Društvene mreže kao utočište za ženomrsce: Mizoginija se preliva i u "stvarni svet"

Lagerta

Supermoderator
Poruka
31.643
Međunarodna istraživanja pokazala su da su žene i devojčice izložene neprihvatljivoj količini uvreda i maltretiranja u onlajn prostoru zbog svog pola.
Izveštaj Ujedinjenih nacija zasnovan na studiji iz 51 države navodi da je skoro 40 odsto žena lično iskusilo onlajn uznemiravanje, a da je samo jedna od četiri to uznemiravanje prijavila vlastima. Brojke su se pogoršale od izbijanja pandemije korona virusa.

lg.php
1698796836907.png

lg.php

Veliki je broj i influensera koji prate "Tejt model" pa popularnost stiču zapaljivim objavama koje se zasnivaju na mržnji prema ženama i nipodaštavanju žena. Ova pojava nije zaobišla ni "srpski internet", pa ćete tako neretko od Tiktokera i Jutjubera čuti da se vodi "rat protiv muškosti i koncepta jakog muškarca", da su žene koje su imale više partnera "iskorišćene i neupotrebljive", da je za žene jedina uspešna karijera "porodica", da je većina prijava za nasilje u porodici lažno, i slično. Ovakve objave serviraju se naročito mladima, a nakon pogledanih nekoliko, algoritam nameće nove, slične sadržaj

Pa ne znam nikog takvog u RL. Znam dosta ljudi...
To je zato što nije tvoj problem pa te ne zanima da vidiš. Evo, ovaj tvoj kolega forumaš smatra da žena treba povremeno da se mlatne. Šta je to po tebi? A pitanje si prekvalifikovao u stilu- Zašto bi robovlasnik mrzeo roba što je rob. Pa ne, nego ga mrzi kad ne ispunjava ono što je on zamislio. Isti princip važi i za mizoginiju. Pri čemu mržnja ne znači samo aktivno ubiti, premlatiti ženu nego i želeti nekom smrt, propast, (kao što si imao prilike da pročitaš na nekim skorašnjim temama, ali se nisi osvrnuo na to :) ), iz razloga što se recimo negde reagovala na muški šovinizam, onda omalovažavati, seksualno objektifkovati...Pun forum je toga za onog ko hoće da vidi.

To je zato što nije tvoj problem pa te ne zanima da vidiš. Evo, ovaj tvoj kolega forumaš smatra da žena treba povremeno da se mlatne. Šta je to po tebi? A pitanje si prekvalifikovao u stilu- Zašto bi robovlasnik mrzeo roba što je rob. Pa ne, nego ga mrzi kad ne ispunjava ono što je on zamislio. Isti princip važi i za mizoginiju. Pri čemu mržnja ne znači samo aktivno ubiti, premlatiti ženu nego i želeti nekom smrt, propast, (kao što si imao prilike da pročitaš na nekim skorašnjim temama, ali se nisi osvrnuo na to :) ), iz razloga što se recimo negde reagovala na muški šovinizam, onda omalovažavati, seksualno objektifkovati...Pun forum je toga za onog ko hoće da vidi.
Plus praćenje određenog člana od teme do teme i pokušaj da se taj neko obezvredi.
Etiketiranje i provokacija.Namerna i svesna .

Ja vise ne znam sta da napisem na ovakvu temu.

Kao da su zle sile zaposele forum. Nema vise lepib tema, da se osetis lepo jer si video nesto lepo.
Cak je i biblioteka postala sumorna, k'o neko naricanje popova.

Ne znam, nemam problem sa muskim rodom.
Lagala bih ako bih rekla da su zli, da me spopadaju i tretiraju lose.
Da li toga ima? Svakako. Uvek je i bilo.
Da li treba menjati zakon? Verovatno.

Da li treba brigom da potonemo u kolektivnu depresiju? Ako nigde nema niceg lepog jer...Kosovo se gubi, sprica nas Soros, neki muskarci biju zene, ****** zauzimaju svet, pravoslavlje je ugrozeno Deda Mrazom, mi cemo stvarno da skrenemo pamecu.

Cega se toliko bojimo? Ako su slike sa putovanja, hvalimo se, ako su povodom mode, plitke smo, ako citamo americke pisce, izdajice smo. Ljudi, prestace svi da vam pisu.

Meni je žao što ne mogu samo o cvetićima i dugama da pišem, ni o dečici sa kojom se igram, jer me sa svih strana bombarduju naslovi kako su žene same krive za sve loše što im se događa. Nisam isključiva, naravno da postoje i žene koje su loše, šta god pod tim pojmom podrazumevali, ali ovoliko uopštavanje i pljuvanje po ženama , pokušaji omalovažavanja i svođenja komunikacije na razgovore sa sexualnom konotacijom su meni prilično uznemiravajuće.

Da li mi to ulazimo u hrišćansku verziju islamskog stava i metoda postupanja sa ženama????
Konstantno imam osećaj čitajući šta se piše da se vraćamo u vreme inkvizicije i spaljivanja
veštica. Čekam trenutak kad će početi da spaljuju udovice da im muž ne bude sam na onom
svetu, mora neko da kuva i noge pere.
Ljudi šta vam se to dešava da ste postali toliko ogorčeni da više ni ne vidite gde srljate i kuda vas
ta mržnja vodi?

Meni je žao što ne mogu samo o cvetićima i dugama da pišem, ni o dečici sa kojom se igram, jer me sa svih strana bombarduju naslovi kako su žene same krive za sve loše što im se događa. Nisam isključiva, naravno da postoje i žene koje su loše, šta god pod tim pojmom podrazumevali, ali ovoliko uopštavanje i pljuvanje po ženama , pokušaji omalovažavanja i svođenja komunikacije na razgovore sa sexualnom konotacijom su meni prilično uznemiravajuće.

Lagerta, ocigledno si insipirisana na neki nacin da otvaras musko zenske teme u odredjenom tonu.

Na ovoj strani su TRI teme o zenama kao zrtvama muskaraca. Ne jedna, ne dve vec TRI!

Kakav signal to salje devojcicama, svesno i podsvesno? Muskarci ugnjetavaju zene, pazite se cure, ako im verujete zla vas sudbina ceka!

Slicnu temu si otvorila danas, juce i na pdf-u Porodica. Cetiri teme o balkanskim muskarcima koji zenama ne dopustaju da se obuku kako zele, da kazu sta zele i kriju kao zmija noge da nekada peku palacinke.

Cetiri teme o zlim muskarcima!
Znas kako, da sam muskarac i meni bi se tacno smucilo da objasnjavam kako da, zene imaju pravo da obuku sta zele, da, zenama ne saljem ruzne poruke, da, pecem palacinke cerkama, da, nisam seksista.

I da imam cerku isto bih kazala.

Lagerta, ocigledno si insipirisana na neki nacin da otvaras musko zenske teme u odredjenom tonu.

Na ovoj strani su TRI teme o zenama kao zrtvama muskaraca. Ne jedna, ne dve vec TRI!

Kakav signal to salje devojcicama, svesno i podsvesno? Muskarci ugnjetavaju zene, pazite se cure, ako im verujete zla vas sudbina ceka!

Slicnu temu si otvorila danas, juce i na pdf-u Porodica. Cetiri teme o balkanskim muskarcima koji zenama ne dopustaju da se obuku kako zele, da kazu sta zele i kriju kao zmija noge da nekada peku palacinke.

Cetiri teme o zlim muskarcima!
Znas kako, da sam muskarac i meni bi se tacno smucilo da objasnjavam kako da, zene imaju pravo da obuku sta zele, da, zenama ne saljem ruzne poruke, da, pecem palacinke cerkama, da, nisam seksista.

I da imam cerku isto bih kazala.
Ako već pratiš teme, malo me čudi izostanak reakcije na teme : učiteljice siluju učenike, nepristojno obučene žene izazivaju muškarce i slično. 18 tema o zlim ženama u poslednje vreme, zanimljivo kako nisi i to brojala. Samo samo otvorila teme koje mi odgovaraju. Još jedna zanimljiva stvar u vezi ovih tema, ovde su se neke ženske članice našle da skoče u odbranu jadnih muškaraca, dok na temama gde pljuju žene nema toga.. zaključak izvucite sami.

Back