Grof Vronski
Legenda
- Poruka
- 60.495
У каквој су вези ове две слике?
U ideološkoj !
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У каквој су вези ове две слике?
А да ли је и овај лумпенпролетер?
![]()
А Италијани су спашавали Србе по Хрватској и Даламцији тако што су уместо ножем користи метак.Сетимо се друга Раде Кончара кога су мучки убили и мучили Италијани и милионе других примера када су Срби нестајали по Далмацији.Чуј они спашавали некога јесте али само усташе
Мислим да ова тема нема никакве везе са политиканством.
Истина је једна.
Е, што то не одговара некима, па праве протесте против Драже 70 година после његове смрти и митингују против споменика... *******... Неко то плаћа, или су ти окупљени ретардирани до зла Бога...
Што баш пре 10 година? Зашто не пре 20?
Или да чекамо "одговарајућу" партију да она реши проблем?
Е, то је политиканство...
Partizani su dobar posao napravili-očistili su srbiju i jugoslaviju od (bradatih) kolaboratora.

Radu Koncara je ubio Hebrang - Titov najblizi saradnik.
Tito:
" Osim toga, kad već govorim o Andriji, dobro je tu nesto reći i o drugim političkim potezima koje je, po nalogu “svojih" radio, a u vezi su sa ustankom.
On, kao predsjednik Vojne komisije CK KPH, bio je protiv ustanka i za pasivizaciju KPH.
To je dokazana istina.
Svi oni koji su bili za ustanak, za njega su bili “izdajnici", a neki, kao Marko Oresković, izgubili su glavu jer su protivno Andrijinim nalozima, bez njegova odobrenja pošli i organizirali ustanak. Takva konfuzna situacija u Hrvatskoj, a posebno u Zagrebu, poticala je Andriju da sabotira i oslobađanje “Kerestinačkih zatvorenika". Zasto je Andrija, mimo znanja i Končara i CK menjao plan bijega “Kerestinca" ne znam.
Kasnije je Končara “uvalio" u tu igru, pa je i njegov put u Split prokazao ustaškoj policiji. To se zna, ali se ne zna da je i Ivo Lola Ribar žrtva Andrijine izdaje. Lola mu je smetao jer sam u njega imao poverenja i odredio ga da nas zastupa kod saveznika, da se bori za priznavanje AVNOJ-a kao legitimne vlasti u Jugoslaviji.
To je Hebrangu smetalo, pa je svojim “gazdama" u Zagrebu preko šifranta Čačića “otkucao" plan leta Lolinog aviona sa Glamočkog polja.
Sve to historičari znaju, nešto je objavljeno ali ono u “rukavicama" da se nekoga ne bi uvrijedilo. No, smrću Hebranga to je još uvijek tabu tema. Mnogi su skloni, posebno u Hrvatskoj, braniti Andriju, tvrdeći da sam ja taj koji je dao likvidirati Hebranga. Vjerujem da će i Vlado i Kosta takve insinuacije, na moj račun, demantirati. Vidite drugovi, svuda su historičari utvrdili da je po nalogu Hebranga, maja mjeseca 1944. godine napisan “Privremeni ustav Hrvatske" u kojem su autori, po njegovom inzistiranju, napisali i dijelove o visestranačju, o postivanju privatnog vlasnistva - kapitaliste, o vjeronauku u školama, o obaveznom sklapanju braka u crkvi.
Kasnije sam dobio dokument da su autori bili Andrijini ljudi iz HSS-a. I još nešto, kad je u pitanju koncept takvog Ustava, istrazivači su dokazali da je u tom Ustavu naznačen i konfederalni status Hrvatske u okviru Jugoslavije. Naime, zastupnici iz Hrvatske u AVNOJ-u morali su dobiti verifikaciju za svoje istupe. Ako bi ZAVNOH, po Andriji dao negativno mišljenje o istupima njihovih zastupnika u AVNOJ-u donete odluke AVNOJ-a ne bi se trebale provoditi u Hrvatskoj. "
" Sto je ( antifašist() Andrija radio u Zagrebu, na robiji i poslije nje, kakav je imao stav prema ustanku u Hrvatskoj i njegova suradnja sa ustaškim pokretom poznata je historičarima, a i užem krugu naseg rukovodstva . No, malo njih zna da sam ja, maja mjeseca 1941. godine zbog Andrijine “političke igre" i razgovora koje je on vodio još aprila 1941. godine sa Lorkovićem i Budakom o stvaranju KP NDH i odvajanju od KPJ, morao bježati iz Zagreba. Da nije bilo dr Srećka Silovića, Josipa Kopiniča i Mustafe Golubića, koji su me na vrijeme obavijestili sto mi se sprema u Zagrebu, ja bih “zagnojio" u tom gradu. Morao sam bježati u Beograd.
Naime, ja sam smetao Andriji da ostvari svoj stari plan i odvoji KPH od KPJ. Za moju sreću “procurila" je informacija da se sprema moja likvidacija. Tu informaciju je kod dr Silovića, velikog mestra masonske loze ,”izlajo" dr Budak mason, a i Kopinič i Golubić dosli su do takvih informacija, pa sam se na vrijeme “sklonio" u Beograd. Mojim “bjegom" iz Zagreba propao je Hebrangov plan o stvaranju KP NDH, jer sam ja u “Proleteru" napisao komentar: “Zasto smo jos uvijek u sastavu KPJ?" Sve ovo govorim pred krunskim svjedocima tih zbivanja, Vladom i Kostom i oni mogu posvjedočiti tu istinu. Da smo 1948. godine, kad je Andrija uhapšen sudili njemu danas bi njegov slučaj bio rešen, a zasto nismo, pitajte Bakarića. "
Обрати пажњу, одлука број 153:
![]()
Jeste li procitali sto sam vam boldovao?
таква као ти остављам да сама иструну
недовољно је то, недовољно, да су четници то одрадили - не било никаквих канала за пацове, броз је у сарадњи са ватиканом омогућио да хиљаде најстрашнијих убица побегну у јужну америку, понекад помислим да је то све било део операције спајалица којом су и у сједињене државе из немачке стигли неки од злочинацаНајбољи партизански потез...Браво момци....![]()
![]()
А како су то комунисти победили?
Pa imali su 4 godine , pa nisu ni par stotina ili hiljada ustaša izbacili iz stroja ,a kamoli 100 iljada ko partizani , inače četnici i ustaše su zajedno rame uz rame bežali preko Dalmacije i Slovenije u Italiju i Austriju,a Risto Radović je nedaleko od Blajburga u Sloveniji držao pre koju godinu opelo , baš za te koji su zajedno sa ujama bežali .недовољно је то, недовољно, да су четници то одрадили - не било никаквих канала за пацове, броз је у сарадњи са ватиканом омогућио да хиљаде најстрашнијих убица побегну у јужну америку, понекад помислим да је то све било део операције спајалица којом су и у сједињене државе из немачке стигли неки од злочинаца
Ko to kaže?Zar nisu streljali Nemci 2900 Srba u Draginjcu(varošica blizu Loznice) dok su partizani bili u Krupnju udaljenom dvadesetak kilometara...Upravo je tih 2900 Srba streljano zbog partizanske akcije na mostu na Jadru kad je ubijeno 17 Nemaca ( i masakrirano)...Nemci su ipak otišli u Valjevo kamo su se i uputili a partizani su se ''hrabro povukli''-oću reći zbrisali....nastradali Srbi...Ko je šta u toj partizanskoj akciji dobio?
Nakon toga partizani su motkama najureni iz tih krajeva....vratili su se 1944-e...i počeli oni da streljaju i pljačkaju....Draginjac i sela oko njega su i dan-danas pasivna i pusta...
Inače...za tvoju informaciju...Draginjac je prilično blizu Cera i Tekeriša gde je nagrabala šta misliš koja i ČIJA regimenta u I.SV ratu?Naređenje da se na Jadru ''zaustave Nemci po svaku cenu'' je stiglo šta misliš od koga?...iako je ZNAO da sledi odmazda 100 Srba za jednog Nemca....zemlja mu kosti izbacila...i njemu i njegovim uvlakačima koji unesrećiše narod tako...
Pa imali su 4 godine , pa nisu ni par stotina ili hiljada ustaša izbacili iz stroja ,a kamoli 100 iljada ko partizani , inače četnici i ustaše su zajedno rame uz rame bežali preko Dalmacije i Slovenije u Italiju i Austriju,a Risto Radović je nedaleko od Blajburga u Sloveniji držao pre koju godinu opelo , baš za te koji su zajedno sa ujama bežali .
Човече револуција се већ догодила... Ехеј...Православље не мења своју суштину, мења се само форма.
Одустајање од револуционарства ми више личи на мењање суштине. Као да се уочио умор од такве политичке опције, па се сад покушава другачији приступ. Разумем ја, све је то политика и једино је битно освојити власт...
Некако ми онда делују бесмислене приче о борби за права људи или народа.
Ајде бре Иване престани да учиш историју из "преса".За Младића нисам знао. Занимљиво, тим пре што он важи за комунисту.
2/3 су били Срби, а 1/3 Италијани, јединице су биле верски подељене, на Католичке и Православне.У Православним су били Срби, док су Католичке биле Италијанске (Италијани из Далмације), можда постоји могућност да је међу Католичким било и Хрвата, али Италијани су били апсолутна већина.Једно време постојала је и мала јединица састављена од Муслимана, али је она брзо уништена у борби.
Најутицајнија личност у Антикомунистичкој милицији је био четнички војвода Момчило Ђујић, са својом "легализованом" Динарском дивизијом, тако да сумњам да би се оваквој војсци масовно прикључивали Хрвати.
![]()

А шта ти је потврда за то? Прес?Што се тиче Ратка Младића, њега су Италијански војници спасили док је био мало дете, а знам да су му родитељи погинули као партизани.

Не бој се Ђоле и они ће бити рехабилитирани процесом судске рехабилитације, обзиром да су убијени по кратком поступку (политички коректно "без судског процеса").Најбољи партизански потез...
![]()
Браво момци....![]()

бежали су на запад јер су очекивали заштиту од западних савезника чије пилоте су спашавали,
један од њих је касније препознао павелића у аргентини и упуцао крме ал је ђубре остало живо и после тога побегао у шпанију
Rekoh ti da sam bio u Dragincu na slikarskoj koloniji i molim te da ne lazes.Pokolj je napravljen kao deo ofanzive koja je preduzeta nakon Misitinog oslobadjanja Loznice a na mostu su se partizani sukobili sa jednim delom ucesnika u toj ofanzivi.
Палили сви они заједно преко Словеније.пали усташо
Који су то четници отишли да бране народ?ко су прави антифашисти и браниоци срба видело се и током рата деведесетих, сви смрдљиви комунисти су побегли на запад као ка пичићев унук и оданде нас поздрављају са прстима који показују рогове на фотографијама, а они који су остали у србији су опљачкали предузећа истерали људе на улице и преко ноћи постали бизнисмени капиталисти, само су четници о5 ишли и гинули бранећи тај србски народ којем је о5 био намењен геноцид као 1941. - 1945.