Manga Hilux
Stara legenda
- Poruka
- 85.211
za sve ono što tematski mislite , da mu negde nije mesto, verujte ovde mu je mesto , od do
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
može , al da ne bude toliko bezobraznoA nešto bezobrazno?
Komšo, meni muka kad ovo gledamPogledajte u krugove i otkrijte pod kolikim ste stresom: Test japanskog psihologa je nepogrešiv
Danas online12.02.2023. 11:12
Optička iluzija, foto: Shutterstoc![]()
Optičke iluzije mogu da budu čista zabava, ali ako se bavite iluzijama japanskog psihologa Akijošija Kitaoke, onda ste već deo eksperimenta.
Profesor eksperimentalne psihologije na univerzitetu Ritsumeikan u Kjotu Akojoši Kitaoka, svoje slobodno vreme provodi tako što pokušava da bolje razume vizuelnu percepciju.
Zato često i sam smišlja optičke iluzije, a one najbolje podeli i na svom Twitter nalogu.
Neke njegove iluzije mogu da otkriju pod kolikim ste stresom, piše portal Illusions Index.
Da li želite da probate?
Dovoljno je da u ovu sliku gledate 20 sekundi i vidimo da li se krugovi pomeraju. Zatim treba da usmerite pogled na nešto belo i statično, recimo na zid.
Ako su slike ostale nepokretne, psiholog kaže da nismo pod preteranim stresom. Ako se krugovi lagano vrte, verovatno nam treba mini odmor, a ako pak jure u krug, ovaj psihijatar kaže da je – pravo vreme za dugi godišnji!
pa zato posle gledaš u beli zidKomšo, meni muka kad ovo gledam![]()
Što? Da sprečim povraćanje?pa zato posle gledaš u veli zid![]()
![]()
nisi pospan nego si super sa zdravljem i nisi pod stresomJa blejao u one share dva minuta i nista.
Da nisam pospan?
Sjajno.nisi pospan nego si super sa zdravljem i nisi pod stresom
Sanjiva pročitah, pojma nemam šta se dešava, al slažem seLAJBNIC – CITATI
Comments Offon Lajbnic – citati 23 May 2013
Urođene ideje
Gotfrid Villhelm Lajbnic
Radi se o tome da se utvrdi da li je duša sama po sebi poput table, na kojoj još ništa nije ispisano (tabula rasa), što smatra Aristotel i pisac Ogleda [Džon Lok, Ogled o ljudskom razumu] i da li ono što bi na njoj bilo napisano potiče jedinstveno od čula i iz iskustva, ili, pak, duša izvorno sadrži načela mnogobrojnih pojmova i učenja, koje bi spoljašnji predmeti u pojedinim prilikama pobudili, kao što verujem ja zajedno s Platonom, …
Odatle, pak, sledi jedno drugo pitanje, naime, da li sve istine zavise od iskustva, tj. od indukcije i provera na primerima, ili ima i takvih koje počivaju na nečem drugom. Jer, ako je moguće neke događaje predvideti pre svakog iskustva, jasno je da tome doprinosimo sami, nečim iz sebe. Ma kako da su čula neophodna kod svih naših stvarnih saznanja, ona nikako nisu dovoljna da bi nam ih sva omogućila, jer čula uvek pružaju samo primere, tj. posebne i individualne istine. Međutim, ma koliko brojni bili primeri koji potvrđuju neku opštu istinu, oni nisu dovoljni da ustanove i univerzalnu važnost te istine, jer iz toga što se nešto dogodilo, ne sledi nikako da će se ponoviti na isti način. …
A otuda sledi da nužne istine, one koje srećemo u čistoj matematici, a naročito u aritmetici i geometriji, mora da počivaju na načelima, čiji dokaz uopšte ne zavisi od primera, pa sledstveno tome ni od čulnih podataka, iako bez čula mi nikada ne bismo pomislili na njih. Valja to dobro razlikovati, a tako je postupio i Euklid, dokazujući često putem uma ono što je dovoljno jasno na osnovu iskustva i čulnih slika. Potom, logika uz metafiziku i nauka o moralu, koje čine osnovu prirodne teologije, odnosno prirodnog prava, obiluju takvim istinama, pa svoju pouzdanost mogu da jedino da duguju unutrašnjim načelima, koje ljudi zovu urođenim.
Koliko?može , al da ne bude toliko bezobrazno![]()
Koliko?
Very Important Personjel moz neko da mi objasni sta je to VIP ?
cesto vidim taj natpis i cini mi se da je to nesto sto je povezano sa privatnim, intimnim.
pa vidim u po.rno filmovi se cesto provlaci ta rec VIP al sad kapiram da se u ti po.rno filmovi radi o prominentima u "nezgodnim" akcijama.Very Important Person
_veoma važna ličnost
aaa tamo izgleda ima značenje _ вери интерестинг пицхка, ,pa vidim u po.rno filmovi se cesto provlaci ta rec VIP al sad kapiram da se u ti po.rno filmovi radi o prominentima u "nezgodnim" akcijama.
Jel to ?