Društvene strukture

• Začetnik teme Začetnik teme zike
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Koje od navedenih društvenih struktura podržavate?

• Starosne grupe

• Jednakost

• Etničke grupe

• Podjela među polovima

• Sistem klasa

• Meritokratija

• Sistem kasti

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Па СУПЕР !!!

Постави тему на ПодгорицаФорум, или како год ...

Имате своју Државу, своје Форуме, своје муке и проблеме ...
Пустите нас да решавамо наше ...

:dash::dash::dash:
Nijesam ja ovo postavio ni zbog Srbije ni zbog Crne Gore, nego da prodiskutujem sa forumašima koji to žele. Ko nije zainteresovan, niko ga ne primorava
aman ljudi , crnogorci, druga ste firma! nemate vise kljuceve od nasih prostorija. dz sto sve znate, ne pitate se

znam da volite da vas neko saslusa, ali to vreme je proslo.

Crnogorci se ne pitaju u Srbiji?? :hahaha::hahaha::hahaha:

MERITOKRATIJA
U meritokratiji, bogatstvo i status, teorijski, više zavise od zalaganja i sposobnosti nego od klase. Od društava zasnovanih na jednakosti razlikuje se po postojanju izraženih nejednakosti i društvenih hijerarhija. Ove hijerarhije nijesu, međutim, tako uvrežene kao u klasnom društvu, a status je više vezan za bogatstvo. Meritokratska načela su u osnovih mnogih modernih demokratija, ali je istinsku meritokratiju teško postići ukoliko se ne eliminišu nasljeđivanje bogatstva i nejednakost u obrazovanju

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mislim da bi nam trebalo malo više ovakvih anketa, da se upoznamo sa pojmovima i sa onim što ti pojmovi predstavljaju, da se forum ne svodi na svakodnevnu raspravu na niskom nivou, nego da ponešto i naučimo odavde, osim nove kletve i psovke

Не прави се паметан пошто ниси. Помешао си једнакост као опште начело са меритократијом као обликом власти. Систем касти као друштевено раслојавање са етничким групама. Не булазни, без додатно обајшњења лупио си глупост. Иначе и у самом наслову је грешка пошто се појмови система и структуре значајно разликују.

Не прави се паметан пошто ниси. Помешао си једнакост као опште начело са меритократијом као обликом власти. Систем касти као друштевено раслојавање са етничким групама. Не булазни, без додатно обајшњења лупио си глупост. Иначе и у самом наслову је грешка пошто се појмови система и структуре значајно разликују.

Pa eto prilike da uvidim grešku i da naučim kako treba :think:

Back