Druga žena

I tako i za sve drugo :mrgreen:
mudrolija-kuran.jpg

Brate, ulazio je u brak sa njome jer tako treba. Mislim, žena deca ❤❤❤
I kako je rek'o "ne mogu ja, disko, da počinjem iz početka", u nju je siguran i to je to. Nju dobro poznaje. Tako praktičan mozak, da smo svi mi budale. Ja sigurno jesam. 🙈
Nisam sad bas dobro razumjela da li je on vec bio u braku kad je bio sa tobom ili nakon toga. Ali kako god ja vjerujem da je sa njom bilo ljubavi nekada a i da mu je bila dobar materijal za brak. Ono bas kako si rekla sigurica.
Muskarci su inače praktični a ti nisi budala. Opekla si se ali to je samo jedna u nizu zivotnih skola.

Čitam vaše komentare vezano za to kako se posle veze ne ostaje "prijatelj". Jer prijatelji niste ni bili. Nego šta ste bili? Meni je ljubav (sex) next level sh.i.t; uvek ali uvek sam htela da izgladim odnose i da budemo "dobri", jer ipak se poznajemo. To kako sam prošla u toj nameri ne bih komentarisala, izgleda je nemoguće biti normalan s nekim posle veze ili kres šeme. Ja to nikako ne volim.

Nisam sad bas dobro razumjela da li je on vec bio u braku kad je bio sa tobom ili nakon toga. Ali kako god ja vjerujem da je sa njom bilo ljubavi nekada a i da mu je bila dobar materijal za brak. Ono bas kako si rekla sigurica.
Muskarci su inače praktični a ti nisi budala. Opekla si se ali to je samo jedna u nizu zivotnih skola.
Bio je u petogodišnjoj bezi koja je prerasla u impregnaciju te u brak, brzo nakon što je saznala za vezu sa mnom. Ali je svakako bio rešen da bude s njom u konačnom, ja sam to znala. Povređivalo me je na posletku, kad sam zajela situaciju, a u početku ne baš.

Čitam vaše komentare vezano za to kako se posle veze ne ostaje "prijatelj". Jer prijatelji niste ni bili. Nego šta ste bili? Meni je ljubav (sex) next level sh.i.t; uvek ali uvek sam htela da izgladim odnose i da budemo "dobri", jer ipak se poznajemo. To kako sam prošla u toj nameri ne bih komentarisala, izgleda je nemoguće biti normalan s nekim posle veze ili kres šeme. Ja to nikako ne volim.
dobro si rekla tebi (kao i većini žena) je sex next level. Mnogim muskarcima to nije vec krajnji cilj sex i pa pa maco. Ako je iole korektan i nakon sexa je itekako moguće biti prijatelj. Ukoliko nije i dozivio te samo kao epizodu ni ne treba ti ni kao prijatelj.

Pa eto, sama kazes

Naprotiv, meni je jako ružno kada ljudi prekidaju svaku komunikaciju posle veze. U redu je da na neko vreme se distanciraju, da bi mogli da idu dalje, ali te fore sa izbacivanjem telefona, blokiranjima, bežanjem na drugi kraj ulice i slično je... odvratno. Šta to sad znači, ako znaš da ćeš tako reagovati a svaka veza ima neki svoj početak i kraj, onda svaki put kada grliš tu osobu, kažeš joj nešto nežno ti znaš da ćeš jednog dana da je brišeš, da joj budeš stranac.. Pa kako možeš onda uopšte da je zagrliš? Jel ti služi za višekratnu upotrebu?

Slušala sam na jutjubu neku ribu kao neki kouč, kaže ona ja posle svake veze stavim tipa na no contact i to doživotno... zaista mislim da riba ima neki poremećaj. To nije normalno.
Razumem ja, voliš pa ti je teško posle, ali čim niste više zajedno znači da nešto nije kako treba. A kad nije kako treba stegneš petlju. Možeš ti da voliš i u tišini i u patnji, ali zašto prema toj osobi da pokazuješ takvu vrstu prezrenja? Voliš je zaista? Ili je služila svrsi? Nehumano.

Kada nekoga zavolis sta trazis u njemu? Kao i svi "srodnu dusu" sto podrazumeva jelete i da Ti je NAJBOLJI prijatelj izmedju ostalog. Neko sa kime delis sve. Kad te "ljubav" uslovno receno izda, po meni nema mesta nekadasnjem poverenju. To ne leci vreme.
Hajde sad me uveri da je super da te zove bivsi/bivsa pred sadasnjim/njom i vi kao caskate kao "drugari", sve super. To u mojoj glavi ne postoji. Zato sam bivsi zato su bivse. Nema sta da se njanjamo.
Drugarice nisam niti sad hebem. Pijemo kafu deca se druze prisecamo se skolskih zezanja.
Sadasnja zena je jedina :heart: ... za razliku od bivsih prihvatila sve mane i vrline.
Nema sta bilo kojoj bivsoj da popunjavam slobodno vreme. Bilo proslo...
Ti imas svoj stav po tom pitanju a ja ti ukratko objasnio moj stav :D

Dobro, ni ja s jednim nisam mogla da ustanem u kontaktu, jer kad se čujemo, a on je bio u tom fazonu, u mom stomaku je čista sreća, i onda mnogo patim kad budem u pmsu, što nije moj i to... Ali slaba sam na njega. Šta se tu može... I to će da prođe.

Pa ja sam to komentarisala, ali ne u tom smislu da se ostane prijatelj, već odlaženje u drugu krajnost ignorancije... Treba ipak razumeti da posle svake veze je potrebna distanca da se ljudi srede sa sobom, da se odvoje. Insistiranje na prijateljstvu je za mene isto pogrešno kao i potpuno ignorisanje. Čak, i grubo je očekivati prijateljstvo ako je neko povređen. Osim toga, posle veće ljubavi teško je biti prijatelj. Takođe, za nečije dobro je odmaknuti se, a i za svoje.

Paulina draga kako sad menjas pricu?

govorim u svoje ime kad kazem da je boles' imati bilo kakav kontakt posle sto Vi , drage zene mnoge koje poznajem, kazete posle 100god.
Licno kad volim volim do koske i veran kao pas i pre kada je ta ljubav nestala pa nema lepka da lepi sve proslo. Proslo. Bivse vreme. Nema ni trunke u sadasnjosti samo u nekim secanjima.
Zivim sadasnjost i buducnost. Ne zelim da ih mesam.

Nigde nisam napisao da bih ignorisao ili nedajboze okrenuo glavu na drugu stranu da se SLUCAJNO negde sretnemo (kao sto i jesmo) na ulici, klubu, koncertu...
Ali proslost je tamo gde treba da bude :)

od bivse ljubavi da bude neki oblik prijateljstva. U mom svetu u mojoj glavi je to boleS. Ljubav je ljubav kad je iskrena a takodje i prijateljstvo

Dobro, ni ja s jednim nisam mogla da ustanem u kontaktu, jer kad se čujemo, a on je bio u tom fazonu, u mom stomaku je čista sreća, i onda mnogo patim kad budem u pmsu, što nije moj i to... Ali slaba sam na njega. Šta se tu može... I to će da prođe.
Ne može svako da pliva u tim vodama posebno ako su prisutna osećanja.
A ako je još karakterno ta druga ž/m posesivna to može da bude nepodnošljivo

Kada nekoga zavolis sta trazis u njemu? Kao i svi "srodnu dusu" sto podrazumeva jelete i da Ti je NAJBOLJI prijatelj izmedju ostalog. Neko sa kime delis sve. Kad te "ljubav" uslovno receno izda, po meni nema mesta nekadasnjem poverenju. To ne leci vreme.
Hajde sad me uveri da je super da te zove bivsi/bivsa pred sadasnjim/njom i vi kao caskate kao "drugari", sve super. To u mojoj glavi ne postoji. Zato sam bivsi zato su bivse. Nema sta da se njanjamo.
Drugarice nisam niti sad hebem. Pijemo kafu deca se druze prisecamo se skolskih zezanja.
Sadasnja zena je jedina :heart: ... za razliku od bivsih prihvatila sve mane i vrline.
Nema sta bilo kojoj bivsoj da popunjavam slobodno vreme. Bilo proslo...
Ti imas svoj stav po tom pitanju a ja ti ukratko objasnio moj stav :D
Po textu vidim da se nismo razumeli. Često zaključim sa je bolje da ništa i ne pišem što nije standardno.

Ja se npr nikada nisam rastala sa nekim zato što je došlo do izneveravanja poverenja, prevara, nečeg ružnog. Uvek je to bilo zajedničko razumevanje da idemo dalje jedno bez drugog, pa čak i ako ja to nisam htela. Poštovanje je najvažnije. Gledam dakle da sam u vezi sa ozbiljnim ljudima. I zaista sa većinom bivših partnera imam odnos i sad pun poštovanja. Sa nekima nisam u kontaktu, ali ako se i sretnemo zaista su razgovori obzirni, sa istinskim interesovanjem za dobro onog drugog. I tih momenata se sećam kao nešto mnogo lepo, to me hrabri da ima još lepote i kvaliteta u ljudima.

Po textu vidim da se nismo razumeli. Često zaključim sa je bolje da ništa i ne pišem što nije standardno.

Ja se npr nikada nisam rastala sa nekim zato što je došlo do izneveravanja poverenja, prevara, nečeg ružnog. Uvek je to bilo zajedničko razumevanje da idemo dalje jedno bez drugog, pa čak i ako ja to nisam htela. Poštovanje je najvažnije. Gledam dakle da sam u vezi sa ozbiljnim ljudima. I zaista sa većinom bivših partnera imam odnos i sad pun poštovanja. Sa nekima nisam u kontaktu, ali ako se i sretnemo zaista su razgovori obzirni, sa istinskim interesovanjem za dobro onog drugog. I tih momenata se sećam kao nešto mnogo lepo, to me hrabri da ima još lepote i kvaliteta u ljudima.

zar moramo da se 100% razumemo? Ne.
Ti imas svoja iskustva i misljenje, ja svoja.

Lepota foruma (nemoj neko da je pomislio na lepotu poroka) je konatruktivna diskusija.
A sa Tobom je uvek interesantno voditi je...

🍺

Paulina draga kako sad menjas pricu?

govorim u svoje ime kad kazem da je boles' imati bilo kakav kontakt posle sto Vi , drage zene mnoge koje poznajem, kazete posle 100god.
Licno kad volim volim do koske i veran kao pas i pre kada je ta ljubav nestala pa nema lepka da lepi sve proslo. Proslo. Bivse vreme. Nema ni trunke u sadasnjosti samo u nekim secanjima.
Zivim sadasnjost i buducnost. Ne zelim da ih mesam.

Nigde nisam napisao da bih ignorisao ili nedajboze okrenuo glavu na drugu stranu da se SLUCAJNO negde sretnemo (kao sto i jesmo) na ulici, klubu, koncertu...
Ali proslost je tamo gde treba da bude :)

od bivse ljubavi da bude neki oblik prijateljstva. U mom svetu u mojoj glavi je to boleS. Ljubav je ljubav kad je iskrena a takodje i prijateljstvo
Pa ništa ne menjam. Samo sam po tvojim kriterijumima bolesna. Moj prijatelj, evo već 18 godina, je čovek sa kojim sam živela zajedno pre toga god dana. Razišli se jer sam ja htela. Ali on se posle oženio, pa razveo, sad ima nekog već 10 god. No, ni jedna nije bila ljubomorna na mene, to su sve znaš ozbiljni ljudi. Dolazila sam im i kući da pomognem oko računara. Pozajmljivao mi novac, bio podrška u mom naučnom radu, kao kolega pre svega. Dobro, stariji je. Ali to se tako desilo, ne insistiram da se mora biti prijatelj, nisi to razumeo. Ali je stvarno lepo kada sretnem nekoga bivšeg pa je sve kako treba. Jednom sam na jednom političkom skupu srela, on me odmah odveo da upozna ženu sa mnom, bio je u Pajtićevoj vladi. Drugi tip, sad živi u Zagrebu, kaže dođi kod nas ako budeš putovala. Itd. Imam i par neprijatnih iskustava, ali to je život.

A tema je biti druga. Negde sam to već napisala, opet nestandardno, ja sam pri kraju veze sa tim oženjenim se povezala sa njegovom ženom. Msm prvo nas je on povezao tako što ju je doveo kod mene kući he. Dobro, oni su bili stariji od mene 13 god. Ona me još uzela u zaštitu, inače prof fizike. Još ga grdila kako je tako neodgovoran prema meni. Tako sam ga se i rešila što sam uvek zvala nju tel kada bi došao kod mene. Kada je video da sam ozbiljna u tome prestao je da dolazi. Žena mu je laf. Ali posle im procvetala veza, tj brak, bila kriza posle 15 god braka, normalno, ali su uspeli da je prevaziđu. Ima i toga)).

Moralna elito foruma Krstarice, da li ste ikada bili druga žena? Dakle ne prva, ne treća, druga? U smislu ljubavnica, švalerka... Kako ste se osećali u toj poziciji?
Naime, rasturačice brakova, veza i vanbračnih zajednica, se obično vide kao pogane, možda čak i fatalne žene. Međutim vrlo često su nežne, nesigurne, a njihovo srce je pile. Čak ni nemaju nameru da nekom rasture nešto (brak, veza, vanbračna zajednica). Naprotiv, one neguju taj odnos svojim prisustvom. A njihova kuća ostaje prazna. 😟

Ako i niste bili druga žena i ne možete da podelite vašu mudrost stečenu učenjem po iskustvu, recite koliko ste skloni da džadžujete tim ženama? Da li u vama izazivaju bes? Da li ih možete razumeti? Da li saosećate s njima? U kom ste, dakle, fazonu?
Razumem ih, ali nema tu sreće, osm na kratko.

Pa ništa ne menjam. Samo sam po tvojim kriterijumima bolesna. Moj prijatelj, evo već 18 godina, je čovek sa kojim sam živela zajedno pre toga god dana. Razišli se jer sam ja htela. Ali on se posle oženio, pa razveo, sad ima nekog već 10 god. No, ni jedna nije bila ljubomorna na mene, to su sve znaš ozbiljni ljudi. Dolazila sam im i kući da pomognem oko računara. Pozajmljivao mi novac, bio podrška u mom naučnom radu, kao kolega pre svega. Dobro, stariji je. Ali to se tako desilo, ne insistiram da se mora biti prijatelj, nisi to razumeo. Ali je stvarno lepo kada sretnem nekoga bivšeg pa je sve kako treba. Jednom sam na jednom političkom skupu srela, on me odmah odveo da upozna ženu sa mnom, bio je u Pajtićevoj vladi. Drugi tip, sad živi u Zagrebu, kaže dođi kod nas ako budeš putovala. Itd. Imam i par neprijatnih iskustava, ali to je život.
jbt sve tvoje "ljubavi" kao naucni radovi :mrgreen:

Back