puca od muke zbog moje ocene koju ne zasluzujem :lol: da li bi hteo to da promeni? naravno da ne, jer da ne uziva u tome ne bi to ni radio.
5. ne razumem pitanje. ko-koga-sta?

Vidis Morena_007 nisam to znala da ne mora da se palti svedocanstvo nama su uzeli oko 200 dindzi... sad mozda papir ne mora da se palti al s nama lao nesto plastificirali xDD tako da i kad ga bacim u WC solju i pustim vodu ono ce ostati citavo i smao ga prebrises i ki novo :D ... malo sma otisla sa teme... trebalo bi detaljnije da se informisemo (mi ucenici) o zakonskim propisima da nas i nase roditelje ne sisaju ko ovce sunce im njihovo, korupcija... POred svedocanstva tu je i djacki dinar sto sma placala osma godina skolovanja pa cuvar koji u prve dve godine uopste nije postojao pa svasta nesto...

1. Da. Bilo je dosta poklonjenih ocena.
2. Ima prozivki, ali ništa strašno...
3. Štetno je... iz više razloga... što moralnih, što gledanja na duže staze (neće uvek biti roditelji tu da pomognu itd.).
4. Ne bi hteo da promeni, ali se oseća glupo, pretpostavljam.
5. I da može - neće...

ima toga kolko oces. znam za nekoliko ljudi iz mog odeljenja da su upali u skolu preko veze, i nisam stekla utisak da se stide ili bilo sta slicno. mislim, otvoreno mi pricaju o tome, a ni ne druzimo se nesto posebno. niko ih ne proziva, mada ja osecam razliku izmedju lika koji je imao 84 i sebe, koja sam imala 99.5 poena na prijemnom, a opet on sada ima prosek 4,7 ili tako nesto, a ja 4,5...
a korisno... pa verovatno jeste. posteno nije definitivno, ali korisno jeste.

Back